Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Ρώσος «Εξολοθρευτής» ΔΕΝ λαμβάνει θέση σε τρία χρόνια στο πεδίο της μάχης!HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Ρώσος «Εξολοθρευτής» ΔΕΝ λαμβάνει θέση σε τρία χρόνια στο πεδίο της μάχης!

18 Απρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Από ιστοσελίδα του αμυντικού τύπου, πληροφορούμαστε πως η Ρωσία θα εντάξει στο οπλοστάσιό της ένα ρομπότ «εξολοθρευτή», μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Συγκεκριμένα, στο pronews.gr, διαβάζουμε:

Η λατρεία μερίδα του ελληνικού τύπου για κάθε τι ρωσικό (και ειδικά οπλικά συστήματα), είναι γνωστή. Ωστόσο, το ανωτέρω άρθρο, ίσως ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Ως πηγή του ελληνικού άρθρου, είναι δημοσίευμα του «φιλοπουτινικού» sputniknews.com, το οποίο ωστόσο διηγείται μια διαφορετική ιστορία.

Αναφέρει τη δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Dmitry Rogozin, ότι το FEDOR (ο υπόψιν «εξολοθρευτής»), μαθαίνει να πυροβολεί και με τα δύο χέρια, στα πλαίσια εργασιών βελτίωσης των κινητικών του ικανοτήτων και των σχετικών αλγορίθμων λειτουργίας του. Σε κανένα σημείο δεν αναφέρει πως ο FEDOR θα ενταχθεί στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το 2021, αλλά ότι υπάρχουν σχέδια να χρησιμοποιηθεί ως «πλήρωμα», για το υπό ανάπτυξη νέο διαστημόπλοιο της Ρωσίας, η παρθενική πτήση του οποίου, σχεδιάζεται για το 2021.

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/terminator-robot-fedor-guns-russia-shooting-dmitry-rogozin-a7684406.html

http://www.spaceflightinsider.com/organizations/roscosmos/roscosmos-confirms-2021-test-flight-federation-spacecraft/

Στο άρθρο του pronews.gr, διαβάσαμε και τη κάτωθι ασυνέχεια:

Διαβάσαμε πως θα τεθεί στο πεδίο της μάχης το 2035, δηλαδή σε τουλάχιστον 18 χρόνια από σήμερα και όχι σε 3 όπως ισχυρίζεται ο τίτλος που έχει γραφτεί με τρόπο που «τραβάει» τα κλικς. Ακόμη και αυτή η πληροφορία όμως, δεν επιβεβαιώνεται από ρωσικά και διεθνή δημοσιεύματα.

http://rbth.com/news/2017/04/14/russias-new-humanoid-robot-fedor-practices-target-shooting_742333

https://futurism.com/videos/meet-fedor-russias-robot-built-for-extreme-conditions/

Στη καλύτερη των περιπτώσεων λοιπόν, το 2021, η Ρωσία θα έχει θέσει σε λειτουργία ένα ρομπότ για τις ανάγκες του διαστημικού της προγράμματος. Πουθενά δεν αναφέρεται πως το FEDOR θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο στο πεδίο της μάχης και επομένως, το σχετικό δημοσίευμα καταρρίπτεται.

factchecker.gr

Fact-check for the sake of Democracy