Επίδομα 1.800 ευρώ το μήνα για άνδρες που θα παντρευτούν Ισλανδή – Καταρρίπτεται

In clickbait, Fake news, Hoax by Θοδωρής Δανιηλίδης6 Comments

Δημοσίευμα αναφέρει πως η Ισλανδία είναι έτοιμη να προσφέρει επίδομα 1.800 ευρώ το μήνα σε όποιον άνδρα αποφασίσει να παντρευτεί Ισλανδή και να συνδράμει στην αύξηση του πληθυσμού της χώρας γιατί εμφανίζει απελπιστική έλλειψη νεαρών ανδρών. Όμως δεν είναι αλήθεια. 

 • ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο makeleio.grathensmagazine.gr onsports.gralarm.rodos-island.grtsekouratoi.gr paratiritis-news.com και taxalia.blogspot.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Φύγαμε… Επίδομα 1.800 ευρώ το μήνα για άνδρες που θα παντρευτούν Ισλανδή; (Photos)

Η κυβέρνηση της Ισλανδίας
εμφανίζεται σε δημοσιεύματα να είναι έτοιμη να προσφέρει επίδομα 1.800 ευρώ το μήνα σε όποιον άνδρα αποφασίσει να παντρευτεί Ισλανδή και να συνδράμει στην αύξηση του πληθυσμού της χώρας, η οποία εμφανίζει απελπιστική έλλειψη νεαρών ανδρών.
Η σκέψη δεν έχει ακόμα λάβει επίσημη μορφή, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση της Ισλανδίας. Στην πανέμορφη αυτή χώρα των 320.000 μόλις κατοίκων, η πλειονότητα των ανδρών είναι ηλικίας άνω των 40 ετών, γι’ αυτό και τίθεται σοβαρά πια το ζήτημα της λήψης μέτρων για την αύξηση του πληθυσμού. Λέτε;

Η Ισλανδία δεν προσφέρει ούτε μελετάει να προσφέρει το επίδομα των 1.800 ευρώ το μήνα σε άντρες που θα παντρευτούν Ισλανδή. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανενός είδους επίδομα για μετανάστες που θα παντρευτούν πολίτη της Ισλανδίας, ανεξάρτητα από το φύλο.

Το δημοσίευμα είναι γνωστό hoax του εξωτερικού που κυκλοφόρησε το 2016 και στην Ισλανδία δεν υπάρχει έλλειψη από νέους άνδρες. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τον πληθυσμό υπάρχουν 1.007 άνδρες για κάθε 1.000 γυναίκες.

https://archive.is/tAilW

Στη αρχική του μορφή το hoax που ξεκίνησε από το thespiritwhispers.com, ένα αναξιόπιστο blog που συχνά κατασκευάζει δημοσιεύματα, μιλάει για 5.000 δολάρια και θα δοθεί προτεραιότητα στους άνδρες από τη Βόρεια Αφρική.

https://archive.is/BH9Mq

Το παραπάνω κατασκευασμένο δημοσίευμα διαδόθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη και έτσι αποφάσισαν να κατασκευάσουν και δευτερο, αυτή τη φορά για επίδομα 3.000 δολαρίων σε γυναίκες που θα παντρευτούν άνδρες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πάλι με προτεραιότητα στις γυναίκες από τη Βόρεια Αφρική.

Όσοι σκέφτηκαν να μεταναστεύσουν στην Ισλανδία για να παντρευτούν κάποια Ισλανδή και να κερδίσουν το επίδομα των 1.800 ευρώ θα πρέπει να το ξεχάσουν.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • Antonis Armageddon

  Το τραγικό της υπόθεσης ειναι οτι απ τις ανεπτυγμενες χωρες η ισλανδία ερχεται πρωτη σε ποσοτό φυλετικής καθαρότητας (90+%) τα τελευταια 200 χρονια. Κοινως οι ισλανδοί ζευγαρωνουν μονο μεταξύ τους!!!

 • Removed post Φελέκι

  Τα χάσαμε τα κορμιά πατριώτεεεεες

 • Φασολάδας

  Κανονοεκα δεν θα επρεπε να εινιαι χοαξ αυτο αλλα μονο για εμας τουες ΕΛΛΗΝ, αφου εχουμε το καλυετερο ΔΝΑ και για υτο μας μισιουνε οι εβρεοι καιοι λαοπωνες που ως γνωστο ελεγχουν ολουςοτυς υπολοιπους λαους και μας μισουνιε ιδιαιτερα εμας τους ΕΛΛΗΝ. Τελος, 1800 εινιαι λιφγα, αλλα θα θυσιαζομουνα για το καλο τηες ανθρωποτητας.

  • Ρε φίλε, κατάλαβε πως εδώ και πολύ καιρό δεν έχεις την παραμικρή πλάκα πια… παλιωσε το όποιο αστείο υπήρχε.

  • Christos Kyriakopoulos

   @Φασολάδας… Πως γίνεται να αναφέρεσαι στην Ελλάδα, στο ιδιαίτερο DNA των Ελλήνων και να γράφεις λες και τρέχεις να προλάβεις το λεωφορείο; Ανορθόγραφος και επιεικώς απαράδεκτος!
   – Όχι δεν είμαι καθηγητής Πανεπιστημίου, απλά εκνευρίζομαι από τα «δήθεν».

 • Χρήστος Π.

  Το taxalia κατάντησε να έχει τα μαύρα του τα χάλια από αξιοπιστία…