Ποιοι είμαστε
Αρχική Πυραμίδα Ταΰγετου: Φυσικό ή «μεταφυσικό» φαινόμενο;HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πυραμίδα Ταΰγετου: Φυσικό ή «μεταφυσικό» φαινόμενο;

22 Ιαν
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως στη ψηλότερη κορυφή του Ταϋγετου, βρίσκεται μια πυραμίδα τεραστίων διαστάσεων, που κατασκευάστηκε πριν χιλιάδες χρόνια από ανθρώπους. Mεγάλη μερίδα ερευνητών υποστηρίζει πως η κορυφή προφήτη Ηλία (2407μ. ύψος), λαξεύτηκε, είτε εξ’ ολοκλήρου ή εν μέρει, προκειμένου να αποκτήσει πυραμιδοειδές σχήμα και να λειτουργήσει τελετουργικά και λατρευτικά. Μύθος ή πραγματικότητα;

Ανάλογα την απόσταση και τη γωνία λήψης, η κορυφή του Ταΰγετου θυμίζει έντονα πυραμίδα:

  

 

Ακόμη και η σκιά σχηματίζει τέλειο τρίγωνο

(Pictures courtesy of Dimitris Alikakos)

Στο mani.org.gr, διαβάζουμε:

Πήρε το όνομά του από τη Ταϋγέτη, κόρη του Άτλαντα, ενώ η ψηλότερη κορφή του ονομαζόταν Ταλετός. Οι Μανιάτες όμως τον αποκαλούν Μακρυνό Ηλία. Κατά το Νηφάκο:«Ταΰγετον τον έλεγαν οι παλαιοί Σπαρτιάτεςκαι Μακρυνόν τον λέγουσιν Ηλίαν οι Μανιάτες».

 

Από την Ανατολική Μάνη τμήμα της κορυφής του Ταϋγέτου δίνει την εικόνα κλειστού χεριού, γροθιάς, και τα πέντε αντερείσματα έδωσαν το όνομα Πενταδάκτυλος.Ειδικά για τους Μανιάτες στη Μάνη, που κατά τον Νικηφόρο Βρεττάκο συναντάμε το «ερωτικό σμίξιμο του ήλιου και της πέτρας», ο Ταΰγετος αποτελεί σύμβολο, αφού στις πλαγιές και στις βουνοκορφές του διατηρήθηκε άσβεστη η φλόγα της Ελευθερίας. Εκεί έβρισκαν καταφύγιο οι κατατρεγμένοι και εκεί είναι που γράφτηκαν πολλές ηρωικές στιγμές των προγόνων μας. Εκεί έχτισαν τα χωριά τους, από τα οποία η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει 98 παραδοσιακούς οικισμούς από τους 118 που συνολικά βρίσκονται σε όλη τη Πελοπόννησο.

 

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει σπηλαιολογία, ορεινή ποδηλασία, πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές στις πλαγιές ή στα φαράγγια του βουνού, διαδρομές που αναλύονται στην ιστοσελίδα μας, στην ίδια ενότητα.Ο Ταΰγετος είναι ένα βουνό νέο σε ηλικία που ακόμη αναπτύσσεται, αφού ανέρχεται κάθε χρόνο κατά ένα εκατοστό, οπότε δεν ξέρουμε τι ανάστημα θα πάρει στους αιώνες και ποια γενιά μπορεί να τον δει ψηλότερο από άλλα βουνά. Η ορογένεση θα το δείξει, αλλά πότε;

Στον ίδιο ιστότοπο διαβάζουμε:

…Η μεγαλύτερη γνωστή πυραμίδα, μα και η αρχαιότερη παγκοσμίως, βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου, ορατή για όποιον βλέπει και δεν περιφέρει απλώς το βλέμμα του, πάνω ακριβώς από τη Λα-κωνία (στα αρχαία Ελληνικά <<λας>> σημαίνει λίθος, συνεπώς η ονομασία και μόνον της περιοχής <<Λίθος Κωνικός>> θα έπρεπε να μας κάνει να υψώσουμε τα βλέμματά μας προς τα επάνω και να παρατηρήσουμε την κανονική αυτήν τετράπλευρον πυραμίδα).

 

Την εντοπίσαμε εδώ και δύο χρόνια (1992), την επισκεφθήκαμε, την φωτογραφήσαμε και σήμερα για πρώτη φορά ανακοινώνουμε την ύπαρξή της.

 

Αδιάψευστη απόδειξη, ότι ο χώρος αυτός ήταν στα αρχαία χρόνια ιερός, αποτελεί το παρεκκλήσιο του <<Άη Λιά>> , το οποίο έχει κτισθεί ακριβώς στην κορυφή της γιγαντιαίας πυραμίδος (οι χριστιανοί επέλεγαν πάντα ιερούς χώρους των <<ειδωλολατρών>>, για να ανοικοδομήσουν τους ναούς των, και τα εξωκλήσια του Άη Λιά πάνω σε πλείστες βουνοκορφές της Ελλάδος δείχνουν, ότι σε αυτούς τους <<υψηλούς τόπους>> υπήρχαν αρχαιοελληνικοί βωμοί).

 

Η πυραμίδα είναι ορατή από τη πόλη της Σπάρτης, προς τα δυτικά της. Οι αρχικές διαστάσεις της Πυραμίδος του Ταϋγέτου είναι άγνωστες, η φθορά από τις δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια από τη λάξευσή της είναι τεράστια.  Όμως ότι πρόκειται περί τεχνικού-λαξευτού έργου και όχι φυσικού σχήματος αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδος και κυρίως από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της (βλέπε φωτογραφίες)…

 

Απόσπασμα άρθρου του κ.Παναγιώτη Χατζηιωάννου με  τίτλο “Οι πυραμίδες των Ελλήνων (στην Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Αμερική)”, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ (Τ. 148, Απρίλιος 1994).’

Οι φωτογραφίες που θα σας παρουσιάσουμε, προέρχονται από το Google Earth και το Google Maps και δίνουν μια σαφή εικόνα της πυραμιδοειδούς κορυφής.

Η ιζηματογενής στρωματογραφία είναι ευκρινέστατη κάτι που σημαίνει πως η κορυφή δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια γεωλογικών διεργασιών που διήρκεσαν εκατομμύρια χρόνια. Επομένως, δε χτίστηκε με λίθους ή κάποιο άλλο οικοδομικό υλικό.

Υπάρχει και η θεωρία πως η κορυφή λαξεύτηκε για να πάρει πυραμιδοειδές σχήμα, ωστόσο, εάν αυτό ίσχυε, τα ίχνη των εργασιών των εργαλείων ακόμη και επιγραφές κτλ, θα είχαν επιβιώσει ως τις μέρες μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως της θεωρίας της Πυραμίδας, είναι πως αν τη κοιτάξουμε από διαφορετικές γωνίες, δε θυμίζει σε καμία περίπτωση ανθρώπινη κατασκευή.

Τέλος, στη παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε πως οι ακμές της Πυραμίδας δεν τέμνονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, γεγονός που φανερώνει πως ο σχηματισμός είναι φυσικός. Για να είχαμε κανονική πυραμίδα, θα πρέπει να είχαμε 4 ακμές, ή έστω οι 3 ακμές θα έπρεπε να τέμνονταν στη κορυφή (Πρ. Ηλίας)

 Η Πυραμίδα του Ταΰγετου δεν είναι τετράεδρη όπως όλες οι πυραμίδες που έχουν χτιστεί. Είναι προφανές πως η τετράγωνη βάση είναι απαραίτητη για λόγους δομικής ευστάθειας κάτι που δε μπορεί να επιτευχθεί με μια βάση σχήματος ισοσκελούς τριγώνου.

 Από τα ανωτέρω μπορούμε να συμπεράνουμε πως η Πυραμίδα του Ταΰγετου είναι ένα ακόμη φυσικό φαινόμενο, η ιδιαιτερότητα του οποίου, εξάπτει εύκολα τη φαντασία των ανθρώπων.

via TNI

https://www.ellinikahoaxes.gr/2015/11/27/pyramids-in-greece-myth/

Fact-check for the sake of Democracy