Ποιοι είμαστε
Αρχική Τηλεσκόπιο εντόπισε τεράστιο αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο στο Νεφέλωμα του Ωρίωνα;HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τηλεσκόπιο εντόπισε τεράστιο αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο στο Νεφέλωμα του Ωρίωνα;

11 Απρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε δημοσίευμα που ισχυρίζεται πως τηλεσκόπιο εντόπισε ένα τεράστιο αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο, στο νεφέλωμα του Ωρίωνα.

 

ΨΕΥΔΕΣ

Στο apocalypsejohn.com και el.gr, διαβάζουμε:

 

Τι εντόπισαν στ’ αλήθεια οι αστρονόμοι;

Αυτό που βλέπουμε στην εικόνα δεν είναι κάποιο αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο, αλλά ένας πρωτοπλανητικός δίσκος, φαινόμενο σχετικά συχνό στο νεφέλωμα του Ωρίωνα.

https://www.spacetelescope.org/images/heic0601d/

http://chandra.harvard.edu/photo/2007/orion/more.html

http://sci.esa.int/hubble/38617-the-orion-nebula-s-biggest-stars/

http://solarviews.com/cap/ds/orion4.htm

Πρόκειται δηλαδή για έναν τεράστιο δίσκο σκόνης και συντριμμιών που περιφέρονται γύρω από ένα νεαρό άστρο, και βρίσκονται στη διαδικασία σχηματισμού πλανητών. Κάπως έτσι ήταν και το δικό μας ηλιακό σύστημα πριν 5 δις χρόνια. Εικόνες όπως οι ανωτέρω, μας δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μελετήσουμε τη δημιουργία αστρικών συστημάτων και να ρίξουμε μια ματιά στο μακρινό παρελθόν της δημιουργίας του δικού μας ηλιακού συστήματος.

Εικόνες από το μακρινό «παρελθόν» του πλανήτη μας

 

Σε καμία περίπτωση δε πρόκειται για τεχνητό κατασκεύασμα πολιτισμού τύπου ΙΙ της Κλίμακας Καρντάσεφ, αλλά για ένα συνηθισμένο φυσικό φαινόμενο.

Τι είναι η Κλίμακα Καρντάσεφ και ποια η θέση της ανθρωπότητας σε αυτή

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/04/11/orion-nebula-protoplanetary-disc/

 

 

Fact-check for the sake of Democracy