Ποιοι είμαστε
Αρχική Αποκάλυψε η Nasa πως εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αποκάλυψε η Nasa πως εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια;

17 Μαρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να αναπαράγεται δημοσίευμα που ισχυρίζεται πως η NASA αποκάλυψε ότι οι εξωγήινοι επισκέπτονται το πλανήτη μας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Μεταξύ άλλων το είδαμε στο hellas-now.com, katohika.grdifernews.gr και greek1.blogspot.com

Τι ισχύει

Αρχική πηγή της είδησης είναι το συνομοσιωλογικό και παντελώς αναξιόπιστο disclose.tv που «ειδικεύεται» σε τέτοιου είδους ευφάνταστες ιστορίες και δημοσιοποίησε τη σχετική ιστορία στις 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, η εκπρόσωπος της NASA Trish Chamberson, παραδέχτηκε πως η υπηρεσία της γνωρίζει για τους εξωγήινους, αλλά επειδή ήταν πολύ απασχολημένη με τη μελέτη της τεχνολογίας τους, απλά ξέχασαν να το αναφέρουν.

Σύμφωνα με το snopes.com, η απαρχή της ιστορίας ανάγεται σε άρθρο της σατυρικής ιστοσελίδας waterfordwhispersnews.com που δημοσιεύθηκε το περασμένο Αύγουστο, ένα μήνα πριν το «ανακαλύψει» το disclose.tv.

Στο σχετικό disclaimer τους, διαβάζουμε ότι όντως πρόκειται περί σατυρικής ιστοσελίδας που ασχολείται με τη «κατασκευή» αστείων ιστοριών.

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ο ισχυρισμός ότι η NASA γνώριζε για την ύπαρξη εξωγήινων στη Γη αλλά δε προλάβαινε να το ανακοινώσει γιατί ήταν απασχολημένη, είναι ένα φανταστικό κατασκεύασμα σατυρικής ιστοσελίδας και καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/03/17/nasa-admits-contact-with-aliens-debunked/

 

Fact-check for the sake of Democracy