Ποιοι είμαστε
Αρχική Μάθε παιδί μου (Αρτέμη) γράμματα…HOAXES FAKE NEWS SCAMS ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μάθε παιδί μου (Αρτέμη) γράμματα…

31 Ιαν
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Πολλά είναι τα μαργαριτάρια που έχουν βγει από τα χείλη του ”Ελλάνιου” Αρτέμη Σώρρα με τελευταίο τον ισχυρισμό πως ο Μέγας Αλέξανδρος καμπύλωνε το χωροχρόνο (με ένα μαγικό μενταγιόν) και μπορεί να έζησε ακόμη και 1000 χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=Itr9UtX43dw

Μαθήματα ιστορίας προς τον αρχηγό των Ελλανίων

Αν θέλει κάποιος να μάθει για τις εκστρατείες του Μ. Αλέξάνδρου (από πρωτότυπες πηγές), δεν έχει παρά να διαβάσει Πλούταρχο, Αρριανό, Διόδωρο, Κούρτιο και Ιουστίνο. Υπάρχουν επίσης αποσπάσματα από σύγχρονους του Αλεξάνδρου όπως του Καλλισθένη του Πτολεμαίου, του Νέαρχου και του Αριστόβουλου. Φυσικά πουθενα δεν αναφέρουν μαγικά μενταγιόν και ταξίδια στο χρόνο.

Μάθε παιδί μου (Αρτέμη) γράμματα

1η Ελλάνια πατάτα. Ο Μέγας Αλέξανδρος κατά τη διάρκεια των εκστρατειών του, θεμελίωσε ή μετονόμασε γύρω στις 70 πόλεις (και όχι 123) σε Αλεξάνδρειες. Αυτό αναφέρει στα έργα του ο ιστορικός του Πλούταρχος. Αν ο Σώρρας έχει άλλη πιο αξιόπιστη πηγή, είμαστε διατεθειμένοι να ανακαλέσουμε.

2η Ελλάνια πατάτα. Ο Αλέξανδρος ανέλαβε την εξουσία του μακεδονικού θρόνου στην ηλικία των 20 ετών, το 336 π.Χ. (και όχι 23 όπως μας λέει ο Αρτέμης), αμέσως μετά τη δολοφονία του πατέρα του Φίλιππου Β’ και βασίλευσε συνολικά 13 χρόνια μέχρι το θάνατό του το 323 πΧ.

3η Ελλάνια πατάτα: Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε πολλές φορές στη μάχη (τουλάχιστον 8) με τη σοβαρότερη περίπτωση να είναι αυτή που χτυπήθηκε από βέλος στο θώρακα, πάνω στα τείχη μιας μεγάλης πόλης των Μαλλών. Καμία ιστορική πηγή δεν αναφέρει πως ”διαπεράστηκε” από εχθρικό ξίφος. (Πηγή).

Τι καταλαβαίνουμε

Εκτός από τα οικονομικά της Ελλάδας, ο Αρτέμης Σώρρας θα αλλάξει και την ιστορία. Είναι δυνατόν ο αρχηγός του “μεγάλου και τρανού φορέα” με το υπερφίαλο όνομα Ε.λλήνων ΣΥ.νέλευσις, να μην γνωρίζει στοιχειώδη ιστορία; Και όμως! Στην Ελλάδα γίνεται και το χειρότερο είναι πως κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας, τον πιστεύουν.

Fact-check for the sake of Democracy