Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ που ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ του 10.000 π.Χ. που ΑΛΛΑΖΕΙ την ΙΣΤΟΡΙΑ – ΚαταρρίπτεταιHOAXES

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ που ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ του 10.000 π.Χ. που ΑΛΛΑΖΕΙ την ΙΣΤΟΡΙΑ – Καταρρίπτεται

4 Μαρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Τις τελευταίες βδομάδες κυκλοφορεί στην παγκόσμια μπλογκόσφαιρα, αλλά και στην ελληνική εδώ και μερικές μέρες, μία είδηση σχετικά με την υποτιθέμενη εύρεση ενός αιγυπτιακού τάφου στην Τουρκία που χρονολογείται στο 10.000 π.χ και σύμφωνα με τα στοιχεία σχετίζεται άμεσα με την Βασίλισσα Νεφερτίτη , γυναίκα του «αιρετικού» Φαραώ Ακενατόν.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το είδαμε στην Ελλάνια Πύλη , στο diadrastika , στο periergaa και στο triklopodia

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ που ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ του 10.000 π.Χ. που ΑΛΛΑΖΕΙ την ΙΣΤΟΡΙΑ (video)

Εκπληκτικά δεδομένα ήρθαν στο φως τα οποία, αν και φαίνεται πως αποτελούν την ανακάλυψη του αιώνα, δεν τους δόθηκε η απαιτούμενη προσοχή από τα παγκόσμια ΜΜΕ, όχι μόνο ως προς την ιδιαιτερότητά τους, αλλά και ως προς τις λεπτομέρειες…

Βρέθηκε ένας αρχαίος αιγυπτιακός θάλαμος ο οποίος ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα στην σημερινή Τουρκία. Περιέχει έναν φανταστικό πλούτο από αιγυπτιακούς θησαυρούς και «ζωντανά» αγάλματα του «αιρετικού» Φαραώ Ακενατόν, πατέρα του Τουταγχαμών, παρέα με ανεκτίμητες αρχαιότητες της περιόδου Αμάρνα.

Ωστόσο, το παράδοξο είναι πως η περιοχή που εντοπίστηκαν όλα αυτά, ποτέ δεν κατακτήθηκε από τους Αιγύπτιους ούτε αποτελούσε μέρος των κατακτήσεων τους. Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη ανακάλυψη στην σημερινή Τουρκία προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Εκείνο που κατά πάσα πιθανότητα δείχνουν τα ευρήματα είναι ότι η βασίλισσα Νεφερτίτη κατάφερε και διέφυγε με μια μικρή ομάδα οπαδών της και ξέφυγε από τη μοίρα του συζύγου της Ακενατών.

Αλλά το μυστήριο δεν σταματάει εδώ. Μετρήσεις των αντικειμένων με την μέθοδο άνθρακα, τα χρονολογούν στο 10.000 π.Χ. ! ! !

Η χρονολόγησή τους που ξεπερνάει την φαντασία, θέτει όλων των ειδών τα σημαντικά ερωτήματα για την αρχαία ιστορία της Αιγύπτου αλλά και της ανθρωπότητας. Η ειδικός στις πυραμίδες Δρ. Carmen Boulter υποψιάζεται ότι η γραμμή αίματος της καταγωγής των Αμάρνα μπορεί να συγγενεύει με βασιλείς από την Ατλαντίδα, οπότε και ήταν διαποτισμένοι με προηγμένες πνευματικές και ψυχικές ικανότητες.

Τελικά, ήταν η Νεφερτίτη σε θέση να δραπετεύσει και να κρύψει μία αρχαία γνώση της Ατλαντίδας σε ένα μυστικό ιερό τάφο στην Τουρκία; Η δρ Boulter, με βάση τα ευρήματα που διστακτικά αρχίζουν να έρχονται στο φως, απαντάει στο ερώτημα αυτό με ένα ηχηρόΝαι!! Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε τις ενδείξεις ότι ο Ακενατόν μπορεί να ήταν ένας εξωγήινος ή με καταγωγή που δεν συγγενεύει με το ανθρώπινο γένος, όπως το ξέρουμε. Καθώς, ανάμεσα σε άλλα, προβληματίζει και το επίμηκες κρανίο του…

Παρακολουθείστε επίσεις τις συνεντεύξεις και το σκεπτικό των ειδικών που εμφανίζονται στην εκπομπή Dark Journalist – αν και δυστυχώς, για όσους δεν γνωρίζουν αγγλικά, δεν έχει υπότιτλους στην ελληνική γλώσσα:

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το κείμενό μας, ξεκινάει με τον ισχυρισμό ότι δήθεν βρέθηκε στην Τουρκία τάφος, που ίσως ανήκει στην Νεφερτίτη, και χρονολογείται (τεχνοτροπικά μόνο και όχι πραγματιστικά σύμφωνα με τους αρθρογράφους) στην περίοδο Αμάρνα , δηλαδή γύρω στο δεύτερο μισό του 12ου αιώνα π.χ. Οι ισχυρισμοί αυτοί προέρχονται από την “επιστήμονα”  Carmen Boulter, όπου σύμφωνα με τις ανακαλύψεις της ο Αιγυπτιακός πολιτισμός , με τις τεχνολογικές και εικαστικές καινοτομίες που βλέπουμε εμείς σήμερα, ανάγεται πολύ πιο πίσω από το 3150 π.χ . (ημερομηνία σύμφωνα με την οποία όλοι οι Αιγυπτιολόγοι στον κόσμο συμφωνούν). Συγκεκριμένα στο 10.000 π.χ και ότι ο πολιτισμός της Αιγύπτου συνδέεται άμεσα με τους εξωγήινους και την Ατλαντίδα. Κι όμως όλα αυτά είναι ισχυρισμοί της κυρίας Boutler , ήδη από το 2009 (τουλάχιστον τότε έγιναν ευρέως γνωστές) από το ντοκιμαντέρ εναλλακτικής ιστορίας The Pyramid Code .

Με το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έχουν ασχοληθεί τα site 2012hoax και cratchit διεξοδικά και δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε παραπάνω έμφαση σε εντελώς ανυπόστατες θεωρίες. Η Carmen Boutler απολύθηκε από το πανεπιστήμιο Calgary ,το οποίο βρίσκεται στον Καναδά, το 2011 και έκτοτε συνεργάζεται με site και συνωμοσιολογικές περσόνες όπως τον Dark Journalist.

Καθώς όμως το άρθρο μας, εμπνεύστηκε από το βίντεο-συνέντευξη του Dark Journalist με την Carmen Boutler, πρέπει να σχολιάσουμε το μέρος το οποίο μας ενδιαφέρει. Τα υποτιθέμενα ευρήματα στην Τουρκία έχουν άμεση σχέση, σύμφωνα με το άρθρο, με την δεύτερη φωτογραφία και το πρώτο βίντεο, στα οποία βλέπουμε την εύρεση κάποιων αρχαίων (αιγυπτιακών) αντικειμένων αλλά και το φέρετρο μίας μούμιας. Εικόνες από τα συγκεκριμένα ευρήματα μπορείτε να δείτε στο βίντεο του Dark Journalist από το 46:58 και μετά.

Το συγκεκριμένο βίντεο αλλά και οι εικόνες προέρχονται από μερικά βίντεο που , κατά γενική αποδοχή – καθώς είναι στα αραβικά και ήταν δύσκολο να βρούμε ακριβώς πότε δημοσιεύτηκαν, ανέβηκαν στο youtube γύρω στον Μάρτη του 2014. Είναι γύρω στα 3 (εδώ , εδώ κι εδώ) και η προέλευση τους είναι σχεδόν άγνωστη. Κάποιοι τα τοποθετούν στην πόλη Ασσουάν της Αιγύπτου ενώ κάποιοι άλλοι στο (ή στη) Ajloun της Ιορδανίας. Κι από εκεί ξεκινάει η απόλυτη σύγχυση. Άλλοι ισχυρίζονται ότι το βίντεο έχει τραβηχτεί από αρχαιοκάπηλους οι οποίοι και προφανώς θα έκλεψαν τα ευρήματα. Άλλοι λένε ότι τα ευρήματα αυτά βρέθηκαν στην Ιορδανία μετά από έργα που έκανε ο στρατός, με την κυβέρνηση , επίσημα, να αρνείται την οποιαδήποτε εύρεση τέτοιου θησαυρού. Από την άλλη σχεδόν όλα τα sites που ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό, επιμένουν στην σύγχυση του συγκεκριμένου video, με μία μάλλον διαφορετική υπόθεση, εύρεσης δηλαδή κάποιων θησαυρών που ανάγονται στην Αλεξανδρινή περίοδο αλλά και στην Ρωμαϊκή. Το γεγονός ότι τα δύο αυτά γεγονότα συνέπεσαν χρονικά, ίσως και να οδήγησαν σε αυτήν την σύγχυση.

Παρόλα αυτά, διαχωρίζοντας τα παραπάνω βίντεο που δείχνουν τα συγκεκριμένα ευρήματα, από την υποτιθέμενη εύρεση τους στην Ιορδανία, τείνουμε προς την άποψη , χωρίς βέβαια να το επιβεβαιώνουμε με απόλυτη σιγουριά, ότι είναι ψεύτικα, ίσως και hoax προκειμένου να προσελκύσουν οι ντόπιοι, περισσότερους τουρίστες στην Αίγυπτο. Τα ευρήματα είναι σε άψογη κατάσταση και φαίνεται κάπως ότι τεχνοτροπικά ανήκουν σε διαφορετικές περιόδους. Παράλληλα υπάρχουν διάφορες “υπερβολές” όπως πεταμένα κόκαλα ανθρώπου (τα οποία φαίνονται να έχουν λευκανθεί) και μοιάζουν κάπως στημένα.

Με πολύ σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν αυτήν την ιστορία σχεδόν όλα τα site που ασχολήθηκαν πιο διεξοδικά. Και παρότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις, δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε ένα σίγουρο συμπέρασμα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν βρέθηκαν στην Τουρκία και δεν χρονολογούνται σε καμία περίπτωση στο 10.000 π.χ. καθώς η προέλευσή τους (είτε είναι αληθινά είτε ψεύτικα) είναι από αραβόφωνη χώρα (δείτε την γραφή).

Ωστόσο το άρθρο αναφέρει και την υποτιθέμενη εξωγήινη καταγωγή του Ακενατόν και των συγγενών του , κάτι με το οποίο είχαμε ξανασχοληθεί στο παρελθόν. Καθώς είχαν γίνει και τεστ DNA στα έμβρυα που ήταν τα αγέννητα παιδιά του Τουταγχαμόν (άρα εγγόνια του Ακενατόν) και δεν βρέθηκε άγνωστο DNA, αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν εξωγήινοι.

Όσο για την Ατλαντίδα και τις ατέρμονες προσπάθειες διαφόρων “επιστημόνων” να την βρουν, θα αρκεστούμε σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Πιέρ Βιντάλ Νακέ «Η Ατλαντίδα, Μικρή Ιστορία ενός πλατωνικού μύθου» όπου αναφέρει ότι «Όσο αξιόπιστα είναι τα Αληθή Διηγήματα του Λουκιανού, υπό το πρόσχημα ότι τιτλοφορείται έτσι η ταξιδιωτική του αφήγηση στη Σελήνη, εξίσου λογική είναι  η αναγνώριση της ιστορίας στην πλατωνική διήγηση.» και πιο κάτω «Οι εργασίες αυτές επιβεβαιώνουν τη βασική μου υπόθεση: τη διήγηση του πολέμου της Αθήνας εναντίον της Ατλαντίδος, δηλαδή της Αθήνας όπως ο Πλάτων θα ήθελε να ήταν, της επονομαζόμενης πρωτόγονης Αθήνας, εναντίον της κατακτητικής Αθήνας όπως συγκροτήθηκε μετά τους μηδικούς πολέμους βασιζόμενη στον πολεμικό της στόλο.[…..] Δίχως να επαναλάβω την κάθε λεπτομέρεια της απόδειξης, ας σημειώσουμε απλώς πως η χώρα διαιρείται σε δέκα περιφέρειες και πως ο ορείχαλκος «ήταν την εποχή εκείνη το πιο πολύτιμο μέταλλο μετά τον χρυσό». Έτσι ενσωματώνονται στην Ατλαντίδα, οι δέκα φυλές που δημιούργησε ο Κλεισθένης και τα «κοιτάσματα αργύρου» του Λαυρίου.» σελ 34-36.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια πολύ καλή, λυτή και κατανοητή έρευνα σχετικά με την Ατλαντίδα, τις απαρχές του μύθου αλλά και την αργότερη χρήση του μύθου για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Έτσι λοιπόν το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά και οι ισχυρισμοί του για την υποτιθέμενη εύρεση αιγυπτιακού τάφου 10.000 ετών στην Τουρκία που συνδέονται με την Ατλαντίδα και τους εξωγήινους, καταρρίπτεται.

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής