Ποιοι είμαστε
Αρχική Μουσουλμάνοι έκαναν ντου για να χτυπήσουν του διαδηλωτές της Μονής Εσφιγμένου – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS

Μουσουλμάνοι έκαναν ντου για να χτυπήσουν του διαδηλωτές της Μονής Εσφιγμένου – Καταρρίπτεται

23 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Δημοσιεύτηκε άρθρο που αναφέρει ότι μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν και πλησίαζαν του διαδηλωτές την Μονής Εσφιγμένου με ρόπαλα, κράνη και μάσκες, προφανώς για να δημιουργήσουν άγρια και βίαια επεισόδια.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το άρθρο που δημοσίευσαν το scoops.grkatohika.gr, και hellas-now.com αναφέρει:

Μουσουλμάνοι έκαναν ντου για να χτυπήσουν του διαδηλωτές της μονής εσφιγμένου για την προκλητική απόφαση δικαστηρίου με ρόπαλα και κράνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομάδα περίπου 50 μουσουλμάνων αλλόθρησκων επιχείρησε να προσεγγίσει το σημείο, στο οποίο βρίσκονται τα άτομα, που διαδηλώνουν υπέρ της Μονής Εσφιγμένου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την πρόσβαση στους μουσουλμάνους που πλησίαζαν του διαδηλωτές την Μονής με ρόπαλα, κράνη και μάσκες προφανώς για να δημιουργήσουν άγρια και βίαια επεισόδια.

H διαδήλωση των ατόμων για τη Μ. Εσφιγμένου έχει καταλήξει μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Εκπρόσωποι της πορείας επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο φρούριο, στο ΥΜΑΘ.

Θυμίζουμε ότι τα δικαστήρια επέβαλαν 20ετή φυλάκιση στον μοναχό που κρατούσε μολότοφ υπερασπιζόμενος την αγνότητα της μονής. Ενώ την ίδια ώρα που οι πολιτικοί αγκαλιά με τους δικαστές και τους τραπεζίτες ληστεύουν την χώρα οι δικαστικές αρχές δεν έχουν ασκήσει καν δίωξη σε κανένα.

Δείτε το βίντεο του Thestival:

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ένας τρόπος για να κατασκευαστούν ψευδή δημοσιεύματα είναι να πάρουν κάποιο πραγματικό βίντεο ή μια φωτογραφία και να γράψουν οτιδήποτε, αρκεί να ταιριάζει με το βίντεο ή την φωτογραφία που έχουν χρησιμοποιήσει.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το παραπάνω άρθρο. Το βίντεο είναι πραγματικό και είναι από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση (Κυριακή 19 Φεβ. 2017) των υποστηρικτών της Μονής Εσφιγμένου, ενάντια στην καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τον ηγούμενο της Μονής. Όμως στο βίντεο δεν διακρίνονται ποιοι είναι συγκεντρωμένοι στο τέλος του δρόμου.

Το συγκεκριμένο βίντεο τραβήχτηκε στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου και στο τέλος του δρόμου, διασταύρωση με Ολύμπου, υπάρχει το Hotel Olympia. Ακριβώς απέναντι, Ολύμπου 67 υπάρχει μια κατάληψη (TERRA INCOGNITA). Σε αυτό το σημείο και την ώρα της πορείας, είχαν συγκεντρωθεί 30 – 40 άτομα από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.

https://archive.is/kSmAj

Μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο από τη διαδήλωση, στο 1:35 και στο 2:05

Στο παραπάνω βίντεο φαίνεται και το λογότυπο από το Hotel Olympia

Ο ισχυρισμός πως μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν και πλησίαζαν του διαδηλωτές την Μονής με ρόπαλα, κράνη και μάσκες, για να δημιουργήσουν άγρια και βίαια επεισόδια, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.