Ποιοι είμαστε
Αρχική Τον τσίμπησε με σύριγγα στο Θησείο λέγοντας: «Καλώς ήρθες στον κόσμο του AIDS» – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τον τσίμπησε με σύριγγα στο Θησείο λέγοντας: «Καλώς ήρθες στον κόσμο του AIDS» – Καταρρίπτεται

4 Μαρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Αναδημοσιεύεται μια περσινή είδηση που αναφέρει πως μια γυναίκα πλησίασε ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών στο Θησείο και τους τσίμπησε με μία σύριγγα λέγοντας τους: “Καλώς ήρθατε στον κόσμο του AIDS”. 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το είδαμε στο crashonline.grpiraeuspress.gr, medicalland.gr24wro.com.gr, funlab.gr και kwloxaneio.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Τον τσίμπησε με σύριγγα στο Θησείο λέγοντας: «Καλώς ήρθες στον κόσμο του AIDS…»

 

Η γυναίκα πλησίασε ένα ζευγάρι και τους τσίμπησε με μία σύριγγα λέγοντας τους: «Καλώς ήρθατε στον κόσμο του AIDS» Ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών έζησαν τον απόλυτο τρόμο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Αθήνα.

Το θύμα και η φίλη του βρίσκονταν έξω από ένα μπαρ στο Θησείο όταν τους πλησίασε μία γυναίκα, έβγαλε μία σύριγγα και την κάρφωσε στο μπράτσο του άντρα. Η γυναίκα έφυγε αμέσως μετά με έναν άντρα προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ το θύμα αιμορραγούσε.

Όταν συνήλθε από το σοκ πήγε στο νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις αλλά είναι νωρίς για να γνωρίζει αν η σύριγγα είναι μολυσμένη.

Η παραπάνω είδηση κυκλοφορεί από τον Ιούνιο 2016 αλλά δεν είναι αλήθεια. Δεν έχει υπάρξει καμιά επίθεση σε ζευγάρι Βρετανών τουριστών με σύριγγα στην Αθήνα ή κάπου αλλού στην Ελλάδα.

Είναι μια ακόμη περίπτωση κατασκευασμένης είδησης. Απλά πήραν το κείμενο από μια παλιότερη είδηση, αλλάξαν την πόλη και τον τόπο που έχει συμβεί και το αναδημοσίευσαν. Το περιστατικό είχε συμβεί το 2014 στο Σιάτλ.

https://archive.is/r3Nbo

http://www.kiro7.com/news/random-man-pricked-syringe-told-welcome-hiv-club/81907789

Ο ισχυρισμός πως η επίθεση με σύριγγα στο ζευγάρι Βρετανών τουριστών, συνέβη στην Αθήνα, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.