Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί για τα εμβόλια της γρίπης ότι είναι η μεγαλύτερη «απάτη» στην ιστορία της ιατρικής (Βίντεο)HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί για τα εμβόλια της γρίπης ότι είναι η μεγαλύτερη «απάτη» στην ιστορία της ιατρικής (Βίντεο)

31 Ιαν
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

‘Ένα νέο δημοσίευμα με τον απίστευτο ισχυρισμό πως “ο Τράμπ προειδοποίησε ότι τα εμβόλια της γρίπης είναι η μεγαλύτερη «απάτη» στην ιστορία της ιατρικής”, άρχισε να αναπαράγεται στο διαδίκτυο. 

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο pentapostagma.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί για τα εμβόλια της γρίπης ότι είναι η μεγαλύτερη «απάτη» στην ιστορία της ιατρικής (Βίντεο)

«Το εμβόλιο της γρίπης είναι μια απάτη, που δημιουργήθηκε από φαρμακευτικούς κολοσσούς για να κερδίσουν χρήματα από ευάλωτα άτομα και αρρώστους‘‘, φέρεται να προειδοποιεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ .

Σε μια συνέντευξη του ο Τραμπ φέρεται να μίλησε για τα εμβόλια της γρίπης, τονίζοντας ότι είναι «εντελώς αναποτελεσματικά» και δήλωσε ότι δεν είχε κάνει ο ίδιος, διότι απλά τα θεωρούσε ως μη απαραίτητα .

«Δεν είχα κάνει ποτέ ένα εμβόλιο γρίπης . Και μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ γρίπη. Δεν μου αρέσει η ιδέα ενεσίμων ‘‘κακών‘‘ ιών στο σώμα μου . Και αυτό είναι βασικά που κάνουν. Και αυτό (το τελευταίο εμβόλιο της γρίπης) δεν ήταν πολύ αποτελεσματικό¨, φέρεται να δήλωσε ο ίδιος.
«Έχω φίλους που κάνουν με θρησκευτική ευλάβεια το εμβόλιο της γρίπης και στη συνέχεια παθαίνουν γρίπη. Ξέρετε, αυτό βοηθά στην σκέψη μου. Έχω δει πολλές αναφορές ότι το εμβόλιο της γρίπης είναι σχεδόν εντελώς αναποτελεσματικό‘, δήλωσε ο ίδιος.

Ο Τραμπ είναι γνωστό ότι θεωρεί τα εμβόλια της γρίπης ως την μεγαλύτερη ιατρική απάτη στην ιστορία. Είναι γεμάτη από «κακά πράγματα», συμπεριλαμβανομένων της φορμαλδεΰδης και του υδραργύρου, δύο ισχυρών νευροτοξινών, που χορηγούνται από την βιομηχανία εμβολίων .

Γιατί όμως οι αρχές απαιτούν από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να εμβολιάζονται κάθε χρόνο;

Τα εμβόλια είναι ένα φάρμακο στο οποίο δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για την ασφάλεια του ή την αποτελεσματικότητα του, τονίζει το άρθρο .

Το κογκρέσο ψήφισε νόμο προστασίας των πολιτών από τις εταιρείες εμβολίων, οι οποίες είχαν απόλυτη νομική ασυλία, ακόμα και όταν κατασκεύαζαν και πωλούσαν ελαττωματικά προϊόντα που τραυμάτιζαν ή ακόμη ‘’σκότωναν‘‘ εκατοντάδες ανθρώπους.

Το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι κατασκευαστές εμβολίων λένε επίτηδες ψέματα εδώ και χρόνια στο κοινό σχετικά με τα τοξικά επίπεδα υδραργύρου στα εμβόλια κατά της γρίπης.

Όλοι γνωρίζουν ο υδράργυρος είναι τοξικό προϊόν στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό δεν συζητείται, εκτός από παράλογους αρνητές.

Γιατί, λοιπόν, οι κατασκευαστές εμβολίων δεν βγάζουν τον υδράργυρο; Και γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες συνεχίζουν να πιέζουν για ένα προϊόν που η βιομηχανία εμβολίων παραδέχεται ότι δεν κάνει αποτελεσματική δουλειά;

https://www.youtube.com/watch?v=igFGfa6L2F0

Η αρχική πηγή.
Πριν περάσουμε στην κατάρριψη του παραπάνου ισχυρισμού, είναι καλό να γνωρίσουμε και να μάθουμε μερικά πράγματα για την αρχική πηγή του, γιατί την έχουμε συναντήσει αρκετές φορές και θα την ξανασυναντήσουμε περισσότερες στο μέλλον.

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε από τη συνομοσιολογική και άκρως αναξιόπιστη ιστοσελίδα yournewswire.com και υπογράφεται από τον αρθρογράφο με το ψευδώνυμο Baxter Dmitry. Το B.S. Detector την έχει κατατάξει στις clickbait ιστοσελίδες, που κατασκευάζουν άρθρα με εντυπωσιακούς τίτλους και ισχυρισμούς, μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα έσοδα τους από τις διαφημίσεις.

Η yournewswire.com δημιουργήθηκε από τον Adl-Tabatabai, ένα πρώην webmaster στο Davidicke.com που τώρα είναι σε διαμάχη με τον David icke (πρώην τερματοφύλακας και από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους που δημιούργησε την θεωρία που λέει ότι την ανθρωπότητα την κυβερνά μια υβριδική φυλή εξωγήινων ερπετοειδών από τον αστερισμό του Δράκοντα, που μεταμφιέζονται σε ανθρώπους).

Ο αρθρογράφος με το ψευδώνυμο Baxter Dmitry, που έγραψε το παραπάνω άρθρο, είναι ένας από τους hoaxers αρθρογράφους του yournewswire.com που έχει δημοσιεύσει πλήθος ψευδών ισχυρισμών όπως:

Ο Πρόεδρος Πούτιν θα παρουσιάσει στις 11 Σεπ 2016, δορυφορικό υλικό που αποδεικνύει ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπ. έγιναν από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής, κατά των δικών τους πολιτών.

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποσχέθηκε “Θα πάρουμε πίσω την Αμερική αν εκλεγεί ο Τράμπ”

Ο Πάπας λέει ΗΠΑ η δημοκρατία στις ΗΠΑ είναι νεκρή και ο Ομπάμα είναι δικτάτορας.

Ο Πούτιν εξαπολείει αρουραίους σάιμποργκ στον πέλεμο κατά του isis

Ο Πούτιν έχει αποδείξεις πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε από την βρετανική βασιλική οικογένεια. 

Πολλά από τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται αστεία ή σατιρικά, αλλά δημοσιεύθηκαν σαν πραγματικές ειδήσεις από τη ιντερνετική “χωματερή” με όνομα yournewswire.com και τον “αξιόπιστο” αρθρογράφο, Baxter Dmitry.

Σχετικά με την συνέντευξη.
Ο Τράμπ πράγματι έδωσε την συνέντευξη το 2015. Ολόκληρος ο διάλογος παρακάτω:

-Ντοναλντ κάνεις κάθε χρόνο το εμβόλιο γρίπης;
-Όχι
-Γιατι;
-Δε ξέρω, ποτέ δεν το έχω κάνει, ούτε έχω ποτέ αρρωστήσει, δεν μου αρέσει η ιδέα να βάζω κακά πραγματα στο σώμα μου, διότι αυτό κάνουν βασικά και εξάλλου δεν είναι και πολύ αποτελεσματικό. Ποτέ δεν είχα γρίπη και ποτέ δεν έκανα εμβόλιο (καλό θα ήταν να χτυπήσω ξύλο, φέρτε μου λίγο ξύλο)
-Πως είναι δυνατόν να μην έχεις κολλήσει ποτέ με τόσες χειραψίες?
– Όντως, αλλά ούτε και εγώ το καταλαβαίνω. Έχω φίλους που κάνουν το εμβόλιο ευλαβικά και παρ’ όλ’ αυτά αρρωσταίνουν και έχω διαβάσει πολλές αναφορές πως το τελευταιο εμβόλιο είναι αναποτελεσματικό
-Η γυναικά και τα 2 παιδιά μου είχαν γρίπη τη περασμένη βδομάδα, οπότε κάθομαι εδώ κ περιμένω να αρρωστήσω κ εγώ
-Θα είσαι κ εσύ θύμα, αναμφίβολα
-Ευχαριστώ πολύ!
-Σου εύχομαι καλή τύχη
-Ευχαριστώ, με εκπλήσσει το γεγονός πω ποτέ δεν έχεις αρρωστήσει από γρίπη, εύχομαι να διατηρήσεις αυτό το σερί”
-Τραμπ αστειευόμενος: δεν έπρεπε να το πω αυτό, μέχρι στιγμής όλα καλά.

Όπως βλέπετε ο Τραμπ ποτέ δεν δήλωσε πως “τα εμβόλια της γρίπης ότι είναι η μεγαλύτερη «απάτη» στην ιστορία της ιατρικής” στη συνέντευξη του 2015. Αυτές είναι ανοησίες του Baxter Dmitry που προστέθηκαν στο άρθρο για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα και τα έσοδα από τις διαφημίσεις, γιατί άρθρα με τον Τράμπ, “πουλάνε” σα τρελά στο διαδίκτυο.
Απλά είπε πως δεν κάνει το εμβόλιο της γρίπης και διάβασε ότι το τελευταίο εμβόλιο δεν ήταν αποτελεσματικό.

Το άρθρο συνεχίζει με άλλες ανακρίβειες, πως τα εμβόλια περιέχουν «κακά πράγματα», συμπεριλαμβανομένων της φορμαλδεΰδης και του υδραργύρου.

Γιατί χρησιμοποιείται η φορμαλδεΰδη στην παρασκευή των εμβολίων;

Α: Η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται στην παρασκευή κάποιων εμβολίων για την αδρανοποίηση των ιών (όπως ο ιός της πολιομυελίτιδας και της ηπατίτιδας Α) ή των βακτηριακών τοξινών (όπως της διφθερίτιδας και του τετάνου). Παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ποσότητα φορμαλδεΰδης τελικά απομακρύνεται, πολύ μικρές ποσότητες παραμένουν στο εμβόλιο. Καθώς η ουσία αυτή χρησιμοποιείται για τη συντήρηση νεκρών σωμάτων, η παρουσία της μέσα στα σκευάσματα των εμβολίων μοιάζει ακατάλληλη. Όμως, η φορμαλδεΰδη παράγεται επίσης μέσα στο σώμα μας κατά τη σύνθεση των πρωτεϊνών και του γενετικού υλικού (DNA), οπότε κυκλοφορεί και στο αίμα, και μάλιστα σε ποσότητα δεκαπλάσια αυτής που περιέχεται σε οποιοδήποτε εμβόλιο (CHOP, 2012). keelpno.gr

Γιατί τα εμβόλια περιέχουν υδράργυρο;

Ο υδράργυρος περιέχεται πλέον ως συντηρητικό μόνο στα σκευάσματα πολλαπλών δόσεων του εμβολίου της γρίπης. Τα συντηρητικά προφυλάσσουν από την επιμόλυνση του εμβολίου με βακτήρια. Στις αρχές του 20ού αιώνα τα περισσότερα εμβόλια κυκλοφορούσαν ως συσκευασίες πολλαπλών δόσεων. Οι επαγγελματίες υγείας αναρροφούσαν κάθε φορά την απαιτούμενη ποσότητα εμβολίου και επανατοποθετούσαν το φιαλίδιο στο ψυγείο. Δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν αναπόφευκτη η επιμόλυνση της συσκευασίας από βακτήρια, με αποτέλεσμα την πρόκληση αποστημάτων στο σημείο της ένεσης ή ακόμη και σηψαιμίας. Τα συντηρητικά, που προστέθηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’30, έλυσαν αυτό το πρόβλημα.

Το πιο συνηθισμένο συντηρητικό ήταν η θειομερσάλη, η οποία περιέχει υδράργυρο. Όσο αυξάνονταν τα εμβόλια τα οποία λάμβαναν τα παιδιά κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, τόσο αυξανόταν και η χορηγούμενη ποσότητα θειομερσάλης. Στα τέλη της δεκαετίας 1990, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων και οι αρχές δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ ζήτησαν την απομάκρυνση του υδραργύρου από τα εμβόλια, ώστε τα σκευάσματα να γίνουν ακόμη πιο ασφαλή, χωρίς να υπάρχει μέχρι τότε καμία ένδειξη ότι η θειομερσάλη προκαλεί συγκεκριμένη βλάβη. Δυστυχώς, η προληπτική αυτή πρακτική προκάλεσε ανησυχία στους γονείς και συνδέθηκε με την πιθανότητα χρόνιας δηλητηρίασης από υδράργυρο και την εμφάνιση του αυτισμού. Για να αποκλειστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πραγματοποιήθηκαν πολλές σχετικές μελέτες από τότε μέχρι σήμερα, από τις οποίες καμία δεν επιβεβαίωσε ότι η θειομερσάλη, στις ποσότητες που χρησιμοποιούνταν ως συντηρητικό των εμβολίων, προξένησε ασθένειες ή άλλες βλάβες στα παιδιά.

Σημειώνεται επίσης ότι ο υδράργυρος βρίσκεται στη φύση ως συστατικό του φλοιού της γης, του αέρα, του νερού και του εδάφους, και μεταφέρεται με την τροφική αλυσίδα σε όλους τους έμβιους οργανισμούς. Έτσι π.χ. τα μωρά που θηλάζουν παίρνουν μέσω του μητρικού γάλακτος 15 φορές περισσότερη ποσότητα υδράργυρου συγκριτικά με αυτήν που υπάρχει μέσα στο εμβόλιο γρίπης. keelpno.gr

Το επικίνδυνο ψευδές άρθρο, δεν άργησε να διαδοθεί στις ομάδες των αντιεμβολιαστών που αναπαράγουν οτιδήποτε παράγει φόβο σχετικά με τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι ανοησίες της  ιντερνετικής “χωματερής” με όνομα yournewswire.com και του hoaχer αρθρογράφου, Baxter Dmitry, καταρρίπτονται.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.