Ποιοι είμαστε
Αρχική Πιλότος φωτογράφισε 3 αεροπλάνα να ψεκάζουν ταυτόχρονα;HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Πιλότος φωτογράφισε 3 αεροπλάνα να ψεκάζουν ταυτόχρονα;

5 Μαρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Η τελευταία είδηση που κυκλοφορεί στους κύκλους των πιστών των αεροψεκασμών έχει να κάνει με το βίντεο που απεικονίζει 3 αεροσκάφη να ψεκάζουν ταυτόχρονα.

ΨΕΥΔΕΣ

 

 

Στο nea.allnewz,gr διαβάζουμε:

Ιδού και το επίμαχο βίντεο:

Το άρθρο ήταν φυσικό να αναρτηθεί στην μεγαλύτερη ομάδα για τους αεροψεκασμούς στο facebook:

Τι ισχύει

Αυτό που βλέπουμε δεν είναι 3 αεροσκάφη να ψεκάζουν, αλλά ένα ινδικό αεροσκάφος Boeing 777 σε κατάσταση «Renegade» να συνοδεύεται από 2 γερμανικά μαχητικά Eurofighter.

Στις 16 Φεβρουαρίου ένα επιβατικό αεροσκάφος Boeing 777 της ινδικής Jet Airways που έκανε το δρομολόγιο Μουμπάι (Βομβάη)-Λονδίνο, πτήση 9W 118, μπήκε στον γερμανικό εναέριο χώρο. Για λιγοστά λεπτά της ώρας, ο πύργος ελέγχου της Κολωνίας που «χειριζόταν» τη πτήση, έχασε την επαφή ασυρμάτου. Φοβούμενη κατάσταση «Renegade», δηλαδή αεροσκάφος που είτε έχει χάσει τον έλεγχο ή έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία, η γερμανική πολεμική αεροπορία έδωσε εντολή σε ζεύγος Eurofighter για απογείωση και «αναγνώριση» του αεροσκάφους.

Στο βίντεο βλέπουμε τη στιγμή της προσέγγισης των 2 μαχητικών. Οι εικόνες λήφθηκαν από άλλο επιβατηγό αεροσκάφος της British Airways που πετούσε 2.000 πόδια, περίπου 600 μέτρα πιο ψηλά. Το βιντεάκι κυκλοφόρησε αρχικά στο facebook με τον πρώτο χρήστη που το ανέβασε να είναι πιθανότατα ο CirrusPilot. Κατόπιν έγινε viral.

Η Jet Airways προέβη και σε σχετική ανακοίνωση:

«Η επαφή μεταξύ της πτήσης Jet Airways flight 9W 118, από Μουμπάι για αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, στις 16 Φεβρουαρίου 2017, διεκόπη για μικρό χρονικό διάστημα, ένω πετούσε πάνω απο το γερμανικό εναέριο χώρο. Η επικοινωνία αποκαταστάθηκε μετά από λίγα λεπτά.

Προληπτικά, η γερμανική πολεμική αεροπορία απέστειλε αεροσκάφη για να διασφαλίσει την ασφάλεια της πτήσης και των επιβατών.Η πτήση με 330 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα, προσγειώθηκε αργότερα στο Λονδίνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Jet Airways έχει καθήκον να αναφέρει το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της DGCA (ινδική υπηρεσία ασφάλειας πτήσεων). Όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, το πλήρωμα αντικαταστάθηκε εν αναμονή αποτελεσμάτων έρευνας».

http://timesofindia.indiatimes.com/india/germany-scrambles-fighter-planes-for-jet-aircraft-after-communication-snag/articleshow/57233568.cms

https://www.gizmodo.com.au/2017/02/watch-german-typhoons-intercept-a-boeing-777-that-lost-contact-with-the-airport/

http://www.hindustantimes.com/mumbai-news/mid-air-scare-german-jets-escort-mumbai-london-flight-after-it-lost-contact-with-air-traffic-control/story-SAItnAnLvqxnE5Lpq8wsNJ.html

http://www.business-standard.com/article/news-ians/mumbai-london-jet-flight-lost-contact-over-germany-117021900754_1.html

http://www.standard.co.uk/news/world/dramatic-moment-german-fighter-jets-intercept-londonbound-flight-after-pilot-lost-contact-with-air-a3471361.html

 

Τέλος, στην έγκυρη Πτήση & Διάστημα διαβάζουμε:

«Βίντεο από αποστολή Air Policing πάνω από την Γερμανία στις 16 Φεβρουαρίου όταν δυο EF2000 της Luftwaffe αναχαίτισαν και αναγνώρισαν ένα Boeing 777-300 (VT-JEX) της ινδικής Jet Airways που εκτελούσε την πτήση 9W-118 από το Μουμπάι προς τον Λονδίνο και έπαψε να αναφέρει στον ΕΕΚ (λόγω λάθους στην διαμόρφωση των ασυρμάτων). Το βίντεο έχει καταγραφεί από άλλο επιβατικό αεροσκάφος που πετά στην ίδιο αεροδιάδρομο«.

https://www.facebook.com/Ptisianddiastima/

 

Ας αναλογιστούμε και το εξής. Στην Ελλάδα, η Πολεμική Αεροπορία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από τους οπαδούς των αεροψεκασμών πως δεν κάτι τίποτα για να τους αντιμετωπίσει.

Είναι γνωστό όμως πως οποιοδήποτε ίχνος παραβιάσει το FIR Αθηνών, αναχαιτίζεται άμεσα. Αυτό ισχύει και για μεγάλα αεροσκάφη. Πέρα από το πασίγνωστο περιστατικό της συντριβής του HELIOS το 2004, όπου μαχητικά F-16 απογειώθηκαν και το «αναγνώρισαν», στις 19 Μαΐου 2016, ζεύγος F-16 απογειώθηκε από την 115 Πτέρυγας Μάχης, με σκοπό την αναχαίτιση πολιτικού αεροσκάφους της DELTA που εκτελούσε πτήση Γαλλία προς Κουβέιτ. Στις 19:49 το αεροσκάφος της Delta αναχαιτίστηκε εικονικά 7 ναυτικά μίλια ανατολικά της Σαντορίνης αφού προηγουμένως αποκαταστάθηκε η επικοινωνία.

Από τα ανωτέρω περιστατικά καταλαβαίνουμε πως εάν υπήρχαν αεροσκάφη που ψέκαζαν πάνω από την Ελλάδα, θα αναχαιτίζονταν αμέσως.

Σχετικά με τα contrails, η Πολεμική Αεροπορία έχει βγάλει τη παρακάτω ανακοίνωση:

 

Σχετική ανακοίνωση έχει εκδώσει και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας:

Κάπου εδώ καταλαβαίνουμε πως δε χρειάζεται να προστεθεί τίποτα περισσότερο για να καταρριφθεί ή είδηση περί αεροψεκασμών από 3 αεροσκάφη. Ωστόσο, για να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις, θα παραθέσουμε μερικά στοιχεία ακόμη.

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε πως μόνο μεγάλα αεροσκάφη έκαναν χημικούς αεροψεκασμούς. Τώρα μαθαίνουμε και πως μικρότερα (μαχητικά) κάνουν το ίδιο. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε, κοιτάζοντας τη παρακάτω διατομή του Eurofighter, που μπαίνουν οι δεξαμενές με το προς ψεκασμό υγρό…

 

Τα chemtrails είναι στη πραγματικότητα contrails, δηλαδή ίχνη συμπύκνωσης, Υπάρχουν χιλιάδες φωτογραφίες, ακόμη και από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, που απεικονίζουν αεροσκάφη σε μεγάλα υψόμετρα, να αφήνουν πίσω τους το χαρακτηριστικό ίχνος που δεν είναι τίποτα περισσότερο από υδρατμούς στα καυσαέρια των κινητήρων του αεροσκάφους που πετούν σε μεγάλα ύψη και η θερμοκρασία είναι αρκετούς δεκάδες βαθμούς υπό του μηδενός.

Αναλυτικά για τους αεροψεκασμούς στο παρακάτω λινκ:

ellinikahoaxes.gr/2014/07/03/τι-πραγματικά-είναι-οι-αεροψεκασμοί/

Στο παρακάτω βίντεο του 2ου ΠΠ, ο αφηγητής διηγιέται τη πτήση αεροσκαφών B-17 σε ύψος 25.000 ποδών. Η εξωτερική θερμοκρασία είναι -40 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα το σχηματισμό ιχνών συμπύκνωσης όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως πιλότος κινηματογράφησε 3 αεροσκάφη να ψεκάζουν ταυτόχρονα καταρρίπτεται.

 

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/03/05/chemtrails-debunked/

 

Fact-check for the sake of Democracy