Ποιοι είμαστε
Αρχική Νέο κρούσμα από Αλβανό στον Ελληνικό Στρατό; – Όχι, απλά ένα πολύ κακό photoshopHOAXES FAKE NEWS

Νέο κρούσμα από Αλβανό στον Ελληνικό Στρατό; – Όχι, απλά ένα πολύ κακό photoshop

28 Ιαν
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Μια νέα φωτογραφία αναπαράγεται από αρκετά blogs μετά τη δημοσίευση της από το makeleio.gr. Στη φωτογραφία φαίνεται ένας στρατιώτης να σχηματίζει με τα χέρια του τον αλβανικό αετό.

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο makeleio.gr (αρχική δημοσίευση), aporito.grskeftomasteellhnika.blogspot.griokh.grvlahasnews.grtsekouratoi.gr

Νέο κρούσμα από Αλβαναριό στον Ελληνικό Στρατό – Πρέπει να είναι και οδηγός (ΦΩΤΟ makeleio.gr)

Η παραπάνω φωτογραφία που δημοσιεύθηκε από το makeleio.gr με τα χαρακτηριστικά του προσώπου αναλλοίωτα, είναι προϊόν επεξεργασίας εικόνας. Την θόλωση στο πρόσωπό του την προσθέσαμε εμείς στη φωτογραφία, για να μην συνεχίσουμε τον διασυρμό του.

Η φωτογραφία (gif) είναι άθλιας ανάλυσης για να μην φαίνεται η επεξεργασία, αλλά μια ματιά είναι αρκετή για να καταλάβεις πως είναι κατασκευασμένη.

Η πραγματική φωτογραφία είναι η παρακάτω.

Αρκετά blogs έτρεξαν να αναπαράγουν την τρομερή ανακάλυψη του makeleio.gr και σε αυτό συνέβαλαν χιλιάδες χρήστες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διασυρμός ανθρώπων στο διαδίκτυο, που δεν φταίνε σε τίποτα, δεν είναι κάτι καινούργιο και οι χρήστες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό ώστε να μην υιοθετούν απερίσκεπτα την κάθε αθλιότητα.


Μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τη δημοσίευση μας, αποκαλύφθηκε και το στήσιμο της φάρσας από τη, Μικαελα Ζορμπα.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.