Ποιοι είμαστε
Αρχική Ανοίγει πορνείο κτηνοβατών σε ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης;HOAXES FAKE NEWS

Ανοίγει πορνείο κτηνοβατών σε ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης;

12 Απρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ένα γαλλικό δημοσίευμα που ισχυρίζεται πως σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης θα ανοίξει πορνείο ζώων,  έφτασε και στην Ελλάδα και διακινείται σε φιλοζωικές ομάδες στο facebook προκαλώντας οργή και αγανάκτηση.

 

ΨΕΥΔΕΣ

Στο secretnews.fr δημοσιεύτηκε το κάτωθι (το κείμενο σε αυτόματη μετάφραση στην αγγλική από γαλλικά):

Οι αντιδράσεις σε ελληνικές φιλοζωικές ομάδες, ήταν οργισμένες:

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως η ιστοσελίδα που δημοσίευσε την είδηση, είναι καθαρά σατιρική, όπως φαίνεται και στο σχετικό disclaimer τους:

Η φωτογραφία της σκυλίτσας που παρουσιάζεται ως μια «πόρνη της Κοπεγχάγης», κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τουλάχιστον από το 2013 και δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

http://archive.is/tTFM7

Επιπλέον

Μετά την απαγόρευση της κτηνοβασίας, εκτός των άλλων χωρών και στη Γερμανία, υπήρχαν φόβοι να μετατραπεί η Δανία σε σεξουαλικό προορισμό για κτηνοβάτες. Έτσι η Δανία άλλαξε την νομοθεσία της και ψήφισε νόμο κατά της κτηνοβασίας στις 21.04.2015 με 91 ψήφους υπέρ και 5 κατά.

Την αλλαγή του νόμου, την χαρακτήρισε καλά νέα η οργάνωση PETA, και τη δημοσίευσε σε άρθρο στη σελίδα της. Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ

 

Το (χωρίς βάση) θέμα των «κτηνοβατών Ευρωπαίων» είναι ένα από τα αγαπημένα σε ορισμένους φιλοζωικούς κύκλους, καθώς και σαν ένα θέμα που κινεί τη περιέργεια των χρηστών του διαδικτύου, με αποτέλεσμα η σχετική θεματολογία να είναι δημοφιλής σε αρκετά μπλογκ και ιστοσελίδες:

ellinikahoaxes.gr/2015/07/25/καταρρίπτεται-εμπροσ-για-μια-ευρωπαι/

https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/08/11/ancona-2007/

https://www.ellinikahoaxes.gr/2015/01/26/kikloma-diakinisis-adespoton-skilon-gia-ktinovasies/

https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/07/29/bestiality-germany/

http://www.bbc.co.uk/newsbeat/article/32411241/denmark-passes-law-to-ban-bestiality

 

Συμπέρασμα

Το άρθρο που ισχυρίζεται πως στη Κοπεγχάγη θα ανοίξει πορνείο κτηνοβατών, προέρχεται από γαλλική σατιρική ιστοσελίδα. Η σχετική νομοθεσία της χώρας είναι σαφής και απαγορεύει ρητά τη κτηνοβασία. Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως μετά από μεγάλη ζήτηση πελατών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, η Δανία αποφάσισε να ανοίξει πορνείο ζώων, καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/04/12/animal-brothel-in-copenhagen-debunked/

 

Fact-check for the sake of Democracy