Ποιοι είμαστε
Αρχική Η όχι και τόσο μυστηριώδης βάση των Ναζί στην ΑρκτικήHOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η όχι και τόσο μυστηριώδης βάση των Ναζί στην Αρκτική

12 Απρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα σχετικά με μία μυστηριώδη βάση των Ναζί στην Αρκτική και το σκοπό ύπαρξής της.

 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Στο diadrastika.com, katohika.gr και apokalypsejohn.com, διαβάζουμε:

Η συνέχεια στο λινκ: http://archive.is/VE8kw

Τι ισχύει

Το άρθρο αφήνει να εννοηθεί πως η γερμανική βάση στην Αρκτική είχε κάποιο κρυφό σκοπό ύπαρξης, όπως για παράδειγμα την αναζήτηση αρχαίας τεχνολογίας. Η πραγματικότητα όμως είναι αρκετά πιο «πεζή».

Πρόσφατα (2016) ανακαλύφθηκαν τα απομεινάρια μιας (γνωστής στους ιστορικούς) μικρής βάσης στην Αρκτική (Schatzgräber) που ουσιαστικά ήταν ένας μετεωρολογικός σταθμός που μετέδιδε πληροφορίες στα γερμανικά υποβρύχια. Το προσωπικό που τη στελέχωνε όμως, αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει κακήν-κακώς, μετά από δηλητηρίαση από κρέας πολικής αρκούδας που αναγκάστηκαν να καταναλώσουν λόγω έλλειψης προμηθειών.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2017/03/18/nazi-antarctic-base-debunked/

Τα ευρήματα των ερευνητών ήταν μάλλον φτωχά και περιλάμβαναν σαπισμένα υποδήματα, άδεια δοχεία καυσίμου, σκουριασμένες σφαίρες, κάποια ελάχιστα έγγραφα και τα απομεινάρια του κτιρίου του σταθμού. Το προσωπικό εκκενώθηκε με U-Boat τον Ιούλιο του 1944 και η βάση δεν ξαναστελεχώθηκε. Η ιστορία της κατασκευής και εγκατάλειψής της έχει τεκμηριωθεί στο βιβλίο  Wettertrupp Haudegen, που κυκλοφόρησε το 1954.

Συμπέρασμα

Αν και τα απομεινάρια την βάσης ανακαλύφθηκαν σχετικά πρόσφατα, τόσο οι παλιότερες γραπτές αναφορές, όσο και τα νέα ευρήματα, απέδειξαν πως επρόκειτο για έναν απλό μετεωρολογικό σταθμό μετάδοσης πληροφοριών στα γερμανικά υποβρύχια και τίποτα περισσότερο.

Πηγές

http://www.sciencealert.com/russian-scientists-say-they-ve-discovered-a-secret-nazi-base-in-the-arctic

http://www.popularmechanics.com/military/research/a23692/mysterious-arctic-nazi-base-finally-discovered/

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/04/12/nazi-arctic-base/

 

Fact-check for the sake of Democracy