Τηλεμεταφορά στρατιωτών από μία ήπειρο σε άλλη – Καταρρίπτεται

In clickbait, Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Γκάφες, Επιστήμη by Θάνος Επαχτίτης2 Comments

Ένα πρωταπριλιάτικο αστείο σχετικά με τη τηλεμεταφορά ανθρώπων από την Αμερική στην Ευρώπη, έγινε θέμα σε πολλά ΜΜΕ και αντιμετωπίστηκε ως αληθινό γεγονός, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως ακόμη και η πιο τρελή ιδέα μπορεί να γινει viral μέσω του διαδικτύου.

  • ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο kontranews.gr & pronews.gr διαβάζουμε:

 

Τι ισχύει

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, πρόκειται για μια πρωταπριλιάτικη φάρσα που δημοσιευτηκε στη σελίδα του Αμερικανικού Στρατού (σωστά διαβάσατε) την 1η Απριλίου 2016.

Κατόπιν, πολλές «αφυπνισμένες» ιστοσελίδες του εξωτερικού, εξέλαβαν τη φάρσα ως αληθινή, αναπαράγοντάς την ξανά και ξανά. Οι περισσότερες, σε δεύτερο χρόνο κατέβασαν το άρθρο αφού κατάλαβαν πως επρόκειτο για αστείο.

Κάποιες άλλες, εξακολουθούν να έχουν το άρθρο:

Καμία εκ των ανωτέρω φυσικά δεν είναι αξιόπιστη.

 

Η συγκεκριμένη φάρσα, χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες για τη περσινή Πρωταπριλιά:

http://abcnews.go.com/Business/2016-april-fools-day-jokes-fall/story?id=38079659

http://edition.cnn.com/2016/04/01/world/april-fools-day-2016/

http://www.nydailynews.com/news/national/pulled-successful-april-fools-pranks-article-1.2585348

http://pilotonline.com/news/local/u-s-army-claims-to-have-teleported-soldiers-to-germany/article_1dad5758-0999-59d1-b930-7f385f18fc67.html

 

 

Η «τεχνολογία» που χρησιμοποίησε ο Αμερικανικός Στρατός

 

Επιστρέφοντας στη σελίδα του Αμερικανικού Στρατού, μαθαίνουμε πως χρησιμοποιήθηκε μια συσκευή, όμοια με αυτή από τις ταινίες Back to the Future, γνωστή ως πυκνωτής ροής (flux capacitor).

Μαθαίνουμε επίσης πως, αν και δεν είναι στόχος του Στρατού, το ταξίδι στο χρόνο απαιτεί ενέργεια 1,21 γιγαβάτ, ακριβώς όπως στις ταινίες…

διαβάζουμε στο τέλος του άρθρου πως η ομάδα έρευνας θα παρουσιάσει την αρχική της αναφορά την 1η Απριλίου 2017 (The Task Force expects to report its initial findings by April Fools’ Day, 2017). Φαίνεται τελικά πως και ο Στρατός διαθέτει αίσθηση του χιούμορ.

 

Είναι δυνατή η τηλεμεταφορά ανθρώπων;

Το 2012 τα νησιά Λα Πάλμα και Τενερίφη, στο σύμπλεγμα των Κανάριων Νήσων, συνδέθηκαν μέσω ενός συστήματος κβαντικής μεταφοράς. Το όλο επίτευγμα βασίζεται στην ιδιότητα του κβαντικού εναγκαλισμού που παρατηρείται σε υποατομικά σωματίδια.

Σύμφωνα με τη παραπάνω διαπίστωση, θεωρητικά, είναι δυνατό στο μέλλον η τηλεμεταφορά  αντικειμένων, ακόμη και ανθρώπων. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε δύο κβαντικά εναγκαλισμένους θαλάμους σωματιδίων και υπερυπολογιστές πολύ ισχυρότερους από τους σημερινούς. Κάποιος που θα θέλει να ταξιδέψει από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη θα μπαίνει σε ένα θάλαμο διάσπασης και καταγραφής και όλος ο τεράστιος όγκος των πληροφοριών που τον αφορούν, από το βάρος του μέχρι τη κίνηση και του τελευταίου ατόμου στο σώμα του, θα καταγράφεται σε έναν υπερυπολογιστή. Αυτός ο όγκος δεδομένων θα μεταδίδεται στο πρώτο από τους 2 θαλάμους σωματιδίων (Παρίσι) που είναι εναγκαλισμένος με τον δεύτερο (Νέα Υόρκη). Αυτομάτως τα σωματίδια του δευτέρου θαλάμου θα αναλαμβάνουν τις ιδιότητες του πρώτου και ο ταξιδιώτης θα «τηλεμεταφέρεται» στο προορισμό του. Το αρχικό σώμα του ταξιδιώτη θα διαλύεται σε ατομικό επίπεδο προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες πληροφορίες που θα ενσωματωθούν στο πρώτο θάλαμο σωματιδίων. Το άτομο όμως δε θα σταματήσει να υφίσταται διότι οι πληροφορίες που το αφορούν θα υλοποιηθούν στο δεύτερο θάλαμο.Η τηλεμεταφορά ανθρώπων είναι εντελώς θεωρητική και τυχόν εφαρμογή της ανήκει μάλλον στο μακρινό μέλλον, δεδομένου πως η σημερινή τεχνολογία απέχει έτη φωτός από τέτοιες δυνατότητες. Για κάποιους ωστόσο, η αρχή έχει γίνει με τη τηλεμεταφορά σωματιδίων σε μεγάλες αποστάσεις.

Κβαντικός εναγκαλισμός και ανθρώπινη τηλεμεταφορά

 

Συνοψίζοντας, η όλη ιστορία της τηλεμεταφοράς ανθρώπων ξεκίνησε από μια φάρσα του Αμερικανικού Στρατού. Με βάση τις τρέχουσες τεχνολογικές δυνατότητες, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Η είδηση πως στρατιώτες τηλεμεταφέρθηκαν από την Αμερική στην Ευρώπη, καταρρίπτεται.

 

 

 

 

 

 

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Removed post Φελέκι

    Διακτίνισέ με Σκοτι.

  • ToSaP

    Η τηλεμεταφορα YΠAPXEI ηδη κ στους ανθρωπους αλλα μας το κρυβουν οι αεροπορικες εταιριες, τα συμφεροντα ειναι πολυ μεγαλα!!!(διαδωσται)