Ποιοι είμαστε
Αρχική Η φωτογραφία του Τσίπρα με δύο γυμνά κορίτσιαHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η φωτογραφία του Τσίπρα με δύο γυμνά κορίτσια

9 Απρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Κυκλοφόρησε μια φωτογραφία με τον ισχυρισμό πως σε αυτή βλέπουμε γυμνό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανάμεσα σε δύο γυμνά κορίτσια. Η φωτογραφία έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες. 

Εκτός από τις χιλιάδες κοινοποιήσεις από χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η φωτογραφία δημοσιεύθηκε και σε διάφορα blogs.

oparlapipas.grscoops.grkwloxaneio.gr και stoxos.gr

Στη φωτογραφία υπάρχει μια μικρή ομοιότητα με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά υπάρχει και μια τεράστια διαφορά που καταρρίπτει την πιθανότητα να είναι ο Τσιπρας, γιατί η οδοντοστοιχία του νεαρού που είναι ανάμεσα στις δύο κοπέλες, δεν ταιριάζει με αυτή του πρωθυπουργού.

Εκτός από την οδοντοστοιχία δεν ταιριάζουν και τα μαλλιά του νεαρού, που είναι σγουρά. Οι διαφορές γίνονται ολοφάνερες αν θα δούμε τη φωτογραφία σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Εκτός από την παραπάνω φωτογραφία υπάρχουν ακόμη τρεις φωτογραφίες στο διαδίκτυο από την συγκεκριμένη παρέα νεαρών όπου βλέπουμε ολοκάθαρα τις ανομοιότητες.

Έτσι, μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά, πως ο νεαρός της φωτογραφίας δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.