«Είδα Ελληνική Περικεφαλαία 127.000 ετών στην Αυστραλία» – Καταρρίπτεται

In clickbait, Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., ΑΤΙΑ-UFO, Επιστήμη, Ιστορία και μύθοι by Θάνος Επαχτίτης4 Comments

Ο Γεώργιος Γκιόλβας (1920 – 2003) θεωρείται από κάποιους ως ένας σπουδαίος επιστήμονας και εφευρέτης, ενώ από κάποιους άλλους, απατεώνας και καιροσκόπος. Σε αυτό το άρθρο του θα εξετάσουμε τον ισχυρισμό του (που σύμφωνα με κάποια μπλογκς και ιστοσελίδες φέρεται να διατύπωσε ο Γ. Γκιόλβας) περί πανάρχαιας περικεφαλαίας ηλικίας 127.000 ετών με ελληνική επιγραφή.

 • ΨΕΥΔΕΣ

 

Σχετικό άρθρο είδαμε στο diadrastika.commaiandrosnews.gr, aetosapokalypsis.com κτλ.

Τι ισχύει

Είναι αλήθεια πως ο Γεώργιος Γκιόλβας έχει κάνει δεκάδες «τραβηγμένους» ισχυρισμούς περί εξωγήινης καταγωγής των Ελλήνων, υπερεξελιγμένων όπλων όπως το Μπέβατρον κτλ. Στο ανωτέρω δημοσίευμα διαβάσαμε πως ο ίδιος είδε στην Αυστραλία μια «περικεφαλαία» (κράνος αστροναύτη) με την επιγραφή «Έρχομαι από τη Μεγάλη Ελλάδα στη Μικρή Ελλάδα», ηλικίας 127.000 ετών. Η «περικεφαλαία», σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Γκιόλβα, είναι κατασκευασμένη από άγνωστα μεταλλικά κράματα και η ηλικία της προέκυψε έπειτα από ραδιοχρονολόγηση με άνθρακα 14. Πρέπει να διευκρινίσουμε ωστόσο πως δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο ισχυρισμός έγινε από τον ίδιο, δεδομένου πως απεβίωσε το 2003.

Ακόμη και αν δεχτούμε πως ο Γκιόλβας έκανε τον ισχυρισμό και πίστευε αυτό που έλεγε, αποτελεί άλμα λογικής δεδομένου πως ουδέποτε προσκόμισε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο (πχ μια φωτογραφία). Ο ισχυρισμός χωλαίνει για τον απλούστατο λόγο πως τα μέταλλα δεν χρονολογούνται με άνθρακα 14. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, μπορούν να χρονολογηθούν οστά, σπόροι, όστρακα, ξύλα, κάρβουνο και όχι ανόργανα υλικά (αντικείμενα από πέτρα και μέταλλο). (Εξαίρεση αποτελούν σε περιπτώσεις που ο σίδηρος έχει αναμειχθεί με κάρβουνο για να γίνει ατσάλι. Σε αυτή λαμβάνεται δείγμα από το ατσάλινο αντικείμενο, και εφόσον υπάρχουν ακόμα επαρκή κατάλοιπα του κάρβουνου που χρησιμοποιήθηκε τότε μπορεί να το χρησιμοποιηθεί).

 

Η χρονολόγηση με άνθρακα 14 βασίζεται στο γεγονός ότι με το θάνατο ενός οργανισμού ή το κόψιμο ενός δένδρου, ο ραδιενεργός άνθρακας – 14 παύει να αναπληρώνεται με τη λήψη τής τροφής. Έτσι, αντί να βρίσκεται σε σταθερή αναλογία μέσα στο υλικό ή τον οργανισμό, όπως και στο περιβάλλον, αρχίζει να ελαττώνεται, διασπώμενος με την εκπομπή βήτα σωματιδίων. Η συγκέντρωση του C-14 στο δείγμα μπορεί να μετρηθεί. Η μέτρηση τής σημερινής συγκέντρωσης ατόμων C-14 είναι μέτρο τής ηλικίας τού δείγματος από τη στιγμή τού θανάτου, ή από τη στιγμή που σταματά η πρόσληψη διοξειδίου του άνθρακα μέσω τής τροφής, φωτοσύνθεσης και αναπνοής (Πηγή). Προφανώς στα μέταλλα, η παραπάνω διαδικασία δεν ισχύει.

Ο θάνατος των έμβιων όντων βάζει σε λειτουργία το «χρονόμετρο» της τεχνικής του Ραδιοάνθρακα . Ο ρυθμός, με τον οποίο γίνεται αυτή η διάσπαση, είναι γνωστός και σταθερός και χαρακτηρίζεται με αυτό που λέμε χρόνος ημιζωής ή χρόνος υποδιπλασιασμού (Τ1/2) που για τον 14C είναι 5.730 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι, αν ένα βιολογικό υλικό περιέχει 100 άτομα ραδιενεργού 14C τη στιγμή του θανάτου, μετά από 5.730 χρόνια θα έχουν μείνει 50, δηλαδή τα μισά και μετά από άλλα 5.730 χρόνια τα μισά των μισών, δηλαδή 25 άτομα και ούτω καθ’ εξής μέχρις ότου η συγκέντρωση γίνει τόσο μικρή που είναι πολύ δύσκολο πια να μετρηθεί. Αυτό συμβαίνει μετά από ένα χρόνο περίπου 50.000-55.000 χρόνια από την στιγμή του θανάτου και αυτή η ηλικία αποτελεί το ανώτατο όριο παλαιότητας ενός δείγματος που μπορεί χρονολογηθεί με τη τεχνική του Ραδιοάνθρακα. (Πηγή)

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η τεχνική του Άνθρακα-14 μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα βιολογικής προέλευσης υλικά, δηλαδή σε όλα τα υλικά που προέρχονται από έμβια όντα, τα οποία έπαυσαν να ζουν κάποια στιγμή στο παρελθόν και άρα σταμάτησαν να ανανεώνουν τα αποθέματα τους σε 14C και όχι σε υλικά ανόργανης προελεύσεως.

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ουδέποτε βρέθηκε «περικεφαλαία» με ελληνική επιγραφή ηλικίας 127.000 ετών και επομένως ο ισχυρισμός καταρρίπτεται.

 

ΥΓ: Ο κος Γκιόλβας ήταν γνωστός για τους απίστευτους ισχυρισμούς του, χωρίς ποτέ να παρουσιάσει τις ανάλογες αποδείξεις.

Αυτό που ακολουθεί είναι απόσπασμα μίας από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που έδωσε ο Γεώργιος Γκιόλβας στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2003. Η συνέντευξη αυτή λέγεται πως δόθηκε για να «παίξει» στην τηλεόραση κάτι όμως που δεν συνέβη. Κατά καιρούς κυκλοφορούν διάφορα αποσπάσματα αυτής.

«Είδα Ελληνική Περικεφαλαία 127.000 ετών στην Αυστραλία» – Καταρρίπτεται

 

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • It’s all in the Game

  Λαμβάνοντας υπόψιν τα views του video, το ratio like-dislike, τα σχόλια από κάτω και το γεγονός ότι δίνεται, από κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, χρόνος και μάλιστα άπλετος σε τέτοιους τύπους, είναι να σε πιάνει απελπισία με την κατάντια του λαού μας.

 • Παναγιώτης

  Ο Γκιόλβας είναι μια κατηγορία hoaxes από μόνος του. ¨Εχει ψωμί!
  Εδώ έχει κάνει μια καλούτσικη έρευνα

  http://aeisixtir.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html

 • Dimitris Kretsis

  Εφτιαξε λεει διαστημοπλοιο που πεταει «δημιουργωντας κενο στην ατμοσφαιρα» και «καιγοντας ατμοσφαιρα».
  Που ακριβως θα βρει ατμοσφαιρα να καψει στο διαστημα, ειναι ενα ενδιαφερον ερωτημα που δε σκεφτηκε κανεις (λεμε τωρα) να του κανει να τον αποστομωσει..

 • Mycroft Holmes

  Συμφωνώ απόλυτα ότι πρόκειται περί απάτης (ή μιας ακόμα ελληνοκεντρικής βλακείας) αλλά θέλω μόνο να πω ότι στην περίπτωση μετάλλων και άλλων ανόργανων υλικών η χρονολόγηση με τον άνθρακα-14 γίνεται με βάση τα πέριξ (οργανικά υλικά) όπως χώμα κ.α.