Ποιοι είμαστε
Αρχική ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!!!!ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ!!!HOAXES FAKE NEWS ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!!!!ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ!!!

28 Μαρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Όπου βλέπετε τίτλους με κεφαλαία, πολλά θαυμαστικά και πολλά “ΣΟΚ”, είναι σχεδόν βέβαιο πως ότι διαβάσετε δεν έχει σχέση με τη πραγματικότητα. Στη περίπτωση του volcanotimes.com, η συντάκτρια πήρε μια αληθινή είδηση και της έδωσε μια νέα “διάσταση”. Σύμφωνα με τον μακροσκελή τίτλο του άρθρου, οι άνθρωποι θα ξαναγίνονται νέοι με ένα χάπι.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Τι ισχύει

Ίσως θα προσέξατε πως ο υπερφίαλος τίτλος δεν έχει σχέση με το κείμενο του άρθρου. Αυτό συμβαίνει διότι η πηγή είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο δημοσίευσε πρώτο το ίδιο κείμενο, αλλά με τίτλο που είναι πολύ πιο κοντά στη πραγματικότητα.

Επειδή όμως ιστοσελίδες όπως το volcanotimes.com, βασίζονται σε κληκοθηρία για να επιβιώσουν, συχνά-πυκνά διαστρεβλώνουν ειδήσεις για να είναι περισσότερο “πιασάρικες”. Εξάλλου ο τίτλος “ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΒΑΖΕΙ ‘’ΦΡΈΝΟ’’ ΣΤΟ ΓΉΡΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΠΙ!!!ΣΊΓΟΥΡΑ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΈΛΙΞΗ ΟΡΌΣΗΜΟ!!!ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ!!!ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ!!!ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;;;;“, είναι πιο “ενδιαφέρον” από το τίτλο: “Ακόμη δύο βήματα για το χάπι κατά της γήρανσης“.

 

Τι ισχύει με τις ανακαλύψεις

Στο factchecher.gr, διαβάζουμε:

“Στα πλαίσια πρωτοποριακής έρευνας, επιστήμονες αναγνώρισαν το κυτταρικό μηχανισμό που τους επέτρεψε να αναστρέψουν τη διαδικασία γήρανσης σε DNA ποντικιών και να το προφυλάξουν από μελλοντικές σχετικές βλάβες.

«Πετύχαμε τα κύτταρα των γηραιών ποντικιών να είναι ολόιδια με αυτά των νεότερων μετά από την εφαρμογή της θεραπείας μέσα σε μόνο μία εβδομάδα», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής David Sinclair του Πανεπιστημίου New South Wales (UNSW) και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Ο Sinclair και η ομάδα του ανακάλυψαν το 2013 πως τα κύτταρα των νέων ποντικιών περιέχουν την ουσία νικοτινάμιδο-αδένινο-δινουκλεοτίδιο (NAD+), σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ότι τα γηραιότερα. Όταν άρχισαν να χορηγούν ποσότητες της ουσία σε γηραιά ποντίκια, αυτά άρχισαν να δείχνουν νεότερα.

Αν και από τότε κατάλαβαν πως η NAD+ είχε ευεργετικές ιδιότητες στα ποντίκια, δεν γνώριζαν το μηχανισμό λειτουργίας της. Η νέα μελέτη αναλύει διεξοδικά το τρόπο λειτουργίας.

Από τη στιγμή της γέννησης, τα κύτταρα μας έχουν την ιδιότητα της επιδιόρθωσης του DNA που γνωρίζουμε ότι λαμβάνει χώρα με κάθε κυτταρικό διαχωρισμό. Μεγαλώνοντας, αυτή η ικανότητα ατονεί και τα κύτταρα «γερνούν». Μέρος της ζημιάς εξαρτάται από την ουσία PARP1 που βοηθά στην κυτταρική επιδιόρθωση. Όπου υπάρχει πολύ NAD+, η PARP1 κάνει σωστά τη δουλειά της και κρατά το DNA υγιές. Όταν όμως η NAD+ αρχίσει να φθίνει με την ηλικία, φθίνει και η PARP1 με αποτέλεσμα τη συσσώρευση βλαβών.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα φάρμακο που περιέχει νικοτινάμιδο – μονονουκλεοτίδιο (NMN), έναν πρόδρομο της  NAD+ που σε δοκιμές σε ποντίκια ήταν ικανό να εκκινήσει τη διαδικασία επιδιόρθωσης του DNA, ακόμη και να αναστρέψει τις βλάβες.

Η ομάδα ευελπιστεί να αρχίσει δοκιμές σε ανθρώπους μέχρι το τέλος του έτους, όχι μόνο κατά της γήρανσης, αλλά και για προστασία του DNA από βλάβες.

Αν και οι δοκιμές σε ποντίκια είναι πολύ ελπιδοφόρες, δε πρέπει να ξεχνάμε πως πολλές φορές, αντίστοιχες δοκιμές σε ανθρώπους δεν έχουν ανάλογα αποτελέσματα, σημειώνουν οι ερευνητές. Η κατανόηση όμως της λειτουργίας του μηχανισμού επιδιόρθωσης του DNA είναι αρκετά σημαντική από μόνη της.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Science

Πηγές

http://time.com/4711023/how-to-keep-your-dna-from-aging/

http://newsroom.unsw.edu.au/news/health/unsw-scientists-unveil-giant-leap-anti-ageing

http://www.abc.net.au/news/2013-12-20/scientists-develop-anti-ageing-process-in-mice/5168580

http://www.sciencealert.com/scientists-have-successfully-reversed-dna-ageing-in-mice

 

Αυτό που πρέπει να μας μείνει λοιπόν είναι πως οι αξιόλογες πολλά υποσχόμενες μελέτες που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή, απέχουν αρκετά χρόνια πριν δούμε στα ράφια των φαρμακείων, φάρμακα που θα μας κρατούν για πάντα νέους.

 

Fact-check for the sake of Democracy