Ποιοι είμαστε
Αρχική Υπόθεση Σώρρα: Τέρμα τα δίφραγκαHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ SCAMS ΔΙΑΦΟΡΑ

Υπόθεση Σώρρα: Τέρμα τα δίφραγκα

16 Μαρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ο Αρτέμης Σώρρας ίσως θα μείνει στην ιστορία για την επιμονή και τη πειθώ που διαθέτει στο να ξεγελά πάρα πολλούς συμπολίτες μας υποσχόμενος λεφτά που όχι μόνο δε διαθέτει, αλλά δεν υπάρχουν πουθενά σε ετούτο το πλανήτη.

Ανασκόπηση

Σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος προς τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας με ημερομηνία 15.12.2016, η κεντρική τράπεζα απέστειλε μέσα στον Νοέμβριο επιστολή προς τις τράπεζες Attica Bank, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, ζητώντας να ενημερωθεί για τα «αμύθητα ποσά» που, σύμφωνα με διαφημιστικά έγγραφα της οργάνωσης Σώρρα, είναι κατατεθειμένα σε αυτές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή κάθε είδους χρέους. Τα έγγραφα αναφέρουν την ύπαρξη –με συγκεκριμένους αριθμούς λογαριασμού– 115,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι απαντήσεις ήταν όλες αρνητικές.

Και πως θα μπορούσαν άλλωστε να είναι κάτι διαφορετικό δεδομένου πως τα μυθικά καταπιστεύματα φέρουν τις πλαστές υπογραφές κρατικών αξιωματούχων.

Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας Σώρρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη δικαστική απόφαση του 2013, η οποία βασισμένη σε ψευδή στοιχεία και μαρτυρίες, διακύρηξε αυθαίρετα πως τα $600 δις υπάρχουν. Μια λίγο πιο προσεκτική εξέταση των στοιχείων όμως στέλνει αυτή την απόφαση-παρωδία στο κάλαθο των αχρήστων.

Είχε προηγηθεί βέβαια ο ισχυρισμός πως τα χρήματα προέρχονται από πώληση αρχαίας ελληνικής (διαστημικής) τεχνολογίας στον Ομπάμα, αλλά όταν άρχισαν να γελάνε και τα ντουβάρια, ο Αρτέμης σταμάτησε αυτό τον ισχυρισμό.

Με τη πάροδο του χρόνου, η έρευνες αποκάλυψαν πως τόσο τα $326 τρις (!) παγκοσμίων καταπιστευμάτων που ανήκουν στους Έλληνες δεν είναι τίποτα περισσότερο από αέρας κοπανιστός, όπως είναι και τα $600 δις, που ο Σώρρας διαδίδει ψευδώς ότι εγγράφηκαν στο προϋπολογισμό του Κράτους.

Στη πορεία ανακαλύψαμε και άλλα «μαργαριτάρια» όπως τη δυνατότητα του Μ. Αλεξάνδρου να καμπυλώνει το χωροχρόνο, αλλά και το τρόπο εξαπάτησης ιδιοκτητών καταστημάτων με χρέη για να παραχωρήσουν δωρεάν στην οργάνωση με την απατηλή υπόσχεση πως θα προστατευθούν από πλειστηριασμούς. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει διότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις εντολών κατασχέσεως. Έφτασε μάλιστα έφτασε να παρουσιάζεται σαν εθνικός ήρωας της Ρωσίας, αλλά το μετάλλιο ήταν αναμνηστικό.

Η τελευταία αποκάλυψη από τη τηλεόραση του Alpha έχει να κάνει με το «φέσι» της κας Χαραλάμπους (6,8 εκ. ευρώ), εκ των βασικών συνεργατών του Σώρρα. Η ίδια ζήτησε ρύθμιση για το κόκκινο δάνειο και το ερώτημα είναι γιατί δε πήρε αυτό το «ευτελές» ποσό από τα ταμεία του Σώρρα…

Η κα Χαραλάμπους τηρεί σιγή ιχθύος για το ζήτημα, ευελπιστώντας πως με τη πάροδο του χρόνου, θα ξεχαστεί και αυτό. Όταν ερωτάται για την υπόθεση, απαντά με το κλασικό τρόπο που απαντούν όλοι οι «ελλάνιοι» όταν τα πράγματα είναι σκούρα:

 

Για να είμαστε δίκαιοι, δε πρέπει να ξεχνάμε πως ο Σωρρας απευθύνεται σε μερίδα του ελληνικού λαού που πιστεύει στους αεροψεκασμούς, σε σιωνιστικές συνωμοσίες, στην ανωτερότητα της φυλής και το κυριότερο πως για όλα τα δεινά της Ελλάδας, πάντα φταίει κάποιος άλλος. Επειδή όμως τέτοια παραμύθια δεν έχουν ποτέ happy ending, ο καιρός έφτασε που όσοι πίστεψαν στο συγκεκριμένο θα βρεθούν στη κυριολεξία στο δρόμο.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/03/16/sorras-freud/

 

Fact-check for the sake of Democracy