Νέο κρούσμα από Αλβανό στον Ελληνικό Στρατό; – Όχι, απλά ένα πολύ κακό photoshop

In Fake, Fake news, Αθλιότητες, Χωρίς κατηγορία by Θοδωρής Δανιηλίδης9 Comments

Μια νέα φωτογραφία αναπαράγεται από αρκετά blogs μετά τη δημοσίευση της από το makeleio.gr. Στη φωτογραφία φαίνεται ένας στρατιώτης να σχηματίζει με τα χέρια του τον αλβανικό αετό.

 • ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο makeleio.gr (αρχική δημοσίευση), aporito.grskeftomasteellhnika.blogspot.griokh.grvlahasnews.grtsekouratoi.gr

Νέο κρούσμα από Αλβαναριό στον Ελληνικό Στρατό – Πρέπει να είναι και οδηγός (ΦΩΤΟ makeleio.gr)

Η παραπάνω φωτογραφία που δημοσιεύθηκε από το makeleio.gr με τα χαρακτηριστικά του προσώπου αναλλοίωτα, είναι προϊόν επεξεργασίας εικόνας. Την θόλωση στο πρόσωπό του την προσθέσαμε εμείς στη φωτογραφία, για να μην συνεχίσουμε τον διασυρμό του.

Η φωτογραφία (gif) είναι άθλιας ανάλυσης για να μην φαίνεται η επεξεργασία, αλλά μια ματιά είναι αρκετή για να καταλάβεις πως είναι κατασκευασμένη.

Η πραγματική φωτογραφία είναι η παρακάτω.

Αρκετά blogs έτρεξαν να αναπαράγουν την τρομερή ανακάλυψη του makeleio.gr και σε αυτό συνέβαλαν χιλιάδες χρήστες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διασυρμός ανθρώπων στο διαδίκτυο, που δεν φταίνε σε τίποτα, δεν είναι κάτι καινούργιο και οι χρήστες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό ώστε να μην υιοθετούν απερίσκεπτα την κάθε αθλιότητα.


Μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τη δημοσίευση μας, αποκαλύφθηκε και το στήσιμο της φάρσας από τη, Μικαελα Ζορμπα.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • Removed post Φελέκι

  Η τραγικότητα της Ελληνικής κοινωνίας δεν έχει ούτε πάτο , ούτε όρια. Κάθε μέρα με κάποιο ξεκατίνιασμα/μούφα/hoax/βλακεία θα ασχολιέται ο Σέλλην για να εκτονώνεται που τον «αδικούν οι ξένοι». Κατάντια.

 • TheRedWood

  Μαθηταί του Τσιλιγγίρη, αυτή η μάστιγα…

 • Cosmos Change

  Εντελώς για κλωτσιές το κοριτσάκι

  • Μ. Τ

   Το κορίτσι δε φταίει σε κάτι. Οι άλλοι οι ανεγκέφαλοι τρομοπουτινολάγνοι που τα πιστεύουν και θέλουν να πιστεύουν μόνο αυτό που θέλουν να πιστέψουν, κυνηγούν δαίμονες σε ανεμόμυλους.

   • Cosmos Change

    Ναι το καημένο θύμα δικαστικής πλάνης

 • Σωτήρης Χριστοδούλου

  Αυτό το «Αλβανικός αετός» κάνει απείρως περισσότερη ζημιά από την ίδια την πράξη. Εκχωρεί το έμβλημα των Κομνηνών, που είναι και το οικόσημο του ηπειρώτη Γεώργιου Καστριώτη, στους τηγανοκέφαλους απόγονους του Εμβέρ Χότζα.

  Σημαία ελληνική, εθνικός ήρωας Έλληνας. Η Αλβανία, ένα κράτος συνοθύλευμα που εφευρέθηκε το 1913 για εξυπηρέτηση της πολιτικής των «Μεγάλων» Δυνάμεων, διαφημίζει οτι η εθνική της ταυτότητα είναι αποφυάδα της ιστορίας του έθνους που μισεί.

  • Fipps Mjolnir

   Ο δικέφαλος αετός, δεν ήταν ποτέ επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας,τουλάχιστον,έμβλημα αποκλειστικά Ελληνογενών αρχόντων…Πολλοί αρχοντικοί οίκοι, απέκτησαν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον δικέφαλο αετό ώς θυραιό τους, είτε από «κουμπαριά» όπως ο οίκος των Νεμάνια της Σερβίας μέσω της Σμιλτσένας Παλιολογίνας ή ο οίκος των Ρούρικ της Ρωσίας μέσω της Ζωής Παλαιολογίνας.
   Μερικοί όμως αρχοντικοί οίκοι, απέκτησαν αυτό το δικαίωμα ύστερα από νικηφόρες μάχες που έδωσαν στο πλευρό των Βυζαντινών στρατευμάτων,όπως στο όρος Περιστέρι κοντά στον Γράμμο,όπου ο στρατός του Αυτοκράτωρος Ιωάννη Ε’ Παλαιολόγου, κατάφερε να κατατροπωσει τους Σερβους του Βασιλιά Βουκασίν Μρνιάγιεβιτς, με τη βοήθεια των Αλβανών ηγεμώνων των οίκων των Δουκαγκίνη,των Καστριωτών και των Μουζακαίων. Ύστερα από αυτή τη νικηφόρα μάχη, ο Αυτοκράτωρας Ιωάννης ο Ε’ Παλαιολόγος,παραχώρησε στους Καστριώτες,τους Δουκαγκίνες και τους Μουζακαίους,ως επιβράβρευση για τη νίκη αυτή, τη χρήση του δικαίφαλου αετου ως έμβλημα των οίκων τους.
   Ο Γεωργιος Καστριώτης πάντοτε υπέγραφε τις επιστολές του, ως «DOMINUS ALBANIAE»…ι

 • Evanthis Gogoulis

  Βιόλοτζι γκάφα του makeleio

 • Mike Lialiaris

  WE <3 KLEFTAKIS !!!