Ποιοι είμαστε
Αρχική Προσπαθούσαν να κάνουν παιδί κι ανακάλυψαν πως είναι δίδυμα αδέλφια;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Προσπαθούσαν να κάνουν παιδί κι ανακάλυψαν πως είναι δίδυμα αδέλφια;

16 Απρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Άρθρο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες κάνει λόγο για ζευγάρι που όταν προσπάθησαν να κάνουν παιδί, ανακάλυψαν πως ήταν αδέρφια.

 

ΨΕΥΔΕΣ

Στο gazzeta.gr, pronews.gr, cyprustimes.com κτλ, διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Αρχικά παρατηρούμε πως η «είδηση» δεν αναφέρει ονόματα, περιοχή, όνομα κλινικής κτλ, γεγονός που θα πρέπει να μας υποψιάσει για την εγκυρότητά της.

Στο snopes.com, διαβάζουμε πως η σχετική «είδηση» κυκλοφόρησε στα μέσα Απριλίου σε αμερικανικά και αγγλικά μέσα, όπως το Fox News, η Daily Mail κτλ. Η πηγή τους είναι άρθρο της 13ης Απριλίου που ανέβηκε στο  mississippiherald.com, όπου μαθαίνουμε για κάποιον ανώνυμο γιατρό, από ανώνυμη κλινική του Μισισίπι που έδωσε τη πληροφορία σε ρεπόρτερ που δεν κατονομάζεται. Η ίδια ιστοσελίδα, έχει παρελθόν στις ψεύτικες ειδήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, άλλο δημοσίευμα όπου άνδρας ισχυριζόταν πως αποπλανήθηκε από άλογο.

Το Snopes σημειώνει πως είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ακόμη και μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού αναδημοσίευσαν μια τέτοια είδηση, η εγκυρότητα της οποίας δεν μπορούσε να διασταυρωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η είδηση πως ζευγάρι προσπάθησε να κάνει παιδί και ανακάλυψαν πως ήταν αδέρφια, είναι προϊόν μυθοπλασίας και καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/04/16/couple-finds-biological-twins-debunked/

Fact-check for the sake of Democracy