Ποιοι είμαστε
Αρχική ΙΧΩΡ και E1b1b: Είναι το DNA των Ελλήνων διαφορετικό εξαιτίας του E1b1b;ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΙΧΩΡ και E1b1b: Είναι το DNA των Ελλήνων διαφορετικό εξαιτίας του E1b1b;

18 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Στην αρχαία ελληνική γραμματεία αναφέρεται από τον Πλάτωνα στον Τίμαιο πως ο Ιχώρ είναι το αίμα των θεών και των αθανάτων. Θεωρούταν ότι είναι χρυσό στο χρώμα, καθώς και θανάσιμα τοξικό για τους θνητούς. Η μυθολογική αναφορά στον Ιχώρ έφτασε ως τις μέρες μας με κάποιους να θεωρούν πως οι Έλληνες τον κληρονόμησαν μέσω των αρχαίων προγόνων. Κάποιοι πάνε ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενοι πως η απλοομάδα E1b1b του Υ χρωμοσώματος, είναι η απόδειξη για αυτή τη κληρονομιά που κάνει τους Έλληνες ξεχωριστούς.

Ισχυρισμός:

Oι Έλληνες τον κληρονόμησαν μέσω των αρχαίων προγόνων τους το γονίδιο E1b1b ή “γονίδιο Εψιλον” το οποίο τους καθιστά διαφορετικούς από το υπόλοιπο ανθρώπινο είδος.

Συμπέρασμα:

Το E1b1b είναι περισσότερο κοινό στη βόρειο Αφρική απ’ ότι στην Ελλάδα, γεγονός που καταρρίπτει τον ισχυρισμό πως πρόκειται για το γονίδιο «Έψιλον» που αντιπροσωπεύει το σημάδι της ιδιαιτερότητας του ελληνικού DNA.



Στα pronews.gr, diaforetiko.gr και suglonistiko.gr, διαβάζουμε:

Tι είναι το «ΙΧΩΡ»; – Είναι το DNA των Ελλήνων διαφορετικό;

Υπάρχει άραγε το περιβόητο γονίδιο Ε; Ή αλλιώς ρέει κάτι σαν ΙΧΩΡ μέσα στο αίμα των Ελλήνων;Το D.N.A μας που από ότι αποφάνθηκαν στις 19/11/2012 Γάλλοι βιολόγοι ότι στο D.N.A των Ελλήνων υπάρχουν κάποια χρωματοσώματα που μας καθιστούν διαφορετικούς. Θα μπορούσε να ήταν το ΙΧΩΡ.Επίσης σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών και της Παβίας της Ιταλίας το D.N.A των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρή φυλή που δεν έχει επηρεαστεί από Σλάβους, Τούρκους ή οποιουσδήποτε άλλους. Αυτό είναι που τους ενοχλεί. 

Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο νοών νοείτο. Το D.N.A. των Ελλήνων είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστό. Υπάρχει μία ομάδα στο χρωμόσωμα Υ. Στο χρωμόσωμα αυτό υπάρχουν γνωρίσματα που μεταβιβάζονται μόνο από τον άνδρα. Γνωρίζουμε από την εποχή του Ομήρου ακόμη ό,τι ο ΙΧΩΡ μεταβιβάζεται μόνον από τον άνδρα. Έτσι λοιπόν επιτέλους η επιστήμη μπόρεσε και ταυτοποίησε το γονίδιο Έψιλον. Το γονίδιο Έψιλον βρίσκεται στο χρωμόσωμα Υ και η συγκεκριμένη τοποθεσία του ονομάζεται Ε1Β1Β.

Εκτός από την Ελλάδα αυτό το γονίδιο Ε υπάρχει στη βόρεια Αλβανία και στην Κάτω Ιταλία, Κάτω Γαλλία, και περιέργως στον χώρο που έφτασε ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης δηλαδή τη Σουηδία και τη Νορβηγία και Βόρειες χώρες γενικότερα. Στην Τουρκία το 47% του πληθυσμού φέρει το γονίδιο Έψιλον. Αυτό υπονοεί ότι το 47% του Τουρκικού λαού είναι Ελληνικής καταγωγής. Αυτό πρέπει να μάθουν οι Έλληνες της Τουρκίας. Η μισή Τουρκία είναι ελληνική. Ας εξετάσουν αν τολμούν το D.N.A. Όλοι οι γενετιστές λένε ότι το γονίδιο Ε υπάρχει μόνο στην ελληνική φυλή. Άρα Έλληνες είναι και οι μισοί τούρκοι και οι βόρειοι λαοί. Στην νότιο Γαλλία είναι το 47%.

Τι είναι το E1b1b;

Αρχικά να αναφέρουμε ότι ως απλοομάδα, στο πλαίσιο του εν λόγω θέματος, ορίζεται ένα σύνολο στενά συνδεδεμένων γονιδίων σε ένα χρωμόσωμα (γονίδια είναι γενετικές οδηγίες για τη σύνθεση πρωτεϊνών στον οργανισμό) τα οποία είναι πολύ πιθανό να κληροδοτηθούν μαζί, δηλαδή είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν στις επόμενες γενιές αυτούσια ως αλληλουχία γενετικού κώδικα.

Η απλοομάδα E1b1b λοιπόν (παλαιότερα γνωστή ως E3b) είναι ένας γενετικός δείκτης της τελευταίας μεγάλης απευθείας μετανάστευσης του ανθρώπινου είδους από την Αφρική στην Ευρώπη. Θεωρείται ότι πρωτοεμφανίστηκε στο Κέρας της Αφρικής (Σομαλία και Αιθιοπία) πριν από περίπου 26000 χρόνια και διαχύθηκε στην Βόρεια Αφρική και την Εγγύς Ανατολή κατά τη διάρκεια της Ύστερης Παλαιολιθικής και της Μεσολιθικής Περιόδου. Οι γενεαλογίες E1b1b είναι στενά συνδεμένες με την διάδοση των Αφροασιατικών γλωσσών. Πιο πρόσφατη χρονολόγηση την τοποθετεί μεταξύ 13.400 και 18.500 ΠΚΧ. [πηγή]

Η κατανομή του E1b1b

Στην Ελλάδα η συχνότητα είναι περίπου 21% ενώ υψηλή συχνότητα βλέπουμε στα Βαλκάνια και τη νότιο Ιταλία με την Αφρική να εμφανίζει την υψηλότερη. Συγκεκριμένα έχει βρεθεί συχνότητα εμφάνισης 80% στο Μαρόκο και τη Σομαλία, 40-80% στην Αιθιοπία, 70% στη Τυνησία, 60% στην Αλγερία και 40% στην Αίγυπτο. [πηγή]

Γίνεται εύκολα κατανοητό λοιπόν πως το E1b1b είναι περισσότερο κοινό στη βόρειο Αφρική απ’ ότι στην Ελλάδα, γεγονός που καταρρίπτει τον ισχυρισμό πως πρόκειται για το γονίδιο «Έψιλον» που αντιπροσωπεύει το σημάδι της ιδιαιτερότητας του ελληνικού DNA.

Fact-check for the sake of Democracy