Ποιοι είμαστε
Αρχική Αεροπλάνο αεροψεκασμού έπεσε στην Καβάλα! Μολις έγινε!!! Νεκρός ο πιλότος!!! Φωτογραφίες απο το σημείο!FAKE NEWS

Αεροπλάνο αεροψεκασμού έπεσε στην Καβάλα! Μολις έγινε!!! Νεκρός ο πιλότος!!! Φωτογραφίες απο το σημείο!

22 Ιαν
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Μην ανέβει μια ανοησία, κατευθείαν να την αναπαράγουν και να γεμίσει το facebook. Απολαύστε… 

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο deite-to.com

Το δημοσίευμα αναφέρει:


 

Φυσικά η παραπάνω δημοσίευση δεν περιέχει ίχνος αλήθειας και είναι προιον φαντασίας του αρθρογράφου στο deite-to.com

Η σελίδα deite-to.com εκτός που αναπαράγει διάφορα ψευδή δημοσιεύματα, συχνά αντικαθιστά τόπο, χρόνο, ονόματα και διάφορα άλλα στοιχεία στη δημοσίευση για να παρουσιάζει την “είδηση” σαν να έχει συμβεί στην Ελλάδα. Αυτό γίνεται για λόγους κλικοθηρίας και δεν είναι τυχαίο που ολόκληρη η σελίδα είναι γεμάτη με διαφημίσεις affiliate.

Για να καταλάβουμε καλύτερα ας δούμε μερικά παραδείγματα από τη σελίδα deite-to.com, που παρουσίασε εισαγόμενες δημοσιεύσεις σαν να έχουν συμβεί στην Ελλάδα:

Καλαμάτα: Πρόβατα έφαγαν κάνναβη αξίας 50.000 ευρώ.

7χρονη Ελληνίδα έκανε αυξητική στήθους σαν πρωτοχρονιάτικο δώρο! Γράφτηκε στο Γκίνες!!!

12 Έλληνες φοιτητές εκτέλεσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν για κατασκοπεία.

17χρονη στα Γιάννενα χτυπήθηκε από κεραυνό ενώ αυνανιζόταν

Τον έπιασαν να βιάζει αvήλικο κoρίτσι και του έκοψαν το μόριο


Το Boeing 707 που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι ένα ιπτάμενο τάνκερ της εταιρίας OMEGA AERIAL REFUELING SERVICES που δεν κατάφερε να απογειωθεί και συνετρίβει σε ένα βάλτο στο τέλος του αεροδιαδρόμου το 2011. Τα ιπτάμενα τάνκερ, μεταφέρουν καύσιμα για να ανεφοδιάσουν άλλα αεροσκάφη στον αέρα και το συγκεκριμένο είχε αποτυχημένη απογείωση. Βγήκε από τον διάδρομο και συνετρίβη σε ένα βάλτο που ήταν δίπλα.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για να κατασκευαστούν δημοσιεύματα που αναφέρουν πτώση “ψεκαστικού” αεροσκάφους και να ενισχύσουν αυτή τη θεωρεία συνωμοσίας.

Είχαμε ασχοληθεί πριν 3 χρόνια με το συγκεκριμένο ατύχημα και λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω άρθρα μας:
Η Κίνα κατέρριψε αεροπλάνο αεροψεκασμού
Συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε χημικά για αεροψεκασμούς.

Είναι απίστευτο πόσοι χρήστες θα βρεθούν να αναπαράγουν μια ανοησία, που με μια ματιά καταλαβαίνεις πως είναι ψέμα και τη διαδώσουν, επιβραβεύοντας τον κατασκευαστή του δημοσιεύματος.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.