ΙΧΩΡ και E1b1b: Είναι το DNA των Ελλήνων διαφορετικό εξαιτίας του E1b1b;

14

Στην αρχαία ελληνική γραμματεία αναφέρεται από τον Πλάτωνα στον Τίμαιο πως ο Ιχώρ είναι το αίμα των θεών και των αθανάτων. Θεωρούταν ότι είναι χρυσό στο χρώμα, καθώς και θανάσιμα τοξικό για τους θνητούς. Η μυθολογική αναφορά στον Ιχώρ έφτασε ως τις μέρες μας με κάποιους να θεωρούν πως οι Έλληνες τον κληρονόμησαν μέσω των αρχαίων προγόνων. Κάποιοι πάνε ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενοι πως η απλοομάδα E1b1b του Υ χρωμοσώματος, είναι η απόδειξη για αυτή τη κληρονομιά που κάνει τους Έλληνες ξεχωριστούς

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Στο pronews.gr και suglonistiko.gr, διαβάζουμε:

 

Τι είναι το E1b1b

Η απλοομάδα E1b1b (παλαιότερα γνωστή ως E3b) αντιπροσωπεύει την τελευταία μεγάλη απευθείας μετανάστευση από την Αφρική στην Ευρώπη. Θεωρείται ότι πρωτοεμφανίστηκε στο Κέρας της Αφρικής (Σομαλία και Αιθιοπία) πριν από περίπου 26000 χρόνια και διαχύθηκε στην Βόρεια Αφρική και την Εγγύς Ανατολή κατά τη διάρκεια της Ύστερης Παλαιολιθικής και της Μεσολιθικής Περιόδου. Οι γενεαλογίες E1b1b είναι στενά συνδεμένες με την διάδοση των Αφροασιατικών γλωσσών. Πιο πρόσφατη χρονολόγηση την τοποθετεί μεταξύ 13.400 και 18.500 ΠΚΧ.

Κατανομή του E1b1b

Στην Ελλάδα, η συχνότητα κυμαίνεται μεταξύ 10-40% ανάλογα τη περιοχή με μέσο όρο το 21%. Υψηλή συχνότητα βλέπουμε στα Βαλκάνια και τη νότιο Ιταλία. Στην Αφρική όμως είναι πολύ υψηλότερη. 80% στο Μαρόκο και τη Σομαλία, 40-80% στην Αιθιοπία, 70% στη Τυνησία, 60% στην Αλγερία και 40% στην Αίγυπτο.

http://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_E1b1b_Y-DNA.shtml

Γίνεται εύκολα κατανοητό πως το E1b1b είναι περισσότερο κοινό στη βόρειο Αφρική απ’ ότι στην Ελλάδα, γεγονός που καταρρίπτει τον ισχυρισμό πως πρόκειται για το γονίδιο «Έψιλον» που αντιπροσωπεύει το σημάδι της  ιδιαιτερότητας του ελληνικού DNA.

 

ΙΧΩΡ και E1b1b: Είναι το DNA των Ελλήνων διαφορετικό;

 

 • Removed post Φελέκι

  Ατιμοι θα χύσω την τελευταία σταγόνα απ’ τον ιχωρ μου για να αποδείξω ότι πολεμάτε τους Ελ. Ατιμα δρακονιανά σαυροειδή πλάσματα.

 • Cosmos Change

  Εχ, συνήθεις φαιδρότητες

 • Αρχαίος

  Χωρίς φυσικά να θέλω να ισχυριστώ ότι η y-dna απλοομάδα Ε σχετίζεται με τον Ιχώρ, προφανώς ο αρθρογράφος αναφέρεται στον υποκλάδο E-V13, ο οποίος κατά κύριο λόγο εμφανίζεται στα Βαλκάνια (ιδιαίτερα σε Αλβανούς και Έλληνες) και στη νότια Ιταλία. Το λάθος του αρχικού άρθρου είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζεται σε ποσοστό 47% στους Τούρκους. Θέλω δηλαδή να πω ότι αν ο αρθρογράφος πει, «εντάξει ellinika hoaxes έχετε δίκιο. Δεν σχετίζεται ο Ιχώρ με όλη την απλοομάδα E1b1b, αλλά μόνο με τον υποκλάδο E-V13», τότε όλα είναι εντάξει; Ο υποκλάδος E-V13 αποσπάστηκε από τον E-M78 της βορειοανατολικής Αφρικής εδώ και 9.000 χρόνια, ενώ από τον E-M81 της βορειοδυτικής Αφρικής πολύ περισσότερο. Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω ότι η προσεκτική ανάλυση των απλοομάδων του y-dna για τους άντρες, του mt-dna για τις γυναίκες και του αυτοσωματικού dna για όλους, οδηγεί σε μοναδικά συμπεράσματα για τις μεταναστεύσεις, τη γενετική «βαρύτητα» κάποιων λαών της ιστορίας, για την εξάπλωση των γλωσσών, ενώ καταρρίπτει αρκετές θεωρίες ιστορικών και γλωσσολόγων οι οποίοι μετά την ανακάλυψη ενός τόσο χρήσιμου εργαλείου, στρουθοκαμηλίζουν εμμένοντας να το αγνοούν. Το νερό όμως έχει μπει οριστικά στο αυλάκι και το μόνο που πετυχαίνουν είναι το να εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

  • αλχημιστής χαλκού

   Απλά εξαιρετικό. Τα σχόλιά σας αξίζουν όσο 100 τέτοια άρθα που δυστυχώς βρίθουν ανακριβειών και ημιμάθειας. Δύσκολα διαβάζει κανείς τόσο επιστημονικά τεκμηριωμένα και ορθά κείμενα. Θα ηθέλα επίσης να σας ρωτήσω, αν επιτρέπεται, πως αποκτήσατε τις γνώσεις αυτές (ρωτώ γιατί ενδιαφέρομαι για την επιστήμη της γενετικής και κατά καιρούς αναζητώ διάφορα σχετικά θέματα και έρευνες).

   • Αρχαίος

    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πέρα του ότι λόγω σπουδών υπάρχει ένα υπόβαθρο στις θετικές επιστήμες, βιολόγος και πολύ περισσότερο γενετιστής δεν είμαι. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά. Για να μπορέσετε να μελετήσετε γενετικά σημερινούς ή αρχαίους λαούς, προτείνω να μελετήσετε στην αγγλική wikipedia την έννοια της απλοομάδας του χρωμοσώματος y (Human Y-chromosome DNA haplogroup) και κυρίως το ποιες είναι οι διάφορες ομάδες, το πώς διαδόθηκαν και ποια είναι η σημερινή τους θέση. Ένας καλός γενικός χάρτης είναι εδώ (κάντε αριστερό κλικ για μεγέθυνση)
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ca/World_Map_of_Y-DNA_Haplogroups.png
    Αυτός ο χάρτης όμως δείχνει μόνο την απλοομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό σε κάθε περιοχή. Για παράδειγμα την Ελλάδα την έχει χρωματισμένη με το E-V13, και τη νότια Ιταλία με το J2, ενώ η Ελλάδα έχει για δεύτερο το J2 πολύ κοντά στο E-V13 και η νότια Ιταλία έχει για δεύτερο το E-V13, πολύ κοντά στο J2. Είναι δηλαδή το ίδιο χαρμάνι και δεν φαίνεται. Πρέπει στη συνέχεια να γίνει μελέτη της κάθε απλοομάδας ξεχωριστά. Εδώ πρέπει να αποκτήσετε λίγη ευχέρεια λόγω του ότι οι απλοομάδες διαχωρίζονται σε άλλες και αυτές με τη σειρά τους σε άλλες και μάλιστα δεν είναι αναγνωρίσιμες με ένα μόνο όνομα. Μόνο το πρώτο γράμμα είναι ίδιο σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα βάζετε στη μηχανή αναζήτησης την ονομασία της απλοομάδας και θα αναζητήσετε εικόνες. Εκεί θα βρείτε ξεχωριστούς χάρτες για κάθε απλοομάδα τους οποίους πρέπει να μελετήσετε και να αποκτήσετε ευχέρεια μαζί τους. Το τελικό βήμα είναι να βρείτε στατιστικούς πίνακες με τα ποσοστά των απλοομάδων σε διάφορους λαούς κι έτσι θα αρχίσετε να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα. Τέτοιοι πίνακες εύκολα βρίσκονται, αλλά συγκεντρωμένους και προς σύγκριση αναζητήστε στην αγγλική wikipedia: 1.Y-DNA haplogroups in European populations, 2.Y-DNA haplogroups by ethnic group, 3.Y-chromosome haplogroups by populations. Φυσικά το y-dna δείχνει τη γενετική ιστορία του 50% των γονιδίων μας, επειδή μεταβιβάζεται μόνο από τους άντρες στους γιους. Το υπόλοιπο 50% το δείχνει η μελέτη του mt-dna το οποίο μεταβιβάζεται μόνο από γυναίκες. Όμως η γενετική ιστορία έχει δείξει ότι οι άνδρες είχαν μεγαλύτερες μετακινήσεις από τις γυναίκες διότι συνήθως οι κατακτητές ή οι εξερευνητές δεν έπαιρναν πάντα μαζί τους γυναικόπαιδα, αλλά έψαχναν για γυναίκες στις νέες περιοχές. Έτσι αν εντοπιστεί ιστορικά μια γενετική μεταβολή στο y-dna, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει αντίστοιχη και στο mt-dna. Δηλαδή αν ένας πληθυσμός δείχνει χρονικά, σταθερότητα στο y-dna, είναι σχεδόν αδύνατο να έχει υπάρξει μεταβολή στο mt-dna. Σας εύχομαι να προσπαθήσετε και να ευχαριστηθείτε τη μελέτη. Χρειάζεται υπομονή.

   • Αρχαίος

    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πέρα του ότι λόγω σπουδών υπάρχει ένα υπόβαθρο στις θετικές επιστήμες, βιολόγος και πολύ περισσότερο γενετιστής δεν είμαι. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά. Από τις 20/2/2017 σας έχω απαντήσει με λεπτομέρειες, αλλά δυστυχώς ο ιστότοπος δεν το δημοσίευσε, χωρίς να έχω παραβιάσει κάποια από τις 8 αιτίες μη δημοσίευσης. Κρίμα γιατί υπήρξε κάποιος κόπος που δεν έγινε σεβαστός, αλλά και αυτά που έγραψα πιστεύω ότι είχαν ενδιαφέρον. Ούτε έχω κάνει κατάχρηση σχολίων. Ζήτημα να έχω σχολιάσει σε 10 άρθρα του ιστότοπου.

    • Έχετε δίκιο για το σχόλιο και σας ζητάμε συγνώμη.
     Ελέγξαμε τα σχόλια σας και το βρήκαμε στα spam.
     Το πιο πιθανό είναι αντί να πατηθεί το «Approve» να πατήθηκε το «spam» κατά λάθος, που είναι ακριβώς δίπλα.
     Δεν έχει γίνει εσκεμμένα και διορθώσαμε το λάθος.
     Σας ευχαριστούμε.

     • Αρχαίος

      Από τη στιγμή που δεν υπήρξε πρόθεση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σας ευχαριστώ για τη δημοσίευση.

    • αλχημιστής χαλκού

     Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε (και τις δύο φορές). Τέτοιες πληροφορίες και γνώσεις πρέπει να διαδίδονται και όχι να περιορίζονται κυρίως διότι οι θετικές επιστήμες με αιχμή τη βιολογία προωθούν τη λογική και την αλήθεια ενάντια στην όποια προπαγάνδα. Ελπίζω στο μέλλον να εμβαθύνω και άλλο στο πεδίο της γενετικής και να αποκτήσω γνώσεις αντίστοιχες του επιπέδου σας.

 • Sir Maybach

  Μα, τότε είναι προφανές! Και η Αιγυπτος είναι Ελλάδα και το Μαρόκο και όλη η Βόρεια Αφρική! Mare Nostrum η Μεσόγειος!

 • leon06010

  1) Eb1!
  2) Τί είναι ΠΚΧ;

  • Angelos Papadimitriou

   ΠΚΧ = προ κοινής χρονολογίας. Ουσιαστικά συμπίπτει με το π.Χ.

  • Removed post Φελέκι

   ΠΚΧ
   Πολύ Καλό Χαμομήλι. Συμβάλλει στην χώνευση και καλύτερη αφομοίωση του Εb1 και των ιστοριών που τον συνοδεύουν. Επίσης αναδυκνύει το dna των αληθινών Ελ και το δέρμα λάμπει από καθαριότητα και υγεία :p

  • Π.Κ.Χ: Προ Κοινής Χρονολογιας. Απλώς οι ellinikahoaxes είναι εβραιομασωνοι του Σατανα και σφραγισμενοι με το 665,999 ( ≈666) και γι αυτό δε μπορούν να χρησιμοποιησουν το ιερό Π.Χ, οι αντιχριστοι.