Κανένας κίνδυνος από την έκρηξη στο γαλλικό πυρηνικό εργοστάσιο

3

Με μεγάλη δόση υπερβολής παρουσίασε το makeleio.gr την είδηση για την έκρηξη στο πυρηνικό σταθμό Flamanville στη Γαλλία.

 

Η συνέχεια εδώ.

 

Τι ισχύει

Σήμερα, 9/3 στις 09:40 πμ, σημειώθηκε έκρηξη  στο εργοστάσιο της Flamanville. Η έκρηξη σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο της μονάδας παραγωγής ενέργειας, Για προληπτικούς λόγους, ο συγκεκριμένος πυρηνικός σταθμός που έχει δύο αντιδραστήρες διέκοψε τη λειτουργία του ενός.  Πέντε άτομα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για εισπνοή τοξικού καπνού. Δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

«Είναι ένα σημαντικό τεχνικό ζήτημα, αλλά δεν αποτελεί ένα πυρηνικό ατύχημα» δήλωσε ο προσωπάρχης της τοπικής νομαρχίας Olivier Marmion.

Γαλλικά και διεθνή μέσα είναι απολύτως καθησυχαστικά δεδομένου πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας.

 

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως η έκρηξη στο πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας, δεν εγκυμονεί κινδύνους και ο ισχυρισμός του δημοσιεύματος που μιλάει για «πανικό σε όλη την Ευρώπη», καταρρίπτεται.

 

factchecker.gr

 • Removed post Φελέκι

  ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΙΕΡΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΦΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛ!

 • vangelis pap

  καλά το συγκεκριμένο site οτι και να γράψει δεν είναι και να δίνεις βάση
  αλλά για το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι και να υποτιμάμε τους καθησυχασμούς κανενός.
  Στο τσέρνομπιλ εαν δεν ήταν οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι των αμερικάνων (και οχι οι μετρήσεις στις ακτές της Σκανδιναβίας) ίσως να μη μαθαίναμε ποτέ την καταστροφή που είχε γίνει και συνεχίζει να μας επηρεάζει).

  ακόμα και την περίπτωση της φουκοσίμα δεν την αναφέρει κανείς πια…λες και δεν υπάρχει πρόβλημα!
  σπεύασανε οι ιαπωνικές αρχές να περιορίσουν τη δημοσιότητα του θέματος
  Ειδικότερα όμως για τη Γαλλία δεν είναι να μην ανησυχούμε, μην ξεχνάμε οτι τα τελευταία χρόνια έχει στοχοποιηθεί απο ισλαμιστικές οργανώσεις.
  Ηδη απο το περασμένο καλοκαίρι μιλούσαν για επικείμενες επιθέσεις σε πυρηνικά εργοστάσια της γαλλίας και του Βελγίου.
  Στα sites μπορεί να διοχετεύονται συγκεχυμένες πληροφορίες είτε για να προφυλάξουν είτε να καθησυχάσουν είτε για να προκαλεσουν.
  Το σίγουρο είναι οτι για λόγους ασφαλείας πολλά δε δίνονται ούτε διαρρέουν στην δημοσιότητα (εκτώς κι αν υπάρχει εσωτερική πληροφόρηση απο καλοθελητές)
  ωραία η ανακοίνωση που βγάλανε
  «είναι ένα σημαντικό τεχνικό ζήτημα , αλλά δεν είναι πυρηνικό ατύχημα…»
  και εμείς που τα ξέρουμε όλα εφησυχάζουμε …αφού το λενε αυτοι …δίκιο θα έχουν
  εγινε μια μεγάλη εκρηξη δίπλα στον αντιδραστήρα…σιγά το πράγμα!

 • leon06010

  9/2 θα εννοείς. 9/3 δεν έχει έρθει ακόμα