Ποιοι είμαστε
Αρχική Επίδομα 1.800 ευρώ το μήνα για άνδρες που θα παντρευτούν Ισλανδή – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS

Επίδομα 1.800 ευρώ το μήνα για άνδρες που θα παντρευτούν Ισλανδή – Καταρρίπτεται

26 Φεβ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Δημοσίευμα αναφέρει πως η Ισλανδία είναι έτοιμη να προσφέρει επίδομα 1.800 ευρώ το μήνα σε όποιον άνδρα αποφασίσει να παντρευτεί Ισλανδή και να συνδράμει στην αύξηση του πληθυσμού της χώρας γιατί εμφανίζει απελπιστική έλλειψη νεαρών ανδρών. Όμως δεν είναι αλήθεια. 

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο makeleio.grathensmagazine.gr onsports.gralarm.rodos-island.grtsekouratoi.gr paratiritis-news.com και taxalia.blogspot.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

 

Η Ισλανδία δεν προσφέρει ούτε μελετάει να προσφέρει το επίδομα των 1.800 ευρώ το μήνα σε άντρες που θα παντρευτούν Ισλανδή. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανενός είδους επίδομα για μετανάστες που θα παντρευτούν πολίτη της Ισλανδίας, ανεξάρτητα από το φύλο.

Το δημοσίευμα είναι γνωστό hoax του εξωτερικού που κυκλοφόρησε το 2016 και στην Ισλανδία δεν υπάρχει έλλειψη από νέους άνδρες. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τον πληθυσμό υπάρχουν 1.007 άνδρες για κάθε 1.000 γυναίκες.

https://archive.is/tAilW

Στη αρχική του μορφή το hoax που ξεκίνησε από το thespiritwhispers.com, ένα αναξιόπιστο blog που συχνά κατασκευάζει δημοσιεύματα, μιλάει για 5.000 δολάρια και θα δοθεί προτεραιότητα στους άνδρες από τη Βόρεια Αφρική.

https://archive.is/BH9Mq

Το παραπάνω κατασκευασμένο δημοσίευμα διαδόθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη και έτσι αποφάσισαν να κατασκευάσουν και δευτερο, αυτή τη φορά για επίδομα 3.000 δολαρίων σε γυναίκες που θα παντρευτούν άνδρες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πάλι με προτεραιότητα στις γυναίκες από τη Βόρεια Αφρική.

Όσοι σκέφτηκαν να μεταναστεύσουν στην Ισλανδία για να παντρευτούν κάποια Ισλανδή και να κερδίσουν το επίδομα των 1.800 ευρώ θα πρέπει να το ξεχάσουν.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.