Ποιοι είμαστε
Αρχική Παντελής Παντελίδης και κλικοθηρία Νο 2. (Τα έγγραφα «φωτιά»)ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Παντελής Παντελίδης και κλικοθηρία Νο 2. (Τα έγγραφα «φωτιά»)

12 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Νέος κύκλος δημοσιευμάτων για τον Παντελή Παντελίδη και το δυστύχημα στο διαδίκτυο. Αφορμή ένα βίντεο στην εκπομπή Αποκαλυπτικά.

Σχετικό άρθρο μπορείτε να δείτε στο gossip-tv.gr με τίτλο: Νέα στοιχεία «φωτιά» – Βρέθηκαν κηλίδες αίματος και DNA της Φρόσως Κυριάκου στη θέση του οδηγού

Το άρθρο αναφέρει.

Νέα στοιχεία «φωτιά» – Βρέθηκαν κηλίδες αίματος και DNA της Φρόσως Κυριάκου στη θέση του οδηγού
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το δυστύχημα που «κόστισε» τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη.
Αύριο είναι το ετήσιο μνημόσυνο και λίγες ώρες πριν στοιχεία «φωτιά» έρχονται στη δημοσιότητα. Έγγραφα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρουν ότι βρέθηκαν κηλίδες αίματος και DNA της Φρόσως Κυριάκου στη θέση του οδηγού.

Ας δούμε όμως και τους ισχυρισμούς που θα μας απασχολήσουν από το άρθρο του  Newsit που έχει τίτλο: Παντελής Παντελίδης: Αίμα και DNA της Φρόσως Κυριάκου στη θέση του οδηγού – Διαψεύδουν οι δικηγόροι της

  1. Έγγραφα “φωτιά” των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. φέρνουν τα πάνω κάτω στην υπόθεση του Παντελή Παντελίδη
    – Δεν βρέθηκε καμία κηλίδα αίματος στη θέση του οδηγού που να ανήκει στον αδικοχαμένο τραγουδιστή
    – Κηλίδες από το αίμα του υπάρχουν στο παράθυρο του συνοδηγού και στο κάθισμα πίσω από αυτό
    – Αποκλείεται το ενδεχόμενο να οδηγούσε η Μίνα Αρναούτη
    – Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Φρόσως Κυριάκου
  2. Τώρα, έγγραφα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, που έφερε στο φως η εκπομπή “Αποκαλυπτικά” του Epsilon έρχονται να φέρουν τα πάνω κάτω. Σύμφωνα με αυτά, δεν έχει βρεθεί καμία κηλίδα αίματος στη θέση του οδηγού που να ανήκει στον Παντελή Παντελίδη. Ούτε στο τιμόνι, ούτε στο κάθισμα ούτε και στο παράθυρο. Αντίθετα, κηλίδες από το αίμα του έχουν βρεθεί τόσο στο παράθυρο του συνοδηγού όσο και στο κάθισμα πίσω από αυτό, εκεί όπου καθόταν η Μίνα Αρναούτη.

Τα έγγραφα αυτά δεν ήρθαν αυτές τις μέρες στο φως της δημοσιότητας. Το parapolitika.gr στις 10/6/2016 είχε παρουσιάσει το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με το άρθρο,το πόρισμα δείχνει ότι οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης και ότι το δείγμα από το γενετικό υλικό της Κυριάκου που βρέθηκε στη κολώνα της πόρτας του οδηγού, εξηγείται από το γεγονός του απεγκλωβισμού της από εκείνη την μεριά καθώς το όχημα είχε ανατραπεί από την μεριά του συνοδηγού.

Σύμφωνα με το πόρισμα που έχουν στην κατοχή τους τα parapolitika.gr  κατόπιν σάρωσης στο προσκέφαλο του καθίσματος του οδηγού αλλά και καστανέρυθρες κηλίδες από το τιμόνι αλλά και  την εσωτερική επιφάνεια της πόρτας του οδηγού, το γενετικό υλικό ταυτίζεται με το γενετικό τύπο STR του θανόντα Παντελή Παντελίδη. 
Μάλιστα στο επίσημο έγγραφο τονίζεται ότι η συχνότητα εμφάνισης του συγκεκριμένου γενετικού τύπου είναι 1:40.348.600.000.000.000.000.000 γεγονός που δηλώνει , όπως γράφει το επίσημο έγγραφο, ότι το βιολογικό υλικό των δειγμάτων είναι πέρα από κάθε αμφιβολία του θανόντα Παντελίδη Παντελεήμονα.  

Πάντα σύμφωνα με το πόρισμα  βρέθηκε δείγμα-γενετικός τύπος του Παντελή Παντελίδη και στις σαρώσεις που έγιναν στην αριστερή επιφάνεια του τιμονιού.
Ένα στοιχείο που θα συζητηθεί είναι ο εντοπισμός γενετικού τύπου STR  που ταυτίζεται με την Φρόσω Κυριάκου στο πλαϊνό  κολωνάκι της πόρτας του οδηγού. Δείγμα από γενετικό υλικό της Κυριάκου δεν βρέθηκε ούτε στο τιμόνι ούτε στο προσκέφαλο του οδηγού.
Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ανετράπη από την πλευρά του συνοδηγού και ο απεγκλωβισμός έγινε από την αριστερή πλευρά, δηλάδή από την πλευρά του οδηγού, εξηγεί και δικαιολογεί την ύπαρξη δείγματος της Κυριάκου στο συγκεκριμένο σημείο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΕΘΝΟΣ . Σύμφωνα με σχετικό του άρθρο, από την πλευρά της αστυνομίας  ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ποιος ήταν ο οδηγός του οχήματος, στο άρθρο παρουσιάζει και τα ενδεχόμενα που μπορεί να παίξουν στο δικαστήριο. Το άρθρο μπορείτε να το δείτε ολόκληρο και έχει τίτλο: ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ Τα μυστικά πίσω από τον πόλεμο στο Facebook για τον Παντελίδη

Από την πλευρά των αστυνομικών ερευνών το ζήτημα ως προς το ποιος κρατούσε το τιμόνι την ώρα του μοιραίου ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, δεν έγινε μέτρηση αλκοόλ στις δύο συνεπιβάτιδες.
Οπως δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες «όταν κληθήκαμε για το συμβάν από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι οδηγός ήταν ο άνδρας που αργότερα μάθαμε ότι ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Το σώμα του ήταν στην πλευρά του οδηγού και το κεφάλι του έγερνε προς την πλευρά του συνοδηγού.
Δίπλα του στη θέση του συνοδηγού ήταν μία κοπέλα (σ.σ. η Φρόσω) η οποία απεγκλωβίστηκε από την πλευρά του οδηγού, καθώς ήταν αδύνατον να βγει από την πλευρά του συνοδηγού στην οποία βρισκόταν». Με βάση την ίδια μαρτυρία, η Μίνα «ήταν το πρώτο άτομο που απεγκλωβίστηκε. Είχε έντονη ανησυχία και εκείνη είπε ποια ήταν η ταυτότητα του οδηγού, ότι δηλαδή πρόκειται για τον γνωστό τραγουδιστή».
Μαρτυρία υπαλλήλου του ΕΚΑΒ, η κατάθεση του οποίου βρίσκεται στην κατοχή της εφημερίδας μας και περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε έλεγχο εντός του αυτοκινήτου είδα έναν άνδρα σε πρηνή θέση με τα πόδια στη θέση του οδηγού και το κεφάλι προς τη θέση του συνοδηγού πεσμένο προς το στήθος του και σε αφύσικη γωνία».

Οι καταθέσεις τους συγκλίνουν και οι μετρήσεις έδειξαν ότι η ταχύτητα του οχήματος ήταν 118 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι αδύνατον να είχαν μιλήσει πριν η Μίνα δώσει κατάθεση στις Αρχές». Αλλωστε, όπως σημειώνει ο ίδιος, «από τις εξετάσεις DNA που έγιναν στο τιμόνι του αυτοκινήτου βρέθηκε ανθρώπινος ιστός μόνο του Παντελή Παντελίδη. DNA της Φρόσως βρέθηκε στην κολώνα του οδηγού, γιατί όταν απεγκλωβίστηκε έχοντας τραύμα στο κεφάλι βγήκε από την πλευρά του οδηγού και όταν την τράβηξαν έμεινε αυτό σαν ”σκούπισμα”».

Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ
Στα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης του Παντελίδη βρέθηκε ότι το αλκοόλ στο αίμα του ήταν 2,72 γραμμάρια ανά λίτρο. «Φυσικά και μπορεί, για την ακρίβεια νομίζει ότι μπορεί, κανείς να οδηγήσει έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Η ίδια ποσότητα επηρεάζει διαφορετικά κάποιον που δεν πίνει, ενώ ένας που είναι συνηθισμένος έχει μία κάποια ”ανοσία”. Εχουμε δει σε θανατηφόρα τροχαία οδηγούς οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν καταναλώσει ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ, όπως 3,5 γραμμάρια ανά λίτρο, αλλά και πιο υψηλά νούμερα βάσει τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν», σχολιάζει έμπειρος αστυνομικός της Τροχαίας.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα βλέπουμε ότι, κανένα νέο στοιχείο «φωτιά»  δεν είδε τώρα το φως της δημοσιότητας και κανείς δεν το έκρυψε τόσο καιρό. Το πόρισμα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο οδηγός ήταν ο Παντελίδης, δείγμα DNA της Φρόσως Κυριάκου βρέθηκε στη κολώνα της πλευράς του οδηγού, αποτέλεσμα του απεγκλωβισμού της από την μεριά του οδηγού καθώς το αυτοκίνητο είχε ανατραπεί από τη μεριά του συνοδηγού.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής