Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ «εισέβαλαν» σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας, για να ποζάρουν πάνω σε άρμα μάχης.

In Fake news by Θάνος Επαχτίτης0 Comments

Από εχθές κυκλοφορούν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μέλη της Χρυσής Αυγής να ποζάρουν επάνω σε άρμα μάχης εντός κάποιου στρατοπέδου που δεν κατονομάζεται.

Όπως θα δούμε παρακάτω, ο ισχυρισμός δεν ισχύει.

  • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Στο ethnos.gr διαβάζουμε:

Η συνέχεια στο λινκ: http://archive.is/BUDZv

Τι ισχύει

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν οπλικό σύστημα, συγκεκριμένα Αντιαεροπορικό Πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού.

– Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, ευρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη«.

 

Πράγματι, αυτό που βλέπουμε στην εικόνα είναι ένα αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα M-42 Duster (και όχι άρμα μάχης). Επρόκειτο για σύστημα αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως (κατασκευή c. 1952-1959).

http://www.tanks-encyclopedia.com/coldwar/US/M42_Duster.php

Κάποια εξ αυτών, εκτίθενται σήμερα σε μουσεία ή ανοιχτούς χώρους, κάποια άλλα χρησιμοποιούνται ως στόχοι σε ανοιχτά πεδία βολών και η πρόσβαση είναι εύκολη για τον οποιονδήποτε όπως μπορούμε να δούμε στις παρακάτω εικόνες:

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν σε στρατόπεδο και φωτογραφήθηκαν πάνω σε άρμα μάχης, καταρρίπτεται.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ να ποζάρουν πάνω σε άρμα μάχης

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.