Ποιοι είμαστε
Αρχική Aπό το 2016 η είδηση της βύθισης πλοίου της τουρκικής ακτοφυλακής από ρωσικό φορτηγόΔΙΑΦΟΡΑ

Aπό το 2016 η είδηση της βύθισης πλοίου της τουρκικής ακτοφυλακής από ρωσικό φορτηγό

19 Απρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Τις τελευταίες ώρες εμφανίστηκε άρθρο που παρουσιάζει σαν τωρινή είδηση τη βύθιση πλοίου της τουρκικής ακτοφυλακής μετά από σύγκρουση με ρωσικό φορτηγό πλοίο.

 

Το άρθρο μπορείτε να το δείτε στο militaire.gr

 

Ρωσικό φορτηγό βυθίζει σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στον Βόσπορο! ΒΙΝΤΕΟ

Το βίντεο είναι από το Βόσπορο πριν μερικές ώρες! Ρωσικό φορτηγό περνά το Βόσπορο και ένα ταχύπλοο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, άγνωστο γιατί πλέει πολύ κοντά στη πλώρη του! Ήταν θέμα χρόνου να γίνει η σύγκρουση. Το αποτέλεσμα δείτε το στο βίντεο!

Παρά την παρουσίαση του θέματος ως τωρινή είδηση με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για σύγκρουση που συνέβη πριν μερικές ώρες, το ίδιο το βίντεο το διαψεύδει καθώς είναι από το 2016.

 

Η είδηση  είναι αληθινή, δεν έχει καμία σχέση όμως με το τώρα και μπορούμε να την δούμε σε σχετικό ρεπορτάζ του Reuters από τις 17 Αυγούστου 2016.

Το ρωσικό φορτηγό πλοίο Tolunay με σημαία των Νήσων Κουκ συγκρούστηκε με το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής με αποτέλεσμα τρία άτομα του προσωπικού της τουρκικής ακτοφυλακής να χάσουν τη ζωή τους.

Three killed in shipping collision in Turkey’s Bosphorus

Η είδηση είχε παίξει και σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

http://www.kathimerini.gr/871290/article/epikairothta/kosmos/toyrkia-tria-melh-ths-aktofylakhs-skotw8hkan-se-sygkroysh-skafwn

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής