Ποιοι είμαστε
Αρχική Το Πακιστάν αναγνώρισε τους Καλάς ως απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Πακιστάν αναγνώρισε τους Καλάς ως απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου – Καταρρίπτεται

5 Απρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, πακιστανικό δικαστήριο αναγνώρισε πως οι φυλή των Καλάς, είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Συγκεκριμένα, στο pronews.gr, διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Το pronews.gr, επικαλείται δημοσίευμα του echedoros-a.gr, που με τη σειρά του επικαλείται άρθρο του αλβανικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων. Στο κάτωθι απόσπασμα, βλέπουμε πως ο συντάκτης μιλά για ξεχωριστή καταγραφή των Καλάς (βάση θρησκείας) και όχι αναγνώριση τους ως απόγονων του Μ. Αλεξάνδρου.

Ανατρέχοντας σε τοπικά δημοσιεύματα, διαπιστώσαμε το δικαστήριο αποφάσισε να συμπεριλάβει τη θρησκεία των Καλάς, στα έντυπα της απογραφής πριν την έναρξή της στις 25 Απριλίου. Σε κανένα σημείο δεν έκανε αναφορά για τη φυλετική καταγωγή τους, πόσο μάλλον ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου.

Σχετική αναφορά βρήκαμε και στο ινδικό hindu.com, όπου πληροφορούμαστε πως δικαστήριο του Πεσαβάρ (Πακιστάν), διέταξε να συμπεριληφθεί η θρησκεία των Καλάς στην απογραφή. Πουθενά δε γίνεται λόγος από το δικαστήριο για τη καταγωγή τους από στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου.

 

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ο Έλληνας αρθρογράφος είτε χάθηκε στη μετάφραση, είτε δημιούργησε ένα άρθρο αποκλειστικά για λόγους κλικοθηρίας. Σε κάθε περίπτωση, ο ισχυρισμός πως πακιστανικό δικαστήριο αναγνώρισε τη καταγωγή των Καλάς από στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου, καταρρίπτεται.

Διαβάστε επίσης: Οι Καλάς δεν είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μ. Αλεξάνδρου

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/04/05/high-court-orders-govt-to-include-kalasha-religion-in-census/

 

Fact-check for the sake of Democracy