Ποιοι είμαστε
Αρχική Μην ψάχνετε τον κομήτη Χόντα με γυμνό μάτι.ΔΙΑΦΟΡΑ

Μην ψάχνετε τον κομήτη Χόντα με γυμνό μάτι.

10 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Το διαδίκτυο κατακλύστηκε από δημοσιεύματα για τον κομήτη Χόντα, ακόμα και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ο κομήτης θα είναι ορατός με γυμνό μάτι. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Πρώτο Θέμα: Μοναδική συγκυρία: Ολική έκλειψη, πανσέληνος και ο κομήτης Honda

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=2hUwamOexQU

Ελεύθερος Τύπος: «Τα πάντα όλα» το βράδυ – Πανσέληνος, έκλειψη και… κομήτης Honda


Παρά τους ισχυρισμούς των άρθρων για ορατότητα δια γυμνού οφθαλμού, μην βγείτε να ψάχνετε στον ουρανό για να τον δείτε,  δίχως τηλεσκόπιο ή έστω κυάλια. 

Το πιο κοντινό πέρασμα του κομήτη Χόντα  θα είναι σε απόσταση 12 εκατομμυρίων χιλιομέτρων στον αστερισμό του Ηρακλή και δεν είναι τόσο λαμπερός ώστε να είναι ορατός με γυμνό μάτι, για την παρατήρηση του θα χρειαστεί οπωσδήποτε τηλεσκόπιο ή έστω κυάλια. Ο κομήτης δεν θα συνοδεύεται από μωβ ουρά και αυτό γιατί απομακρύνθηκε από τον ήλιο, που δημιουργεί τις ουρές στους κομήτες.

Ένα ακόμα πρόβλημα στην παρατήρησή του είναι και η πανσέληνος, η οποία, με το φως της θα κάνει δυσκολότερη την παρατήρηση του κομήτη ακόμα και με την χρήση τηλεσκοπίων.

https://www.nasa.gov/mediacast/jpl/whats-up-february-2017

http://freestarcharts.com/how-to-see-comet-45p-honda-mrkos-pajdusakova-in-the-february-morning-sky-will-pass-close-by-earth-on-the-11th

http://earthsky.org/astronomy-essentials/comet-45phonda-mrkos-pajdusakova-new-years-eve

http://www.skyandtelescope.com/astronomy-news/comet-45p-closing-in-for-weekend-flyby/

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής