Ποιοι είμαστε
Αρχική Η μεγάλη απάτη του Στόουνχετζ – Καταρρίπτεται.HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η μεγάλη απάτη του Στόουνχετζ – Καταρρίπτεται.

25 Απρ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Το άρθρο κυκλοφορεί και μπορείτε να το δείτε ενδεικτικά σε ιστολόγια τύπου greeknewsondemand.com, triklopodia.gr, parlapipas.gr .

 

Ο ισχυρισμός βαρύς και βασίζεται σε ένα βίντεο από κανάλι του you tube, σύμφωνα με το άρθρο το Στόουνχετζ είναι μία μεγάλη απάτη και χτίστηκε πριν μερικές δεκαετίες.

ΨΕΥΔΕΣ

 

To βίντεο στο οποίο βασίζεται το άρθρο προέρχεται από το κανάλι του you tube με την ονομασία Russianvids και έχει τίτλο «The Stonehenge hoax».

https://www.youtube.com/watch?v=ETOqisK0PWU

 

Το Στόουνχετζ  είναι ένα μνημείο το οποίο χτίστηκε μεταξύ του 3000 π.Χ – 2000 π.Χ, πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της Αγγλίας και νόμιμα προστατευμένο από το 1882 όπου και πρωτοεμφανίστηκε η νομοθεσία για την προστασία των μνημείων στη Βρετανία.

Από το 1900 εως και την δεκαετία του 1950 έγιναν εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, κάποιες από τις πεσμένες πέτρες τις σήκωσαν και μερικές πέτρες ενισχύθηκαν με σκυρόδεμα.

Φωτογραφία του Στόουνχετζ το 1887

 

Από εργασίες αποκατάστασης το 1901 και το 1920.

 

 

Αλλη μία από  το 1887.

 

http://www.english-heritage.org.uk/visit/places/stonehenge/history/

http://www.digitalhistoryproject.com/2012/09/stonehenge-friars-heel-great-trilithon.html

Βίντεο από τις εργασίες αποκατάστασης.

https://www.youtube.com/watch?v=zPH8EjbDQVE

 

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που εμφανίζεται ένας τέτοιος ισχυρισμός. Πίσω στο 2009 στις 28 Δεκεμβρίου σε ρωσική ιστοσελιδα είχε παίξει και πάλι το θέμα με τον ισχυρισμό ότι το Στόουνχετζ χτίστηκε το 1898 και πρόκειται για μία μεγάλη αποκάλυψη που θα ήταν ένα από τα θέματα του Natonal Geographic.

 

Το National Geographic με τουίτ ενημέρωσε ότι πρόκειται για μία φάρσα για την μέρα των αθώων (Día de los Santos Inocentes), τη μέρα αυτή μνημονεύεται η σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη και έχουν σαν έθιμο να κάνουν αστεία και φάρσες, κάτι σαν την 1η Απριλίου δηλαδή.

 

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής