Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ιστορία μιας νεαρής Ελληνίδας που ο Αλβανός σύζυγος της την κρατά φυλακισμένη – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία μιας νεαρής Ελληνίδας που ο Αλβανός σύζυγος της την κρατά φυλακισμένη – Καταρρίπτεται

22 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Κυκλοφόρησε μια δημοσίευση με την περιπέτεια μια νεαρής Ελληνίδας που ο Αλβανός σύζυγος της την κρατά φυλακισμένη σε ένα κλουβί!

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο kwloxaneio.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Η Ιστορία Μιας Νεαρής Ελληνίδας: Ο Αλβανός Σύζυγος Της Την Κρατά Φυλακισμένη Σε Κλουβί ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σοκ προκαλεί η εικόνα μιας 21χρονης γυναίκας από την Ελλάδα που ισχυρίζεται πως βρίσκεται φυλακισμένη μέσα σε ένα κλουβί από τον ίδιο της τον σύζυγο, στο σπίτι τους, στη Κρήτη.

Η ******* η οποία μετακόμισε πριν από τέσσερα χρόνια στην Κρήτη μαζί με τον συζυγό της – έστειλε την φωτογραφία σε έναν φίλο της ως μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια.

Η φωτογραφία δείχνει την νεαρή γυναίκα να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα από τον ακαδημαϊκό συζυγό της, στο σπίτι τους στη Κρήτη, όπου και είχαν μετακομίσει όταν η Αμίνα ήταν 16 ετών, επειδή ο συζυγο της διαφωνούσε με τον δυτικό τρόπο ζωής της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ***, ο Σύζυγος της, 32 ετών, την κλείδωσε μέσα σε ένα κλουβί επειδή έμαθε ότι φιλούσε και αγκάλιαζε έναν Έλληνα φοιτητή σε πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Τώρα, η **** έχει κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του Αλβανού σύζυγο της, μέσω της δικηγόρου Ανδρομάχη Καστέλου, την οποία και συνάντησε όταν μπόρεσε να δραπετεύσει για λίγο από το σπίτι της.

Οι δικηγόροι που την εκπροσωπούν λένε ότι φοβούνται για την ασφάλειά της και έχουν λάβει νομική δράση στην Κρήτη, σε μια προσπάθεια να την προστατεύσουν.

Σε ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αθήνας μάλιστα είπαν ότι στερείται ως τιμωρία τροφής και νερού, ενώ συστηματική είναι και η σωματική της κακοποίηση.

Ο Σύζυγο της από την άλλη έχει διαμηνύσει ότι: «δεν θα επιτρέψει στην Γυναίκα του να επιστρέψει σε έναν τοξικό τρόπο ζωής».

Ο δικαστής, υποστήριξε ότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι να «ανησυχεί πολύ» για την ευημερία της Γυναίκας του.

Η φωτογραφία στάλθηκε από την νεαρή γυναίκα στον φίλικό πρόσωπο οποίος και υποστήριξε ότι η Νεαρή του έγραψε μαζί με την εικόνα της μέσα στο κλουβί, «πρέπει να με βοηθήσεις να βγω από δω μέσα».

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Ένας τρόπος να κατασκευάσουν ψευδείς δημοσιεύσεις, είναι να παίρνουν μια πραγματική ιστορία από το εξωτερικό και να την παρουσιάζουν σαν να έχει συμβεί στην Ελλάδα. Στο παραπάνω δημοσίευμα, έχουν αλλάξει τα ονόματα και τον τόπο της ιστορίας.

Η δικηγόρος, Ανδρομάχη Καστέλου, που αναφέρει το παραπάνω δημοσίευμα, δεν υπάρχει. 

Η πραγματική ιστορία μιλάει για μια 21χρονη γυναίκα από την Ουαλία που ισχυρίζεται πως βρίσκεται φυλακισμένη μέσα σε ένα κλουβί από τον ίδιο της τον πατέρα, στο σπίτι τους, στη Σαουδική Αραβία.

Σε δημοσίευμα της σελίδας iefimerida.gr στις 30 Ιουλ 2016 διαβάζουμε:

Σοκ προκαλεί η εικόνα μιας 21χρονης γυναίκας από την Ουαλία που ισχυρίζεται πως βρίσκεται φυλακισμένη μέσα σε ένα κλουβί από τον ίδιο της τον πατέρα, στο σπίτι τους, στη Σαουδική Αραβία.

Η Amina Al-Jeffery – η οποία μετακόμισε πριν από τέσσερα χρόνια στην Μέση Ανατολή μαζί με τον Σαουδάραβα πατέρα της – έστειλε την φωτογραφία σε έναν φίλο της ως μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια.

Η φωτογραφία δείχνει την νεαρή γυναίκα να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα από τον ακαδημαϊκό πατέρα της, Mohammed Al-Jeffery, στο σπίτι τους στη Τζέντα, όπου και είχαν μετακομίσει όταν η Αμίνα ήταν 16 ετών, επειδή ο πατέρας της διαφωνούσε με τον δυτικό τρόπο ζωής της Ουαλίας.

Σύμφωνα με την Αμίνα, ο πατέρας της, 62 ετών, την κλείδωσε μέσα σε ένα κλουβί επειδή έμαθε ότι φιλούσε και αγκάλιαζε έναν Αμερικανό φοιτητή σε πανεπιστήμιο της Σαουδικής Αραβίας.

Τώρα, η Αμίνα έχει κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του πατέρα της, μέσω της δικηγόρου Anne-Marie Hutchinson, την οποία και συνάντησε όταν μπόρεσε να δραπετεύσει για λίγο από το πατρικό της σπίτι.

Οι δικηγόροι που την εκπροσωπούν λένε ότι φοβούνται για την ασφάλειά της και έχουν λάβει νομική δράση στο Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να την προστατεύσουν.

Σε ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας μάλιστα είπαν ότι στερείται ως τιμωρία τροφής και νερού, ενώ συστηματική είναι και η σωματική της κακοποίηση.

Ο πατέρας της από την άλλη έχει διαμηνύσει ότι: «δεν θα επιτρέψει στην Αμίνα να επιστρέψει σε έναν τοξικό τρόπο ζωής».

Ο δικαστής Holman, υποστήριξε ότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι να «ανησυχεί πολύ» για την ευημερία της Αμίνα στα χέρια του πατέρα της, ο οποίος διδάσκει στο πανεπιστήμιο «King Abdulaziz University», στη Τζέντα.

Η φωτογραφία στάλθηκε από την νεαρή γυναίκα στον φίλο της, Robyn Lewis, ο οποίος και υποστήριξε ότι η Αμίνα του έγραψε μαζί με την εικόνα της μέσα στο κλουβί, «πρέπει να με βοηθήσεις να βγω από δω μέσα».

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Λίγες μέρες μετά, μαθαίνουμε πως δικαιώθηκε από το δικαστήριο.

http://www.iefimerida.gr/news/281599/dikaiosi-gia-tin-oyali-poy-itan-kleismeni-se-kloyvi-apofasi-gia-eleytherosi-tis

https://archive.is/39gmL

Η ιστορία της νεαρής Ελληνίδας που ο Αλβανός σύζυγος της την κρατά φυλακισμένη σε ένα κλουβί στην Κρήτη, καταρρίπτεται. 

https://www.theguardian.com/politics/2016/sep/12/boris-johnson-urged-secure-safe-return-amina-al-jeffery-father-locked-up-saudi-arabia

http://www.bbc.com/news/uk-wales-37353603

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.