Το παιδί αυτό ΔΕΝ είναι άρρωστο.

In Facebook, Hoax, Like farming by Γιώργος Ζαβοδημητράκης4 Comments

Στο διαδίκτυο υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι επιτήδειοι εξαπατούν τους χρήστες των μέσων κοινωνικής με στόχο την αρπαγή του like και της κοινοποίησης μέσω συναισθηματικού εκβιασμού.

Ακόμα μία τέτοια περίπτωση είναι η παρακάτω,  με πάνω από 15 χιλιάδες κοινοποιήσεις και τα «Αμήν» στα σχόλια, από χρήστες του διαδικτύου, που νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα σώσουν τον κόσμο, να πέφτουν με μεγαλύτερη ταχύτητα και από τις σφαίρες ενός πολυβόλου.

 • ΑΠΑΤΗ LIKE-FARMING

 

Με τα Αμήν και τις κοινοποιήσεις δεν πρόκειται να σώσετε ποτέ κανέναν, πόσο μάλλον αυτή την γυναίκα που δεν τα ζήτησε ποτέ και δεν τα χρειάζεται. Το μωρό της είναι μια χαρά και η ίδια κλαίει από τη συγκίνηση και την εξάντληση.

http://dailygreatest.com/world-news/40-powerful-photos-of-love-and-its-many-beautiful-forms/

 

Δεν ξέρω τι και πως ακριβώς σκέφτονται όσοι κοινοποιούν τέτοιου είδους αθλιότητες, αλλά όσο υπάρχει αυτή η νοοτροπία, δείγμα ψηφιακού αναλφαβητισμού, τόσο περισσότερο θα υπάρχουν επιτήδειοι που θα το εκμεταλλεύονται για ιδίον όφελος.

Μία λύση ίσως είναι να αρχίσουν οι αναφορές σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις από αναγνώστες, που δεν δέχονται να παίζουν με την νοημοσύνη τους oι επιτήδειοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με τα like και τις κοινοποιήσεις βοηθάτε στην εξάπλωση μιας απάτης και ακόμη και αν σχολιάσουμε, συμβάλουμε στην διάδοση.

Για τους λόγους που εμφανίζονται τέτοιου είδους δημοσιεύσεις, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο παρακάτω σύνδεσμο.

Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, αγνωστη απάτη.

 

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • COSTAS KOSTAS

  Μπράβο Γιώργο για την ενημέρωση…

 • leon06010

  Μη μου πεις!

 • Removed post Φελέκι

  Αμήν αμάν, share και like , ουφ τώρα νιώθω καλά με τη συνείδησή μου , έσωσα ένα παιδί. Ξαναματασέαρ και λάικ. Οσοι δεν κάνατε είστε σιξσιξσιξ και απάνθρωποι ουουουου.

 • Octarin

  Μπράβο. Άντε πια με τις αθλιότητες. Πείτε τα.