Ποιοι είμαστε
Αρχική Ούτε σπάνια, ούτε πρωτόγνωρη, η εμφάνιση του Διαστημικού Σταθμού πάνω από την Ελλάδα.HOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Ούτε σπάνια, ούτε πρωτόγνωρη, η εμφάνιση του Διαστημικού Σταθμού πάνω από την Ελλάδα.

1 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ένας χαμός με τα χθεσινά δημοσιεύματα για το πέρασμα του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού πάνω από την Ελλάδα με αφορμή ένα tweet του “αστροναύτη” Ignazio Magnani.

Η είδηση σε κάποια μέσα μεταφέρθηκε ως κάτι το πρωτόγνωρο καθώς είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην ελληνική έκδοση του CNN.

Μόνο που ο  Ignazio Magnani, δεν είναι πραγματικός αστροναύτης της nasa και η εικόνα, είναι μια ζωγραφιά του κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

https://au.news.yahoo.com

Μάλλον δεν τον είχαν ξαναδεί τον Ιούλιο που μας πέρασε και ο ίδιος “αστροναύτης” μας είχε χαιρετήσει ξανά.

http://www.ert.gr/orato-perasma-tou-iss-pano-apo-tin-ellada-live-streaming-apo-tis-kameres-tou-stathmou/

Οι χρήστες του twitter ανταποκρίθηκαν και τιτίβισαν τα χαιρετίσματά τους στον “αστροναύτη” δίνοντας τους εικόνες από την Ελλάδα. Με τη παρακάτω φωτογραφία θα γέλασε αρκετά, γιατί η φωτογραφία είναι από την Ιταλία.

Μετά την μικρή παρένθεση ας ξαναγυρίσουμε λίγο στο θέμα του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, ο οποίος, είναι ορατός με γυμνό μάτι, συμπληρώνει 15,7 περιστροφές την ημέρα ταξιδεύοντας με 27.744 χιλιόμετρα και είναι ένα από τα πιο λαμπερά αντικείμενα στον ουρανό.

Στους παρακάτω τυχαίους και ενδεικτικούς πίνακες φαίνονται οι εμφανίσεις του Διαστημικού Σταθμού στον ουρανό της Αθήνας στο χρονικό διάστημα 26 Ιουλίου – 5 Αυγούστου 2016 και 29 Σεπτεμβρίού – 6 Οκτωβρίου 2016. Μάλλον ούτε τότε τον είδαν.

 

Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στους κάτωθι συνδέσμους.

https://physicsgg.me/2016/09/29/%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82/

http://www.astronomos.gr/iss_tracker

Δεν υπάρχει κάτι το πρωτόγνωρο και εξωπραγματικό στις διελεύσεις του Διαστημικού Σταθμού, παρά τα άρθρα που κυκλοφόρησαν και κάνουν λόγο για σπάνιο φαινόμενο ή κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Μέσω εφαρμογής από την Nasa μπορείτε να ενημερώνεστε για την θέση του Διαστημικού Σταθμού πάνω από την χώρα μας. Οι πόλεις που συμμετέχουν είναι η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, σε περίπτωση που δεν κατοικείτε σε κάποια από αυτές μπορείτε να επιλέξετε την κοντινότερη σε εσάς.

https://spotthestation.nasa.gov/

Ενδεικτικά στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να ενημερωθείτε για τις επόμενες θεάσεις του Διαστημικού Σταθμού πάνω από τον ουρανό της Αθήνας μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2017. Λέτε να τον δουν;

Ποιος ξέρει, ίσως την επόμενη φορά που αποφασίσει κάποιος “αστροναύτης” να μας χαιρετίσει και να μας ενημερώσει για μία διέλευσή του πάνω από την χώρα μας να ξαναδούμε δημοσιεύματα που θα κάνουν λόγο για πρωτόγνωρο και σπάνιο φαινόμενο και να γελάμε, μαζί με τον “αστροναύτη”, για τις επόμενες 15,7 περιστροφές του Διαστημικού Σταθμού.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής