Ενός λεπτού σιγή για όσους πέφτουν θύματα like farming.

In Facebook, Like farming, Διάφορα by Γιώργος Ζαβοδημητράκης0 Comments

Οι περιπτώσεις είναι αμέτρητες, με άρθρα μας έχουμε αναφερθεί στο like-farming και το πως διάφοροι επιτήδειοι εξαπατούν τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσω συναισθηματικού εκβιασμού, με σκοπό να αποσπάσουν το πολυπόθητο like. Ακόμα ένα παράδειγμα από τη σελίδα του facebook με την ονομασία  Mη μου πεις θα δούμε αμέσως τώρα.

  • ΑΠΑΤΗ LIKE-FARMING

Η φωτογραφία είναι κλεμμένη από το Deviant Art και είναι ψηφιακά επεξεργασμένη. Αυτό όμως λίγη σημασία έχει για τους διαχειριστές ή διαχειριστή της σελίδας. Λίγη σημασία έχει και για τους χιλιάδες χρήστες που χαρίζουν απλόχερα το like σε τέτοιου είδους κοινοποιήσεις βοηθώντας στην εξάπλωση μιας απάτης.

 

Η σελίδα αυτή φαίνεται να αρέσκεται στο να εμπαίζει τους χρήστες του facebook, να καπηλεύεται φωτογραφίες και πλάθει ιστορίες, μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Το παιδί αυτό ΔΕΝ είναι άρρωστο.

 

Το κορίτσι αυτό ΔΕΝ έχει καρκίνο. Απάτη like-farming

Τα «ΑΜΗΝ» και οι προσευχές στα σχόλια πέφτουν βροχή σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ίσως η μόνη λύση είναι να αρχίσουν οι αναφορές σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις και σελίδες, από αναγνώστες που δεν δέχονται να παίζουν με την νοημοσύνη τους και τα αισθήματα τους.

Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, αγνωστη απάτη.

 

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.