Ποιοι είμαστε
Αρχική Ξεκίνησε η εμφύτευση μικροτσίπ στην Ευρώπη και κλικοθηρίαHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ξεκίνησε η εμφύτευση μικροτσίπ στην Ευρώπη και κλικοθηρία

7 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Το ελληνικό “αφυπνισμένο” διαδίκτυο ξαναχτυπά: Σύμφωνα με το el.gr, ξεκίνησε η εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπους στην Ευρώπη και οι εξελίξεις είναι “ραγδαίες”

Τι ισχύει

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Soir (που το επικαλείται και το δημοσίευμα. η λογική τοποθέτησης του μικροτσίπ στους 8 υπαλλήλους της Newfusion, είναι να διευκολύνει τη πρόσβαση σε χώρους και υπολογιστές. Και οι 8, προσφέρθηκαν εθελοντικά και δεν υποχρεώθηκαν να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία.

Επιπλέον, επικοινωνήσαμε με την εταιρία Newfusion σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει όπου ουσιαστικά μας επιβεβαίωσαν το γεγονός, αλλά αρνήθηκαν ευγενικά τα περί συνωμοσίας.

Λάβαμε επίσης το παρακάτω δελτίο τύπου:

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η εταιρία φιλοδοξεί να εξερευνήσει τα “αχαρτογράφητα νερά” της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ως μέσο ασφαλούς και γρήγορης πρόσβασης σε γραφεία και υπολογιστές. Η Newfusion κάνει την εξής παρατήρηση:” Εάν θες να είσαι τεχνολογικά καινοτόμος, γιατί να μην ξεκινήσεις με τον εαυτό σου;”.

Το σίγουρο είναι πως η μικρή εταιρία από το Βέλγιο, καταφερε με αυτή τη κίνηση να γίνει πρώτο θέμα σε τοπικά και διεθνή μέσα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προβολή μιας μέχρι πρότινος άγνωστης στο ευρύ κοινό φίρμας.

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως οι “ραγδαίες εξελίξεις” δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εθελοντική εμφύτευση μικροτσιπ σε 8 υπαλλήλους και δεν αφορά το γενικότερο πληθυσμό.

Πηγή 1 & 2

Fact-check for the sake of Democracy