Ποιοι είμαστε
Αρχική Κανένας κίνδυνος από την έκρηξη στο γαλλικό πυρηνικό εργοστάσιοHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κανένας κίνδυνος από την έκρηξη στο γαλλικό πυρηνικό εργοστάσιο

9 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Με μεγάλη δόση υπερβολής παρουσίασε το makeleio.gr την είδηση για την έκρηξη στο πυρηνικό σταθμό Flamanville στη Γαλλία.

 

Η συνέχεια εδώ.

 

Τι ισχύει

Σήμερα, 9/3 στις 09:40 πμ, σημειώθηκε έκρηξη  στο εργοστάσιο της Flamanville. Η έκρηξη σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο της μονάδας παραγωγής ενέργειας, Για προληπτικούς λόγους, ο συγκεκριμένος πυρηνικός σταθμός που έχει δύο αντιδραστήρες διέκοψε τη λειτουργία του ενός.  Πέντε άτομα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για εισπνοή τοξικού καπνού. Δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

«Είναι ένα σημαντικό τεχνικό ζήτημα, αλλά δεν αποτελεί ένα πυρηνικό ατύχημα» δήλωσε ο προσωπάρχης της τοπικής νομαρχίας Olivier Marmion.

Γαλλικά και διεθνή μέσα είναι απολύτως καθησυχαστικά δεδομένου πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας.

 

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως η έκρηξη στο πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας, δεν εγκυμονεί κινδύνους και ο ισχυρισμός του δημοσιεύματος που μιλάει για «πανικό σε όλη την Ευρώπη», καταρρίπτεται.

 

factchecker.gr

Fact-check for the sake of Democracy