Ποιοι είμαστε
Αρχική Οι ΗΠΑ θα απελάσουν τον George Soros – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι ΗΠΑ θα απελάσουν τον George Soros – Καταρρίπτεται

18 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για απέλαση του George Soros από τις ΗΠΑ.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Στο makeleio.gr, voicenews.gr και triklopodia.gr διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Διαβάζουμε στο άρθρο για ηλεκτρονικό ψήφισμα μέσω της πλατφόρμας change.org που απαιτεί από τον Πρόεδρο Τράμπ τη στέρηση της αμερικανικής υπηκοότητας από τον Σόρος. Ισχυρίζεται μάλιστα πως έχουν ήδη συγκεντρωθεί 9.000.000 υπογραφές.

Προέλευση

Στο συνωμοσιολογικό και αναξιόπιστο infowars.com του Alex Jones που είναι και η αρχική πηγή, διαβάζουμε για 9.000 υπογραφές. Ο Έλληνας αρθρογράφος, απλά πρόσθεσε 3 μηδενικά για να κάνει το δημοσίευμά του περισσότερο «κλικοθηρικό».

Κάνοντας μια αναζήτηση στο change.org με το όνομα Soros, βρήκαμε 64 σχετικά ψηφίσματα.

Ανάμεσά τους, υπάρχουν μερικά που ζητούν την απέλασή του. Ωστόσο, το πιο δημοφιλές όλων, έχει μόλις 15.878 υπογραφές. Πρόκειται για το ίδιο ψήφισμα που πριν λίγες ημέρες είχε τις 9.000 υπογραφές και στο οποίο αναφερόταν ο Alex Jones.

Ακολουθούν μερικά ακόμη με μερικές εκατοντάδες υπογραφές.

Το ψήφισμα των 9.000.000 υπογραφών, δεν υπάρχει.

Επιπλέον, άσχετα από τον αριθμό υπογραφών, κανένα ψήφισμα δεν δεσμεύει τον Τραμπ, ή την Αμερικανική Κυβέρνηση στο λάβει τέτοια απόφαση.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως ο George Soros θα απελαθεί από τις ΗΠΑ και πως έχουν μαζευτεί 9.000.000 υπογραφές για αυτό το σκοπό, καταρρίπτεται.

 

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/02/18/soros-deported/

 

Fact-check for the sake of Democracy