Αποκάλυψε η Nasa πως εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια;

In clickbait, Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., ΑΤΙΑ-UFO, Γκάφες by Θάνος Επαχτίτης0 Comments

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να αναπαράγεται δημοσίευμα που ισχυρίζεται πως η NASA αποκάλυψε ότι οι εξωγήινοι επισκέπτονται το πλανήτη μας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

  • ΨΕΥΔΕΣ

 

Μεταξύ άλλων το είδαμε στο hellas-now.com, katohika.grdifernews.gr και greek1.blogspot.com

Τι ισχύει

Αρχική πηγή της είδησης είναι το συνομοσιωλογικό και παντελώς αναξιόπιστο disclose.tv που «ειδικεύεται» σε τέτοιου είδους ευφάνταστες ιστορίες και δημοσιοποίησε τη σχετική ιστορία στις 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, η εκπρόσωπος της NASA Trish Chamberson, παραδέχτηκε πως η υπηρεσία της γνωρίζει για τους εξωγήινους, αλλά επειδή ήταν πολύ απασχολημένη με τη μελέτη της τεχνολογίας τους, απλά ξέχασαν να το αναφέρουν.

Σύμφωνα με το snopes.com, η απαρχή της ιστορίας ανάγεται σε άρθρο της σατυρικής ιστοσελίδας waterfordwhispersnews.com που δημοσιεύθηκε το περασμένο Αύγουστο, ένα μήνα πριν το «ανακαλύψει» το disclose.tv.

Στο σχετικό disclaimer τους, διαβάζουμε ότι όντως πρόκειται περί σατυρικής ιστοσελίδας που ασχολείται με τη «κατασκευή» αστείων ιστοριών.

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ο ισχυρισμός ότι η NASA γνώριζε για την ύπαρξη εξωγήινων στη Γη αλλά δε προλάβαινε να το ανακοινώσει γιατί ήταν απασχολημένη, είναι ένα φανταστικό κατασκεύασμα σατυρικής ιστοσελίδας και καταρρίπτεται.

Αποκάλυψε η Nasa πως εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια;

 

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.