Ποιοι είμαστε
Αρχική Εμφανίστηκε ο Ιησούς σε φωτογραφία την ώρα που έβγαινε ο Πατριάρχης με το Άγιο Φως; (βίντεο)HOAXES ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Εμφανίστηκε ο Ιησούς σε φωτογραφία την ώρα που έβγαινε ο Πατριάρχης με το Άγιο Φως; (βίντεο)

16 Απρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Την Μεγάλη Εβδομάδα δεν θα μπορούσαν να λείψουν ψευδή δημοσιεύματα που εμπαίζουν τους χριστιανούς και την ορθόδοξη πίστη για μερικά κλικ παραπάνω.

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο makeleio.gr και στο pronews.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Εμφανίστηκε ο Ιησούς σε φωτογραφία που τραβήχτηκε την ώρα που έβγαινε ο Πατριάρχης με το Άγιο Φως; (βίντεο)

Εμφανίστηκε ο Ιησούς Χριστός σε φωτογραφια που τραβηχθηκε την ωρα που εβγαινε ο Πατριαρχης με το Αγιο Φως;

Η φωτο θεωρείται αυθεντικη και σημαινει οτι ο Ιησους ειναι και θα΄ναι κοντα μας εις τους αιωνας!

Ολόκληρη η ιστορία του Θαύματος βασίζεται σε μια φωτογραφία που την παρουσιάζουν μέσα από το παραπάνω βίντεο. Με λίγα λόγια το βίντεο αναφέρει πως ένας άθεος πήγε και κρύφτηκε στον Πανάγιο Τάφο για να αποκαλύψει την απάτη του Αγίου Φωτός. Ξαφνικά άναψε μόνη της μια λαμπάδα και την φωτογράφισε. Όταν εμφάνισε το φιλμ, στη φωτογραφία εμφανίστηκε ο Ιησούς Χριστός.

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια. Η φωτογραφία κυκλοφορεί αρκετά χρόνια και η ιστορία του “θαύματος” της συγκεκριμένης φωτογραφίας αλλάζει ανάλογα με την ανάρτηση. Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο την φωτογραφία τράβηξε μια Ελληνίδα προσκυνήτρια που επισκέφθηκε πρόσφατα τους Αγίους Τόπους.

vimaorthodoxias.gr Μεγάλο πρόσφατο θαύμα στους Αγίους Τόπους;

Όλη η ιστορία δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ιστορία βγαλμένη από τη φαντασία του αρχικού hoaxer. Οι ισχυρισμοί που υπάρχουν στο βίντεο είναι ανυπόστατοι και αυτά που περιγράφει δεν συνέβησαν ποτέ.

Ο  Πανάγιος Τάφος, φυλάσσεται 24 ώρες και είναι αδύνατο να περάσεις κρυφά.
Εκτός από την 24ωρη φύλαξη που υπάρχει, δεν μπορείς να κρυφτείς μέσα στον Πανάγιο Τάφο γιατί πολύ απλά είναι αδύνατο να κρυφτεί οποιοδήποτε άνθρωπος.

Στο παραπάνω σχέδιο βλέπουμε την κάτοψη του Πανάγιου Τάφου και στο παρακάτω λινκ μπορούμε να περιηγηθούμε και δούμε τον Πανάγιο Τάφο σε φωτογραφίες 360 μοιρών. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να κρύψει κάποιον άνθρωπο.
https://www.360tr.com/kudus/kiyamet_eng/index.html

Εκτός από τους ανόητους ισχυρισμούς που υπάρχουν στο βίντεο, αν παρατηρήσουμε την συγκεκριμένη φωτογραφία, θα δούμε πως δεν υπάρχει καμιά ομοιότητα με τον Πανάγιο Τάφο.

Πίσω από τη μορφή του Ιησού Χριστού υπάρχει μια πόρτα και στους τοίχους αρκετά κρεμασμένα κάδρα. Αριστερά κάθεται ένας άνθρωπος σε κάτι που μοιάζει με κρεβάτι. Βέβαια η ανάλυση της εικόνας είναι κακή -ίσως επίτηδες- και δεν μπορείς να παρατηρήσεις καμιά λεπτομέρεια. Αν πραγματικά η μορφή του Ιησού Χριστού έχει εμφανιστεί σε μια φωτογραφία, γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα την αρχική φωτογραφία και το φιλμ που ισχυρίζονται πως αποτυπώθηκε; Η απάντηση είναι αρκετά απλή: Η φωτογραφία είναι κατασκευασμένη.

Η μορφή του  Ιησού Χριστού που υπάρχει κεντραρισμένη στην παραπάνω εικόνα, είναι μια κλασική ζωγραφιά που υπάρχει σε πολλές αγιογραφίες και εικόνες της ανάστασης του Ιησού Χριστού. Οι ομοιότητες που υπάρχουν δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία.

Το εντυπωσιακό σε αυτή την περίπτωση δεν είναι η κατασκευασμένη φωτογραφία που αρκετές σελίδες προβάλουν σαν θαύμα για να κερδίσουν μερικά κλικ παραπάνω λόγω των ημερών, αλλά η ευπιστία των χρηστών του διαδικτύου που δέχονται οτιδήποτε και συγκλονίζονται από ανύπαρκτα θαύματα.

Θα πρέπει όλοι οι χρήστες να καταλάβουμε πως πολλές σελίδες αναπαράγουν διάφορες  ανοησίες που θα ανεβάσει ο οποιοσδήποτε, μόνο για λόγους επισκεψιμότητας. Απλά δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αλήθεια ή αν είναι μια αθλιότητα που παίζει με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, αρκεί να φέρει κλικς.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.