Ποιοι είμαστε
Αρχική Σοκ στη ΠΑ, από ”τρολιά” της SabahHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σοκ στη ΠΑ, από ”τρολιά” της Sabah

21 Ιαν
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Στον ειδικό με τα αμυντικά θέματα τύπο και συγκεκριμένα στο pronews.gr, διαβάσαμε τον ισχυρισμό πως η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, διότι τα υπερμαχητικά F-35, θα αρχίσουν να παραδίδονται μέσα στο 2017.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

 

 

 

 

 

 Η συνέχεια στο λινκ: http://archive.is/7SJYj

Την ”είδηση” μετέδωσε και ο γνωστός αυτοαποκαλούμενος ”Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Τουρκολόγος” Νίκος Χειλαδάκης:

 

 

 

 

Τι ισχύει

Είναι αλήθεια πως τα ελληνικά επιτελεία έχουν προβληματιστεί από την αγορά των F-35, από πλευράς Τουρκίας, γεγονός που θα σημάνει ανατροπή του υπάρχοντος ισοζυγίου δυνάμεων, εις βάρος της χώρας μας, όταν οι πρώτες μοίρες κηρυχθούν επιχειρησιακές.

Το F-35 ενσωματώνει τη τελευταία λέξη της δυτικής αεροπορικής τεχνολογίας, όπως χαρακτήρα stealth, ηλεκτρονικά συστήματα νέας γενιάς κτλ.

Στη Πτήση & Διάστημα, διαβάζουμε αναφορικά με τις παραδόσεις των τουρκικών F-35:

”Δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, που μάλιστα αφορούσε την μεταστάθμευση των αμερικανικών F-35B στην Ιαπωνία, στον Ναύσταθμο του Ιβακούνι (η είδηση εδώ), στο τέλος ανέφερε πως τα πρώτα τουρκικά F-35 θα παραδοθούν εντός του 2017 (!). Αυτό πυροδότησε ένα κύκλο ερωτήσεων προς το περιοδικό μας, για το αν θα γίνει πράγματι κάτι τέτοιο. Προφανές είναι πως στο δημοσίευμα έχει γίνει κάποιο αριθμητικό λάθος, και αντί για 2018 έχει αναγραφεί 2017. Τα πρώτα τουρκικά F-35A ανήκουν στη LRIP-9 , που περιλαμβάνει 41 F-35A, 12 F-35B και 2 F-35C. Αυτή την στιγμή παραδίδονται τα αεροσκάφη του LRIP-8, που περιλαμβάνει 29 F-35A, 10 F-35B και 4 F-35C. Οι παραδόσεις του LRIP-8 δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς αεροπλάνα αναμένει η Ιαπωνία και η Νορβηγία (και συμπληρωματικά το Ηνωμένο Βασίλειο)”.

http://www.ptisidiastima.com/f-35-in-turkey-2017-probably-not/

Για να γίνει πιο κατανοητό, η Τουρκία δεν θα παραλάβει αεροσκάφη από τη παρτίδα LRIP-8 αλλά από την LRIP-9, αφού ολοκληρωθούν οι παραδόσεις των αεροσκαφών της LRIP-8 στα υπόλοιπα κράτη.

Επιπλέον, τόσο το δημοσίευμα της Sabah, όσο και αυτό του Pro News και λοιπών ”ειδικών” ιστολογίων, δεν επιβεβαιώνονται από καμία έγκυρη ελληνική ή ξένη πηγή.

 

 

 

 

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ο ισχυρισμός περί παραδόσεων F-35, στη Τουρκία το 2017, δεν ισχύει.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.