Υπόθεση Σώρρα – Παραχωρήστε μας τα ακίνητά σας!

9

Μια είδηση που έχει γίνει viral (κυρίως στους κύκλους των οπαδών του Σώρρα), κάνει λόγο για παραχώρηση στην οργάνωση, χρεωμένων ακινήτων έναντι συμβολικού αντιτίμου, για να προστατευθούν από τους πλειστηριασμούς. Ο ισχυρισμός είναι ψευδής όπως θα δούμε παρακάτω.

Η Ε.ΣΥ. διαδίδει μέσω κοινωνικών δικτύων πως μπορεί να προστατεύσει το ακίνητό σας, έναντι των οφειλών σε εφορία, ταμεία, τράπεζες κτλ. Μόνη προϋπόθεση, η παραχώρηση του έναντι συμβολικού αντιτίμου και λέγοντας »συμβολικό» εννοούμε 10-15 ευρώ το μήνα!

Στις εικόνες που ακολουθούν, θα δείτε τα mail που αντάλλαξε »χρεωμένος πολίτης» με διάφορα  γραφεία της Ε.ΣΥ. σε μια προσπάθεια να νοικιάσει το κατάστημά του και να το γλυτώσει από κατάσχεση. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και κάποιοι τον παρέπεμψαν σε στελέχη του Σώρρα, γεγονός που υποδηλώνει πως η τακτική της απόκτησης ακινήτων με απατηλές υποσχέσεις, είναι συνηθισμένη.

 

 

 

Στο  βίντεο που ακολουθεί, θα ακούσετε τη συνομιλία του »πολίτη» με πρόεδρο γραφείου της Ε.ΣΥ. Το σενάριο έχει ως εξής:  Ο πρόεδρος ήταν ένας από αυτούς που απάντησαν στο mail δίνοντας το τηλέφωνό του για περαιτέρω επικοινωνία. Στην συνομιλία, προσφέρει τη λύση της ενοικίασης έναντι 10-15 ευρώ μηνιαίως. με τη σαφή υπόσχεση πως το κατάστημα δεν θα πλειστηριαστεί »δεν το ακουμπάει κανένας» και »μόλις πάρουμε Ελλάδα (γίνουν κυβέρνηση) το κτήριο σας ανήκει πάλι». Ο πολίτης μάλιστα θα μπορέσει ακόμη να γίνει και πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης!

https://www.youtube.com/watch?v=O71nm7pLcEQ

Στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα ακόμη έξυπνο κόλπο της οργάνωσης Σώρρα για να πάρουν στα χέρια τους, εντελώς τζάμπα, ακίνητα που θα χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν νέα γραφεία της Ε.ΣΥ. Κάπως έτσι να εξηγείται η μετεωρική ανάπτυξη του δικτύου γραφείων της οργάνωσης στη χώρα μας που αυτή τη στιγμή μετρά τουλάχιστον 210.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως η παραχώρηση των ακινήτων, δε διασφαλίζει σε καμία περίπτωση τη προστασία τους από πλειστηριασμούς. Ο λόγος είναι απλούστατος: Ο Σώρρας που είναι ουσιαστικά «άφραγκος» και δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα να μπλοκάρει τυχόν πλειστηριασμό ακινήτου, ακόμη και αν του χαριστεί αφιλοκερδώς.

 Σύμφωνα με το δικηγόρο Άγγελο Αγγελέτο »Ο μισθωτής ακινήτου έχει σχέση απλής κατοχής αυτού και δεν νομιμοποιείται να προβεί σε καμία πράξη προστασίας κατά των πλειστηριασμών».

Ο Σώρρας ισχυρίζεται πως υπάρχουν συνολικά 326 τρισεκατομμύρια σε ελληνικά καταπιστεύματα. Ωστόσο, δε πρόκειται για τίποτα περισσότερο από κοπανιστό αέρα, διότι δεν είναι εγγεγραμμένα σε κανένα τραπεζικό ίδρυμα της υφηλίου. Κοπανιστός αέρας είναι και τα 600 δις που υποτίθεται πως πρόσφατα γράφτηκαν στον προϋπολογισμό.

http://archive.is/vpexA

Ακόμη όμως και με ένα μαγικό τρόπο να υπήρχαν τα λεφτά (που δεν υπάρχουν), η εφορία έχει κάνει σαφές πως δεν δέχεται πληρωμές από το Σώρρα. Όσοι αντί να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, κατέθεσαν εντολή εξουσιοδότησης για την αποπληρωμή του προσωπικού τους χρέους από τα 600 δις. δολάρια του Σώρρα, βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς ή θα βρεθούν στο μέλλον.

Εν τέλει, η ομάδα του Σώρρα, απευθυνόμενη σε ανθρώπους που χρωστάνε, σε ανθρώπους που πιστεύουν στην ανωτερότητα της ελληνικής φυλής, σε ανθρώπους που πιστεύουν σε ψεκασμούς, ερπετοειδή και παγκόσμιες συνωμοσίες, κατάφερε να εξαπατήσει χιλιάδες »ιθαγενείς» που πίστεψαν σε αυτό που θα μείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο hoax της δεκαετίας. Η περίπτωση της προστασίας χρεωμένων ακινήτων από πλειστηριασμούς με παραχώρηση στην Ε.ΣΥ. είναι ένα ακόμη δείγμα απάτης.

via TNI

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • κανενας

  126 τρις εχει……και δεν εχει να δώσει πάνω απο 10 ευρω νοικι(αν τα δίνει και αυτά) σε χρεωμένους ανθρώπους…Σκρουτζ ε σκρουτζ.

 • Φασολάδας

  Στα Βριλλισια μενουνεοι Βριλ ή ρινιαι απλη συνονωνυμια;

  • Removed post Φελέκι

   Τα κατέκτησαν οι Ελλάνιοι στη μάχη του Ρέματος Χαλανδρίου. Απλά στις καταβόθρες του ρέματος κρύβονται ακόμα δρακονιανά υπόλοιπα. Συνεχείς εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με ιερό πυρ και όπλα του φωτός γίνονται για να τους καταστρέψουν.

 • Αποστολος

  ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΕΊΣΑΙ ΕΝΤΕΛΏΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ Η ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΈΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΌ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΈΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΉ ΡΉΤΡΑ ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΆΞΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΌ ΚΑΘΕΣΤΏΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΈΝΩ ΈΧΕΙ ΤΗ ΠΛΉΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΝΌΜΗ ΚΑΤΟΧΉ ΚΑΙ ΚΥΡΙΌΤΗΤΑ ΕΝΏ Ο ΦΟΡΈΑΣ ΜΌΝΟ ΤΗ ΧΡΉΣΗ ΌΤΑΝ ΘΑ ΠΆΕΙ ΣΕ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟ Ο ΝΈΟΣ ΚΤΗΤΟΡΑΣ ΠΧ ΤΡΆΠΕΖΑ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΡΉΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΉ ΑΞΊΑ ΔΕΝ ΤΗ ΣΥΜΦΈΡΕΙ ΑΝ ΤΟΛΜΆΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΠΡΟΣΤΑΥΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΊΑ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΑΛΛΆ ΔΕ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΣΥΝΕΧΊΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ Η ΝΈΜΕΣΙΣ ΕΊΝΑΙ ΉΔΗ ΕΔΏ

  • leon06010

   Ναι; Για δείξε ένα τέτοιο μισθωτήριο, χωρίς τα ονόματα αλλά με τις τιμές και τους όρους. Αλλιώς και συ εγκάθετος είσαι

  • Smeagol

   Μέσα σε ποιο νομικό πλαίσιο υπάρχει αυτό που λες;

   • skylab

    Στο Σώρρειο φυσικά,,,Γιατί στο Ελληνικό και γενικά σε κάθε αντίστοιχο δίκαιο η μοναδική ρήτρα που μπορεί να τεθεί είναι να μην υπάρξει αποβολή του μισθωτή έως τη λήξη της μίσθωσης (για ιδιόχρηση π.χ.).Δηλαδή σε απλά Ελληνικά το ακίνητο ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ και το μίσθωμα πηγαίνει στην τράπεζα.
    Μόνο οι αμοιβάδες δεν θα μπορούσαν να το κατανοήσουν.
    Κι επί τη ευκαιρία ο Τσάκας μπροστά του ήταν γατάκι…

 • leon06010

  Πάντως ρε παιδιά, δεν μπορώ να μην τον παραδεχτώ. Είναι μεγάλη μορφή στο χώρο της απάτης. Πουλάει και χαρίζει αέρα κοπανιστό και τόσος κόσμος τρέχει ξωπίσω του.

 • Smeagol

  Ποιας δεκαετίας;;; Το μεγαλύτερο hoax της ανθρώπινης ιστορίας είναι. Και η (θετική) απάντηση στην ερώτηση: «Μπορεί να υπάρξει αντίστροφη εξέλιξη των ειδών;;;»