Ακόμη μια στοιχηματική απάτη μέσω facebook, αυτή τη φορά πιο «εξελιγμένη»

In Facebook, Fake, Hoax, Scam, Αθλιότητες by Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης4 Comments

Οι στοιχηματικές απάτες μέσω facebook δεν είναι κάτι σπάνιο ή καινούργιο. Ακόμη μια έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες ώρες, μόνο που αυτή τη φορά, το κόλπο έχει αλλάξει.

 

 • ΑΠΑΤΗ

Στη προκειμένη περίπτωση, οι επιτήδειοι επικαλούνται ψευδώς τον ΟΠΑΠ για να δώσουν περισσότερο κύρος.

http://archive.is/DLBEB

Τα άτομα πίσω από το κόλπο υπόσχονται σίγουρα αποτελέσματα δήθεν στημένων αγώνων και προκειμένου να τα αποκαλύψουν, θα ζητήσουν κάποια στιγμή 120 ευρώ προκαταβολικά. Η απάτη όμως έχει εξελιχθεί σε σχέση με τις προηγούμενες.  Με βάση τη καινούργια version, για να αποδείξει τα λεγόμενά του, ο απατεώνας μας καλεί να στοιχηματίσουμε στον σημερινό αγώνα (26/3), μεταξύ Ρουμανίας-Δανίας με τελικό σκορ 1-1. Πως είναι δυνατόν να ξέρει το αποτέλεσμα; Η απάντηση είναι πως δεν το ξέρει. Απλά ποντάρει πως αν πέσει μέσα, θα έχει καταφέρει να πείσει τα θύματά του πως οι ισχυρισμοί του είναι αληθινοί:

 

 

Σε κάθε περίπτωση, ο απατεώνας στηρίζει το κόλπο του στο νόμο των πιθανοτήτων. Αυτό το λέμε διότι όταν επικοινωνήσαμε μαζί του από άλλο λογαριασμό, μας έδωσε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα:

Κάναμε και μια 3η απόπειρα από 3ο λογαριασμό….:

Πιθανότατα κάποια από τις «προβλέψεις» του απατεώνα θα πέσει μέσα και μόλις το θύμα τσιμπήσει, θα τους στείλει 120 ευρώ για να λάβει δήθεν «στημένους» αγώνες. Τα θύματα μπορεί να είναι εκατοντάδες μιας και το facebook είναι πρώτης τάξεως εργαλείο για την διάδοση τέτοιου είδους απατών. Οι δράστες θα κλείσουν τη σελίδα και κατόπιν, πιθανότατα θα φτιάξουν νέα, ξεκινώντας την απάτη από την αρχή.

Οι χρήστες του facebook που ασχολούνται με το Πάμε Στοίχημα πρέπει να προσέξουν τη νέα μορφή της απάτης που περιλαμβάνει την προκαταβολική παροχή δήθεν στημένου αγώνα για να «τσιμπήσει» ο χρήστης. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα κόλπα είναι απάτες και πρέπει να τα αποφεύγετε.

Ακόμη μια στοιχηματική απάτη μέσω facebook, αυτή τη φορά πιο «εξελιγμένη»

 

 • DexterHol

  Έχουν υπάρξει πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις σελιδών στο facebook και δυστυχώς στη χώρα μας που όλοι πιστεύουν ότι τα πάντα είναι στημένα και η κοινή λογική μας έχει αφήσει προ πολλού βρίσκουν καλό πάτημα.

  Μιά άλλη μεθοδος για να αποδείξουν την αξιοπιστία τους πέρα από τα πολλαπλά αποτελέσματα στα PMs που χρησιμοποιούσε μια άλλη αντίστοιχη σελίδα (Dr. Mitevski) είναι η εξής. Ανεβάζει πρωί Κυριακής ή Σαββάτου (που είναι και τα πιό πολλά ματς) φωτογραφία δελτίου με παιγμένο ανατροπή ημίχρονο/τελικό 1/2 ή 2/1, χωρίς να φαίνονται οι ομάδες (για αυτό ζητάει χρήματα άλλωστε) και καλεί τους ακόλουθούς του να επικοινωνήσουν με PM για λεπτομέρειες. Εκεί ζητάει ένα σεβαστό ποσό για πληρωμή, συνήθως με paysafe κάρτα, για να αποκαλύψει τις ομάδες. To βράδυ μας δείχνει φωτογραφία με τα ονόματα των ομάδων που όντως ήρθε η ανατροπή (σχεδόν κάθε ΣΚ θα έρθει μια τέτοια ανατροπή, έστω και σε χαμηλότερες κατηγορίες) και το διαφημίζει ότι και σήμερα είχαμε κέρδος. Αν κάποιος χρήστης απαντήσει με αρνητικά σχόλια τα σβήνει σε χρόνο dt και μπλοκάρει τον χρήστη, ούτως ώστε όταν κάποιος δει την σελίδα του, βλέπει μόνο posts με κερδισμένα δελτία και πολλά likes (από πολλαπλά accounts προφανώς). Προφανώς επίσης ή έχει πρόσβαση σε κάποιο πράκτορα που μπορεί και του ακυρώνει τα δήθεν παιγμένα δελτία προτού αρχίσουν τα παιχνίδια για να έχει όλα τα πιθανά αποτελέσματα ούτως ώστε να ποστάρει αυτό που όντως ήρθε το βράδυ, ή απλά εκτυπώνει με κάποιο τρόπο χαρτιά να φαίνονται σαν αποδείξεις από δήθεν στοιχηματικές.

 • ArnakiGiaxni

  εν τελει πηγε σολο κουβα, 0-0 ηρθε…

 • Αυτό είναι μία ιδιαίτερα έξυπνη απάτη, και καθόλου καινούργια. Ο Χίτσκοκ στο επεισόδιο «Mail Order Prophet» της σειράς Hitchcock Presents (από τα πολύ αγαπημένα μου) καταπιάνεται με αυτό κάπου στο 1957.

  Ωραίο άρθρο: http://paleofuture.gizmodo.com/the-best-psychic-scam-of-all-time-1460173303

  Το επεισόδιο: http://www.dailymotion.com/video/x127xdl_hulu-ahp-the-mail-order-prophet_lifestyle

  Δεν μπορώ να βρω την αληθινή ιστορία πίσω από το επεισόδιο αλλά θυμάμαι πως αυτός που το έκανε βρέθηκε στα κάγκελα για απάτη μέσω ταχυδρομείου (ήτοι, federal offense)

 • Stefanos Voulgarelis

  Kατά εκατοντάδες τέτοιες περιπτωσεις εμφανιζονται…Δυστυχως η ευθυνη ειναι αρχικα στον κοσμο που τσιμπαει…Αν δεν υπηρχε το θύμα σε αυτες τις περιπτωσεις δεν θα υπήρχε και ο θυτης