Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ανύπαρκτη εμπλοκή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο πλαστό καταπίστευμα του ΣώρραHOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ SCAMS

Η ανύπαρκτη εμπλοκή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο πλαστό καταπίστευμα του Σώρρα

12 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σε μια παλιότερη «συνέντευξη» του Αρτέμη Σώρρα και της Βίκυς Χαραλάμπους, ειπώθηκε πως το διαβόητο καταπίστευμα του 2007 που περιλαμβάνει αμύθητα πλούτη για τους Έλληνες, εμπλέκεται το όνομα του τέως Βασιλιά των Ελλήνων.

Ποτέ ωστόσο δεν διευκρίνισαν υπό ποία ιδιότητα, ο Κωνσταντίνος εμπλέκεται στους λογαριασμούς της Ελλάδας, μιας και από το 1974 είναι έκπτωτος.  Ας δούμε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=blm39YVoAhY

Σε δημοσίευμα του alfeiospotamos.gr (συμφερόντων Σώρρα) με ημερομηνία 15 Απριλίου 2014, βρήκαμε αναφορά στον Κωνσταντίνο, σε σχετική λίστα ονομάτων της διαβόητης «Επιτροπής των 300»:

Έκτοτε, δε βρήκαμε άλλη αναφορά στον Κωνσταντίνο. Σήμερα γνωρίζουμε, πως στο ανύπαρκτο καταπίστευμα, υπάρχουν -μεταξύ άλλων- οι πλαστές υπογραφές του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γεωργίου Αλογοσκούφη.

Ρωτήσαμε τη Κα Χαραλάμπους για τυχόν υπογραφές του Βασιλιά στο καταπίστευμα του 2007, αλλά το ερώτημα αγνοήθηκε και σβήστηκε:

 

 

Ψάχνοντας στο πλαστό έγγραφο με τις υπογραφές που διακινεί η παρέα του Σώρρα, δε βρήκαμε πουθενά το όνομα του τέως Βασιλιά.

 

Τι μπορεί να συμβαίνει;

Δύο τινά: Πρώτον, Σώρρας, Χαραλάμπους και «δημοσιογράφος» ψεύδονται on camera, και δεύτερον, παλιότερα ίσως διακινούσαν το έγγραφο με την (ανύπαρκτη) εμπλοκή του Κωνσταντίνου και αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της υπερβολής του ισχυρισμού, την αφαίρεσαν.

Τι είναι η περίφημη Committee of 300;

Η προέλευση της Επιτροπής των 300, είναι το λιγότερο σκιώδης. Υποτίθεται πως δημιουργήθηκε κάπου στις αρχές του 18ου αιώνα από μέλη της Βρετανικής αριστοκρατίας. Σκοπός της είναι (υποτίθεται) η άσκηση ελέγχου σε θέματα πολιτικής, οικονομίας, εμπορίου κτλ. Η ύπαρξή της έχει συνδεθεί με τα ανύπαρκτα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών και κατά τις αρχές του 20ου αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ως αντισημιτικό εργαλείο. Στη πορεία οι 300 Εβραίοι, έγιναν 300 ισχυροί (ανεξαρτήτως εθνικότητας) και η ύπαρξή τους βρίσκεται μόνο σε συνωμοσιολογικά σάιτ (βλέπε yournewswire.com) και βιβλία του εξωτερικού και χάρη στο Σώρρα, έφτασε και στην Ελλάδα.

Βέβαια, στην αποποίηση ευθύνης της σελίδας, μας διευκρινίζεται πως το περιεχόμενο περιέχει ανακρίβειες και λάθη:

Πέρα από παρόμοιες αναξιόπιστες ιστοσελίδες, δε υπάρχει πουθενά αλλού αναφορά στην Επιτροπή των 300 και του τέως Βασιλιά Κων/νου.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο οι υπογραφές, όσο και το καταπίστευμα είναι ανύπαρκτα, όπως είναι ανύπαρκτη και η εμπλοκή του τέως Βασιλιά Κων/νου Β’.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/02/11/sorras-fraud/

Fact-check for the sake of Democracy