Εάν οι πάγοι λιώσουν το μόνο μέρος που θα σωθεί θα είναι η Ελλάδα;

In clickbait, Fake, Fake news, Αερολογίες - μπούρδες., Γκάφες, Επιστήμη by Θάνος Σ. Επαχτίτης5 Comments

Μια είδηση που μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι ο ισχυρισμός πως σύμφωνα με μελέτη του National Geographic, εάν λιώσουν όλοι οι πάγοι της Γης, το μόνο μέρος που θα σωθεί είναι η Ελλάδα.

 • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Στο pronews.gr & xorisorianews.gr, διαβάζουμε:

 

Τι ισχύει

Η μελέτη που επικαλούνται τα ελληνικά άρθρα είναι μια δημοσίευση του 2013 από το National Geographic που απεικονίζει με αρκετά γλαφυρό τρόπο τι θα συνέβαινε στη Γη εάν όλοι οι πάγοι έλιωναν. Αυτή η εξέλιξη θα προκαλούσε άνοδο της στάθμης των θαλασσών κατά 216 πόδια, δηλαδή κάτι περισσότερο από 65 μέτρα, με αποτέλεσμα πολλές πόλεις που βρίσκονται κοντά σε θάλασσα, να βρεθούν κάτω από την επιφάνειά της.

http://www.nationalgeographic.com/magazine/2013/09/rising-seas-ice-melt-new-shoreline-maps/

Στη Β. Αμερική το φαινόμενο θα είναι καταστρεπτικό:

Ομοίως και στην Ευρώπη:

Αλλά ούτε και η Ελλάδα θα βγεί αλώβητη:

Η Θεσσαλονίκη θα βρεθεί κάτω από το νερό. Ένα μεγάλο μέρος του νοτίου λεκανοπεδίου Αττικής επίσης. Η δυτική Ελλάδα, ο Παγασητικός, ο Κορινθιακός, η νότια Θράκη και ο Έβρος, μεγάλο μέρος της Κρήτης και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, θα εξαφανιστούν. Μαζί τους θα εξαφανιστούν και όλες οι παραλιακές πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά όπου διαμένει η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

Σε κανένα σημείο στο άρθρο του National Geographic, δε γίνεται ειδική μνεία για την Ελλάδα. Η πατρίδα μας θα υποστεί τις αντίστοιχες συνέπειες, όπως κάθε άλλη παραθαλάσσια χώρα. Αν είμασταν Μογγολία τότε ναι, δε θα βιώναμε άμεσα τις συνέπειες τις ανόδου της στάθμης των θαλασσών.

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως η Ελλάδα δεν θα σωθεί από το λιώσιμο των πάγων και ο ισχυρισμός καταρρίπτεται.

Εάν οι πάγοι λιώσουν το μόνο μέρος που θα σωθεί θα είναι η Ελλάδα;

 

 • Removed post Φελέκι

  Καλά και μόνο από τον τίτλο γελάς και προχωράς παρακάτω, στο άρθρο που γράφει «μετά την επίθεση των Δρακονιανών μόνο οι Ελ θα επιζήσουν»

 • Smeagol

  Συγγνώμη, αλλά αυτά τα sites δε θεωρούν την υπερθέρμανση hoax; Πώς θα λιώσουν οι πάγοι αν δεν υπερθερμαίνεται ο πλανήτης;

  • Removed post Φελέκι

   Πάψε πράκτορα των Μπιλντεμπεργκ. Προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις τους Ελ απ’ τον δίκαιο αγώνα τους!

 • leon06010

  Εννοείται ότι θα σωθεί μόνο η Ελλάδα! Τί είμαστε; Τίποτα τυχαίοι;

 • Ότι είναι κάτω από την ισοϋψή των 65 m θα γίνει κατοικία των ψαριών. Ευτυχώς που η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει υψόμετρα πάνω από τα 65 m!