Ποιοι είμαστε
Αρχική Πήγε στην κηδεία του γιου της ή της κόρης της και επιστρέφοντας είδε το σπίτι γεμάτο μετανάστεςHOAXES FAKE NEWS

Πήγε στην κηδεία του γιου της ή της κόρης της και επιστρέφοντας είδε το σπίτι γεμάτο μετανάστες

9 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κατάληψη οικίας από μετανάστες στη Χίο. Ισχυρίζονται πως μια 90χρονη που απουσίαζε στην Αθήνα για να παραστεί στην κηδεία του γιου της ή της κόρης της (δεν έχουν αποφασίσει ακόμη), επιστρέφοντας στη Χίο, βρήκε το σπίτι της γεμάτο μετανάστες.

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο ethnos.grpolitischios.gr, freepen.gr, evoikos.gr και multi-news.gr

Πήγε στην κηδεία του γιου της και επιστρέφοντας είδε το σπίτι γεμάτο μετανάστες

ΣΤΗ ΧΙΟ

Ένα ανήκουστο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον οικισμό του Φρουρίου στη Χίο, όταν μία ηλικιωμένη επέστρεψε στο σπίτι της μετά την κηδεία του γιου της και βρήκε μετανάστες στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη της Χίου» η άτυχη 90χρονη, σύμφωνα με τους γείτονες, απουσίαζε στην Αθήνα για λίγες ημέρες, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του γιου της. Επιστρέφοντας στη Χίο το πρωί της Τρίτης αντίκρισε την είσοδο του σπιτιού της παραβιασμένη και μέσα σε αυτό να υπάρχουν μετανάστες που εκμεταλλευόμενοι την απουσία της μετέτρεψαν το σπίτι σε… ξενοδοχείο.
«Τα κρεβάτια ήταν χρησιμοποιημένα και τα συρτάρια της κουζίνας ήταν όλα ανοιχτά. Όταν η 90χρονη κάλεσε σε βοήθεια αμέσως οι μετανάστες τράπηκαν σε φυγή. Όταν ήρθε η Αστυνομία οι δράστες είχαν προλάβει να φύγουν. Μέσα σε λίγη ώρα διαπιστώθηκε ότι εκτός από το συγκεκριμένο σπίτι είχε παραβιαστεί και διπλανό οίκημα το οποίο για χρόνια παραμένει κλειστό», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Υπάρχουν δημοσιεύματα με το ίδιο κείμενο που αναφέρουν κηδεία της κόρης της 90χρονης. 

Το είδαμε στο newsit.gre-diseis.gr, newsonly.gr, tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Η είδηση όμως είναι ψευδής. Η Ελληνική Αστυνομία με μια λιτή ανακοίνωση διαψεύδει τα παραπάνω δημοσιεύματα και αναφέρει πως μετά από έρευνα ων τοπικών Αστυνομικών Αρχών δεν διαπιστώθηκε η διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang&perform=view&id=69082&Itemid=1834

https://archive.is/jvN2Y

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.