Ποιοι είμαστε
Αρχική “Φιλελέ-αριστερούλα διαδηλώτρια, χέζει πάνω σε πινακίδα του Τραμπ” – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS

“Φιλελέ-αριστερούλα διαδηλώτρια, χέζει πάνω σε πινακίδα του Τραμπ” – Καταρρίπτεται

29 Ιαν
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Η Σελίδα των Ελλήνων υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ (“Donald Trump Greek Fan Club”) ανέβασε ένα βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει «Μία φιλελέ-αριστερούλα διαδηλώτρια κατά του Τραμπ, χέζει πάνω σε πινακίδα του Τραμπ, μετά τα πιάνει με το χέρι της, και τα απλώνει σε όλη την αφίσα.»

ΨΕΥΔΕΣ



 

Το είδαμε και στο oparlapipas.gr: VIDEO – ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ… “ΑΦΟΔΕΥΕΙ” XEZEI ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΕΠΙΓΡΑΦΗ “ΠΛΑΚΑΤ” ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για βίντεο από το Μεξικό κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας του 2012 στην πόλη του Μεξικού, όταν πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του Enrique Peña Nieto στην κεντρική πλατεία, Zocalo

 

Η γυναίκα που βλέπουμε στο βίντεο ονομάζεται Rocío Boliver, μια μεξικάνα καλλιτέχνης.

Στο αρχικό βίντεο που δεν είναι πια διαθέσιμο, έχει τίτλο ” PARA CAMBIAR AL PRI HAY QUE CAGAR.”, ακούγονται ισπανικά συνθήματα. “PRI” σημαίνει “Partido Revolucionario Institucional”. Ο ήχος αφαιρέθηκε για να μην ακούγονται τα συνθήματα και ισχυρίστηκαν πως η γυναίκα είναι μια υποστηρικτής της Χίλαρι Κλίντον.

Ο ισχυρισμός πως το παραπάνω βίντεο είναι από διαδήλωση κατά του τραμπ, καταρρίπτεται.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.