Ποιοι είμαστε
Αρχική Σώρρας – Θα δώσουμε και 20 χιλιάδες ευρώ, για κάθε ΑΦΜHOAXES FAKE NEWS SCAMS

Σώρρας – Θα δώσουμε και 20 χιλιάδες ευρώ, για κάθε ΑΦΜ

20 Ιαν
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Η υπόθεση του “ευεργέτη, τρισεκατομμυριούχου” Αρτέμη Σώρρα, θυμίζει παρωδία ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Εκεί που νομίζεις πως τα έχεις δει όλα, νέα εξωφρενικά δημοσιεύματα ξεφυτρώνουν με ακόμη πιο τρελούς ισχυρισμούς. Το τελευταίο κάνει λόγο για μποναμά 20.000 ευρώ σε κάθε ελληνικό ΑΦΜ, όταν οι Ελλάνιοι γίνουν κυβέρνηση!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Ο αντισημιτισμός είναι ένα από τα βασικά συστατικά της Ελλήνων ΣΥνέλευσις, διότι βρίσκει απήχηση σε μια σχετικά μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού. Είναι φυσικά αστείο να υιοθετεί κάποιος τη ναζιστική αντίληψη πως για όλα τα στραβά και ανάποδα φταίει ένας ολόκληρος λαός. Ο ΓΓ της ΕΣΥ, αναφέρει:

”…όσοι Έλληνες πολίτες χρωστάνε σε όλα τα ταμεία,σε όλες τις εφορίες και στις τράπεζες.Θα μπει ένα μεγάλο Χι και θα ξεκινήσουμε την οικονομία από την αρχή,με ίδιες συνθήκες εκεί που οι Έλληνες θα΄ναι πραγματικά κυρίαρχοι στη χώρα τους και δεν θα΄ναι κυρίαρχοι κάποιοι άλλοι αλλοεθνείς οι οποίοι έχουνε μεγάλα προνόμια σήμερα όπως είναι το Κ.Ι.Σ. το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο που δεν πληρώνουνε φόρο και πουλάνε τα προϊόντα τους με κέρδος στη τιμή που εμάς μας κοστίζουν”.

Και αναρωτιόμαστε: Είναι δυνατόν οι Εβραίοι να μη πληρώνουν φόρους;

Αυτή η ανοησία δεν είναι εφεύρημα του Κου Θεοδωρόπουλου, αλλά κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως μέσω ”αφυπνισμένων” ιστοσελίδων. Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική.

Σε παλιότερο άρθρο μας, διαβάζουμε:

Πουθενά δεν αναφέρει ότι «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους Εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους .

Το σχετικό προεδρικό διάταγμα (ΠΔ) μπορείτε να το βρείτε και να το διαβάστε ελεύθερα ΕΔΩ (αρχείο pdf) .

Τέλος, σαφώς διευκρινίζεται ότι οι Έλληνες πολίτες, Εβραίοι στο θρήσκευμα, φορολογούνται όπως όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως από το αν καταβάλλουν συνδρομή μέλους στο κοινοτικό τους όργανο.

Οι Έλληνες Εβραίοι υποβάλλουν κανονικά φορολογικές δηλώσεις (Ε9 , τηρούν τα λογιστικά τους βιβλία κτλ).  Δεν υπάρχει κανείς νόμος που να τους απαλλάσσει.

Που θα βρει ο Σώρρας 20.000 ευρώ για κάθε ”κεφάλι;”

Έχει περιουσία;

 Σύμφωνα με την τελευταία κατατεθειμένη φορολογία εισοδήματος του 2014 (χρήση 2013) εμφανίζει εισόδημα μόλις 20.000 ευρώ από εισαγωγή κεφαλαίων, δάνεια ή δωρεές. Αν και ισχυρίζεται ότι έχει κατατεθειμένα 600 δισ. δολάρια σε τράπεζα του Μόντρεαλ, δηλώνει στην Εφορία τόκους καταθέσεων μόλις 93 ευρώ και αυτά από τη σύζυγό του.

Τα δύο ακίνητα που έχει το ζεύγος είναι στο όνομα της συζύγου και συγκεκριμένα ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Πάτρας και μια βίλα 1.255 τ.μ. στο Θεριανό, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια είναι ακατοίκητη. Επίσης ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίζεται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να χρωστάει στην Εφορία το ποσό των 12.000 ευρώ από επιχειρηματική του δραστηριότητα προ πολλών ετών, ενώ του έχει επιβληθεί απαγόρευση έκδοσης φορολογικής ενημερότητας από τον Δήμο Αθηναίων (από το 2014) και εκείνον του Αιγίου (από το 2016), προφανώς για οικονομικές του εκκρεμότητες.

Ο ίδιος και η σύζυγός του, δεν έχουν καν καταθέσει φορολογική δήλωση τα δύο τελευταία χρόνια.

Περισσότερα στο analitis.gr

Τη περίοδο 2012-13, βρίσκουμε το όνομα της συζύγου Σώρρα, στο κατάλογο ωφελουμένων γυναικών της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

Πως γίνεται αυτός που θέλει να σώσει τους Έλληνες με $326 τρις να χρησιμοποιεί τις κοινωνικές δομές του κράτους, για να πάρουν το παιδί του σε βρεφονηπιακό σταθμό;

Πούλησε διαστημική τεχνολογία;

Η επιστήμη του X-37 (δλδ του διαστημοπλοίου που πετά χάρη στη τεχνολογία του Σώρρα), δεν είναι ούτε ”εξωγήινη”, ούτε αρχαιοελληνική. Η τεχνολογία του διαστημικού λεωφορείου, μεγάλο μέρος της οποίας ενσωματώθηκε στο X-37, πλησιάζει τα 40 χρόνια ζωής. Την ίδια στιγμή, ο Σώρρας και οι όμοιοί του, δεν έχουν παρουσιάσει τη παραμικρή απόδειξη πως κατέχουν απόκρυφη τεχνολογία, ‘όπως ένα πάπυρο, μια περγαμηνή, ή έστω μια σκαλιστή πέτρα που να περιέχει κάτι απλό. Για παράδειγμα το σχέδιο και τα υλικά κατασκευής της θερμικής ασπίδας επανόδου στην ατμόσφαιρα. Ή μια ακόμη πιο ασήμαντη πληροφορία, όπως τη γωνία επανεισόδου του οχήματος από το διάστημα στη Γη.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2017/01/08/x-37-sorras/

Έχει πρόσβαση στα ελληνικά καταπιστεύματα;

Με τα καταπιστεύματα, η ομάδα του Σώρρα προσπάθησε να δικαιολογήσει τα πλαστά ομόλογα του Wozny. Ο Stephen Louis Wozny είχε τη φαεινή ιδέα πως όνομα του είναι trademark και προσπαθούσε να χρεώσει τη χρήση του ονόματος του έναντι 500.000 δολάριων για κάθε φορά που κάποιος το ανέφερε. Στη συνέχεια, εξέδωσε μονομερείς διεθνείς συναλλαγματικές σε βάρος του δικηγορικού συλλόγου, τις έκοψε σε κομμάτια και άρχισε να τις εμπορεύεται. Ο Wozny διαγράφτηκε, και τα κουρελόχαρτά του, κατέληξαν στα χέρια του Σώρρα (Σημ. Από το 2001, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση ότι όλες αυτές οι συναλλαγματικές, στις οποίες φέρεται να χρωστάει η Αμερική χρήματα σε τρίτους, είναι άκυρες).

https://www.ellinikahoaxes.gr/2017/01/15/sorras-world-bank/

https://www.ellinikahoaxes.gr/2017/01/15/sorras-world-bank/

Θα τυπώσει χρήμα;

Θα είχε πλάκα να δούμε χαρτονομίσματα με τη φιγούρα του Σώρρα, αλλά δυστυχώς, μάλλον δε θα ζήσουμε τέτοια χαρά…

Εν ολίγοις, είναι άφραγκος!

Αριθμητική

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 6.000.000 ΑΦΜ. Αν σε καθένα από αυτά κατατεθούν 20.000 ευρώ, μας προκύπτει ένα ποσό της τάξεως των 120.000.000.000. Εφόσον λοιπόν ο Σώρρας είναι αποδεδειγμένα άφραγκος, που θα τα βρει τα 120 δισεκατομμύρια;

Απάτες

Τις τελευταίες ημέρες το πανελλήνιο πληροφορήθηκε ότι ο Αρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία ο επιχειρηματίας Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του Βάια Ρούγκλιου καταδικάστηκαν για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού, σε βάρος του πρώην δικηγόρου τους κ. Λεπίδα.

Ειδικότερα, από το Τριμελές Εφετείο Πατρών ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή για τα εν λόγω τρία αδικήματα τα οποία τελέστηκαν στην Πάτρα και η σύζυγός του σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι φερόμενοι ως «εθνοσωτήρες» έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές αρχές της χώρας, γεγονός που αγνοεί η πλειοψηφία των ευκολόπιστων συμπολιτών μας που στο πρόσωπο του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος «συστήνεται» και ως «Εωσφόρος», αναγνωρίζουν τον αρχηγό του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Το Εθνος της Κυριακής έφερε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα παλιές δικαστικές περιπέτειες που έχουν τελεσιδικήσει και αφορούν σε αδικήματα υπεξαίρεσης, απόπειρα πώλησης αρχαίων, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, πλαστογραφία μετά χρήσεως και χρήση πλαστού εγγράφου εις βάρος του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του.

Είδηση της τελευταίας στιγμής

Σύμφωνα με τη Καθημερινήδίωξη σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελία Αθηνών με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του, συνεντεύξεις και δηλώσεις, στο διαδίκτυο για τους αθλητές που μετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο (πλημμέλημα με βάση τον νόμο 927 του 1979 άρθρο 1).

Επίλογος

Εάν αναρωτιέστε γιατί ασχολούμαστε με τον κύριο Σώρρα, η απάντηση συνοψίζεται στις παρακάτω εικόνες και στο γεγονός πως αξιοποιούν άριστα τα social media, χώρο κατεξοχήν προνομιακό για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και hoaxes.:

Fact-check for the sake of Democracy