Καταρρίπτεται: Τουρκικό ελικόπτερο έπεσε στα Ίμια

3

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πτώση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ίμια.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

 

Το είδαμε στο pronews.gr (ανασκευάστηκε εν μέρη), eleftherostypos.gr (κατέβηκε), gazzeta.gr (ανασκευάστηκε), newsbomb.gr (κατέβηκε), iefimerida.gr (ανασκευάστηκε), alfavita.gr (ανασκευάστηκε) και δεκάδες άλλα.

Δημοσιεύματα τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν πλέον κατέβει:


Τέλος, το makeleio.gr πήγε ένα βήμα παραπέρα, υπονοώντας κατάρριψη:

 

 

Τι ισχύει

Η πληροφορία περί πτώσης ελικοπτέρου φέρεται να ξεκίνησε από τη Yeni Safak που στη πορεία ανασκεύασε κάνοντας λόγο για διελεύσεις ελικοπτέρων πάνω από τα Ίμια.

Για χαμηλές πτήσεις και όχι πτώση ελικοπτέρου κάνουν λόγο τόσο το CNN Turk, όσο και η Milliyet. Προφανώς, εάν το περιστατικό ήταν αληθινό, θα ήταν πρώτη είδηση στα τουρκικά ΜΜΕ, κάτι που στη περίπτωσή μας δεν ισχύει.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ευρισκόμενος στην ΛΑΕΔ με όλους τους αρχηγούς του στρατού μιλώντας στο newsit.gr διέψευσε ότι υπήρξε περιστατικό και τόνισε ότι στην περιοχή υπάρχει κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και πλοίο του Λιμενικού που παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των Τούρκων.

Με βάση τα ανωτέρω, η είδηση που μετέδωσαν τα ελληνικά ηλεκτρονικά μέσα (η επίκληση σε τουρκική πηγή δεν δικαιολογεί τη γκάφα) πως ελικόπτερο έπεσε στα Ίμια, καταρρίπτεται.

 

Όχι, δεν έπεσε ελικόπτερο στα Ίμια

 

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • Εύβουλος

  Παρακολουθώντας ειδήσεις στο ΡΙΚ, διαπίστωσα την «ένταση των τουρκικών προκλήσεων στα Ίμια». Εδώ, ούτε που ακούμε τίποτα. Να υποθέσω ΡΙΚ – hoaxes?

 • Removed post Φελέκι

  Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάποια (λογοκρισία) που είναι οι πρώτοι που θα λουφάξουνε σε περίπτωση έντασης, προσπαθούνε να δυναμιτίσουνε το κλίμα και να τρομάξουνε τον κόσμο.
  Αυτή η «λογοκρισία» που βάζω στον εαυτό μου για να περνάνε τα σχόλια, όταν αναφέρομαι σε τέτοια υποκείμενα , που μάλιστα περνάνε για «λειτουργοί» της ενημέρωσης, πόσο με ενοχλεί δεν φαντάζεστε.

 • o to tsirop

  Δε χρειάζεται να ανεβάζεται τιποτα απο το pronews αυτόματα όλα εκεί μέσα είναι HOAXΕΣ