Δυνητικά επικίνδυνο σκεύασμα που υπόσχεται αύξηση στήθους

In Fake, Fake news, Διατροφή - υγεία, Ψευτοθεραπείες by Θάνος Επαχτίτης3 Comments

«Η UpSize είναι μία από κορυφαίες κρέμες ενίσχυσης στην αγορά, που είναι αυτό που μας τράβηξε από αυτό το προϊόν αρχικά«. Αυτό μεταξύ πολλών άλλων διαβάζουμε σε διάφορες ιστοσελίδες που λανσάρουν κρέμα που υπόσχεται ανόρθωση και σύσφιξη στήθους χωρίς νυστέρι.

  • ΑΠΑΤΗ

 

Ας δούμε τον ισχυρισμό:

Περισσότερα εδώ και εδώ

 

Τι ισχύει

Το προϊόν υπόσχεται ανόρθωση και σύσφιξη του στήθους με τη χρήση φυτοοιστρογόνων που μπορούν να ενεργοποιήσουν τις ορμόνες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν μπαίνει όμως στο κόπο να μας αναφέρει ποια είναι αυτά και πάνω σε ποια μελέτη/ες βασίζεται η αποτελεσματικότητά του.

Οι απάτες με πλαστές σελίδες και ανύπαρκτα πρόσωπα που προωθούν και σχολιάζουν, διάφορα προϊόντα, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται στο ίντερνετ αλλά πολύ εύκολα μπορούμε να τις αντιληφθούμε γιατί έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.
1. Τα πρόσωπα που προωθούν αυτά τα προϊόντα είναι φανταστικά. Αν ψάξουμε θα βρούμε τις ίδιες φωτογραφίες με άλλα ονόματα.
2. Τα σχόλια είναι πλαστά. Αν αλλάξουμε την ημερομηνία του υπολογιστή μας θα αλλάξει και η ημερομηνία των σχολίων. Πλαστές είναι και οι φωτογραφίες των σχολιαστών. Έχουν αντληθεί από τυχαίους χρήστες ή ανάλογες διαφημίσεις του εξωτερικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «Τζούλια» η οποία φυσικά, όπως όλοι οι άλλοι,  είναι ανύπαρκτο πρόσωπο.
3. Αυτές οι σελίδες δεν έχουν κανένα άλλο άρθρο.
4. Η προσφορά του προϊόντος, που είναι μια μεγάλη έκπτωση πολλές φορές μισοτιμής και δωρεάν αποστολή, πάντα λήγει την ημέρα που τη διαβάζετε.
5. Συνήθως δεν υπάρχουν τηλέφωνα και διεύθυνση της εταιρίας. Ο «εισαγωγέας» δεν έχει φυσική έδρα στην Ελλάδα.
Η επιλογή «κατάστημα» δεν είναι διαθέσιμη
6. Αν υπάρχουν μενού και links στην ιστοσελίδα. Όλα προωθούν στη σελίδα παραγγελίας.
7. Κάποιες από αυτές τις σελίδες, υπόσχονται επιστροφή χρημάτων αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, αλλά αν διαβάσουμε τους όρους καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν θα γίνει.

Τι είναι τελικά το Upsize;

Ψάχνοντας σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, μαθαίνουμε πως το σκεύασμα περιέχει συστατικά όπως: Anemarrhena Asphodeloides (κινέζικο φυτό), Macadamia Seed Oil (φυτό της Αυστραλίας), Shea Butter (καριτέ), Jojoba Seed Oil, πανθενόλη, βιταμίνη Ε και Urea (ουρία). Όλα τα ανωτέρω υποτίθεται πως είναι φυτικής προελεύσεώς και προσφέρουν προστασία και ενυδάτωση. Πουθενά δεν βλέπουμε κάποιο συστατικό που να προσφέρει σύσφιξη ή ανόρθωση. Ο μηχανισμός λειτουργίας, εξακολουθεί να μας διαφεύγει.
Σε άλλη όμως ελληνική ιστοσελίδα που επίσης εμπορεύεται το Upsize, διαβάζουμε πως τα συστατικά είναι εντελώς διαφορετικά:
Τέλος, η πλαστική χειρούργος Nina S, Naidu, σε σχετικό της άρθρο για αυτού του είδους τις κρέμες, αναφέρει: «Το θέμα με την ενεργοποίηση των ορμονών και του ιστού του στήθους, είναι η άγνωστη επίδραση που μπορεί να έχει σε υποβόσκουσες κακοήθειες, ή τη πιθανότητα ενεργοποίησης νέων. Ένα ακόμη θέμα είναι η έλλειψη κλινικών δοκιμών που να αποδεικνύουν τη χρήση φυτικών εκχυλισμάτων στην αύξηση του στήθους, όταν αυτά χορηγούνται τοπικά ή μέσω στόματος (χάπια)».

Συμπέρασμα

Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται από πολλές ιστοσελίδες στην ελληνική αγορά (αρκεί μια αναζήτηση στο Google). Το γεγονός πως οι προμηθευτές δεν έχουν φυσική έδρα, δεν αποκαλύπτουν τα συστατικά της κρέμας ή αυτά που αποκαλύπτουν είναι ανακριβή, θα πρέπει να υποψιάσει τον επίδοξο αγοραστή.  Σε κάθε περίπτωση, η προμήθεια τέτοιων προϊόντων από μη επίσημα (και άρα μη ελεγχόμενα) κανάλια, μπορεί να ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Τετοιου ειδους προϊοντα χρησιμοποιουν οι μλκισμενες που οταν τις κοιταμε στα βυζγεια, μας λενε «αντε χασου αλητη». Αχ ρε πι και ξι που σας χρειαζεται. Βλαμμενες.

  • Removed post Φελέκι

    Στην προσπάθειά μας, και την τρέλα να μοιάσουμε σε αυτά που μας πασάρουν ως «τελειότητα» καταντήσαμε να βασανίζουμε το σώμα μας με την κάθε αηδία, και φυσικά να ανοίγουμε πόρτες στον κάθε ασυνείδητο απατεώνα να παίξει με την υγεία και την τσέπη μας. Νομίζω πως έχουμε τερματίσει τα level ως λογικά όντα, πιο χαμηλά δεν έχει.

  • OANNHSEA

    Θυμάστε εκεί κάπου στα 1990 μία «τρομερή κρέμα για την φαλάκρα από την Αυστραλία» που διαφημιζόταν συνεχώς στην TV και έκανε θαύματα; Τελικά μετά από ένα χρόνο βρήκαν ότι κατασκευαζόταν σε ένα υπόγειο στο Περιστέρι!!!
    Με λίγα λόγια μην αγοράζετε ποτέ όποια κρέμα ή σκεύασμα δεν έχει επίσημη άδεια κυκλοφορίας και δεν την παίρνεται από αναγνωρισμένη πηγή (π.χ. Κορρές) ή φαρμακεία…